Antrą mėnesį paeiliui MVP tapęs T. Lambrechtas rengiasi mūšiui dėl atkrintamųjų: „Žaidimas namuose – mūsų pranašumas“
Photo: Betsafe-LKL

Antrą mėnesį paeiliui MVP tapęs T. Lambrechtas rengiasi mūšiui dėl atkrintamųjų: „Žaidimas namuose – mūsų pranašumas“

Author: LKL.lt
2023-05-03

„Betsafe-LKL“ čempionate nenumaldomai artėjant lemiamoms sezono kovoms, prabėgo kone intensyviausias mėnuo rungtynių skaičiumi – balandis.

Naudingiausiu šio mėnesio krepšininku tapo Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ puolėjas Timas Lambrechtas. Belgui tai jau antras toks apdovanojimas paeiliui – MVP jis tapo ir kovą.

Per septynis mačus 25-erių krepšininkas vidutiniškai pelnydavo 18 taškų, sugriebdavo 7,4 atšokusio kamuolio ir rinko 22,9 naudingumo balo.

Tačiau ilgą laiką demonstruojami geri individualūs rezultatai T. Lambrechto iki galo netenkina, kadangi net ir tokie jo benefisai neatneša komandai daug pergalių.

„Asmeniškai jaučiuosi gerai, bet paskutinis mėnuo nebuvo toks, kokio tikėjomės kaip komanda, – tvirtino belgas. – Norėjome laimėti daugiau, kad pretenduotume į septintąją vietą, bet esame ten, kur esame, ir turime likti bent aštunti.“

Balandį kėdainiečiai laimėjo tik du mačus iš septynių. Viena ar kita papildoma pergalė šioje sezono stadijoje jau galėjo reikšti užsitikrintą bilietą į atkrintamąsias. Mėnesio MVP turi aiškų atsakymą, kodėl jo ekipai nepavyko nuskinti daugiau laimėjimų.

„Trūko disciplinos gynyboje ir brandos kaip komandai. Puolime esame visai talentingi, bet disciplina gynyboje nebuvo tokia, kokia turėjo būti. Pastaruoju metu dažnai praleidžiame po 100 taškų, tai nepadeda siekti pergalių“, – sakė jis.

Kėdainiečių lyderiui teko sudalyvauti visų laikų rezultatyviausiame lygos mače. Dviejų pratęsimų trileryje Kėdainiuose jo ekipa 143:134 parklupdė Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, o T. Lambrechtas buvo ryškiausias šių taškų lenktynių žaidėjas – 28 taškai, 12 atkovotų kamuolių ir 40 naudingumo balų.

„Buvo beprotiškos rungtynės. Žinoma, buvo du pratęsimai, todėl taškams rinkti turėjome daugiau laiko. Gynyboje abi komandos buvo prastos ir tai nulėmė tokį taškų rinkimo tempą“, – trumpai lygos 30-metį papuošusias rungtynes prisiminė aukštaūgis.

Balandį, po beveik dviejų mėnesių pertraukos, ant parketo sugrįžo „Nevėžio-Optibet“ atakų organizatorius Artūras Žagaras. Vis dėlto sužaidęs vos keturis susitikimus latvis ir vėl iškrito iš rikiuotės, o šįkart jo sveikatos problemos gali reikšti tai, kad Gedimino Petrausko kariauna neturės vieno savo vedlių iki pat sezono galo.

„Kai jis grįžo, reikėjo padaryti pakeitimus, nes komanda jau buvo radusi naujų būdų žaisti. Po trejų ar ketverių rungtynių vėl suradome tinkamą ritmą su juo. Jam susigrąžinant žaidimo pojūtį, vėl ištiko ta pati trauma. Sunku psichologiškai, bet dabar visi turime pasitempti ir daryti tai, ką darėme prieš tai, bei laimėti be jo“, – sudėtingą komandos draugo situaciją apibūdino T. Lambrechtas.

Jau dabar aišku, kad pačiame reguliariojo sezono finiše spręsis paskutinio bilieto į „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias likimas. Gegužės 8 d. (pirmadienį) Kėdainiuose vyksiančio „Nevėžio-Optibet“ ir „Šiaulių“ mūšio nugalėtojai pratęs savo sezoną dar bent dvejoms rungtynėms. Tačiau iki tol Kėdainių klubas dar surems ginklus su Jonavos „CBet“.

„Svarbiausia visiems būti sveikiems. Žinome, kad Žagaro sezonas greičiausiai baigėsi, bet taip pat turime ir Darylą Douallą, kuris nežaidė prieš „Žalgirį“, Danielius Lavrinovičius susižeidė prieš „Rytą“. Kitas dalykas – psichologiškai negalime pasiduoti mače su „CBet“ ketvirtadienį. Šias rungtynes turime panaudoti kaip pasiruošimą lemiamoms pirmadienio rungtynėms“, – laukiančius artėjančios savaitės iššūkius apžvelgė žaidėjas.

T. Lambrechtas palygino savo ir „Šiaulių“ ekipas bei išskyrė, kur yra tiek vienų, tiek kitų pranašumai.

„Jie žaidžia visai panašiai kaip ir mes, jų žaidimas orientuotas į puolimą. Kai kažkas laisvas, jis meta, taip yra ir pas mus. Manau, mūsų pranašumas gali būti labai geras tarpusavio supratimas. Nemanau, kad jie mums tuo prilygsta. Jie po krepšiu turi stiprių vyrukų, gali naudotis fiziškumu beveik visose pozicijose, čia jų didžiausias keliamas pavojus mums“, – galimą varžovų ginklą įvardino T. Lambrechtas.

Nors šiame sezone abi „Šiaulių“ ir „Nevėžio-Optibet“ akistatos baigėsi svečių komandų pergalėmis, puolėjas viliasi, kad namų sienos ir sirgalių palaikymas padės Kėdainių klubui sugrįžti į atkrintamąsias po penkerių metų pertraukos.

„Esame dėkingi jiems už palaikymą viso sezono metu ir kviečiame, kad jų būtų kuo daugiau mače su „Šiauliais“. Kai žaidžiame namuose, mums tai yra didelis pranašumas, o fanai yra svarbi to priežastis“, – pagalbos iš aistruolių tikėjosi T. Lambrechtas.

Ketvirtas pagal naudingumą „Betsafe-LKL“ krepšininkas neslepia, kad jaunai „Nevėžio-Optibet“ komandai tokie mačai ypatingai svarbūs kaupiant patirtį ateičiai.

„Tai patirtis, iš kurios reikia mokytis. Jau turėjome tokią patirtį, kai žaidėme Vilniuje su „Rytu“ dėl patekimo į KMT finalo ketvertą. Tai buvo rungtynės, kuriose buvo daug spaudimo, o su juo mes nesusitvarkėme. Tikiuosi, pasimokėme iš to ir pamokas galėsime panaudoti lemiamose rungtynėse“, – Citadele KMT ketvirtfinalio seriją su vilniečiais prisiminė T. Lambrechtas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner