Pasakiškas debiutas: Šiaulių klubo naujokas iš Ukrainos suvertė 30 taškų
Photo: LKL/BNS

Pasakiškas debiutas: Šiaulių klubo naujokas iš Ukrainos suvertė 30 taškų

Author: LKL.lt
2022-04-14

Ketvirtadienio vakarą sunkią pergalę po atkaklios kovos „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojo „Šiauliai-7Bet“ komanda. Namuose rungtyniavę šiauliečiai sulaukė įspūdingo komandos naujoko prisistatymo ir, būtent jo vedami į priekį, nugalėjo Prienų „Labas GAS“ ekipą.

Šiaulių klubas namuose triumfavo 96:93 (19:27, 27:24, 31:14, 19:28).

Intriga šioje dvikovoje buvo gyva iki pat finalinės sirenos. Likus 32 sekundėms šiauliečiai po komandos naujoko Issufo Sanono taiklaus dvitaškio įgavo 3 taškų pranašumą (96:93), o kitoje aikštės pusėje likus 9 sekundėms iki kėlinio pabaigos tritaškį išmetė Prienų ekipos aukštaūgis Rapolas Ivanauskas.

Svečiai taip dar galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau metimas skriejo pro šalį, o kamuolį gynyboje atkovojo Martynas Varnas ir paskutinės sekundės ištiksėjo, pažymėdamos tryliktąją šiauliečių pergalę šiame sezone.

Tai buvo trečioji ir paskutinė šių komandų akistata šiame sezone. Pirmąją dvikovą šiauliečiai laimėjo 109:88, antroje dėl pergalės teko vargti kiek ilgiau, 86:80.

„Betsafe-LKL“ čempionato debiutantas ir „Šiauliai-7Bet“ naujokas I. Sanonas sužaidė fantastiškas rungtynes. Jaunasis krepšininkas iš Ukrainos Šiauliuose debiutavo pelnydamas net 30 taškų. Ukrainiečio sąskaitoje taip pat 3 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai, 33 naudingumo balai. Būtent šis 1999 metais gimęs krepšininkas ir tapo paskutinio taiklaus metimo autorimi bei rezultatyviausiu rungtynių žaidėju.

Rungtynes šįkart kur kas geriau pradėjo svečiai iš Prienų. Vien per pirmąjį kėlinį prieniškiai pelnė 27 taškus ir jį laimėjo 8 taškų skirtumu. Antrajame ketvirtyje abi komandos pademonstravo įspūdingą puolimą (27:24), o per ilgąją pertrauką priekyje 5 taškais vis dar buvo „Labas GAS“.

Vis dėlto, vaizdas Šiaulių miesto arenoje apsivertė aukštyn kojomis iškart po pertraukos. Antano Sireikos auklėtiniai trečią kėlinį pradėjo su kur kas didesne energija tiek puolime, tiek gynyboje. Šeimininkai vien per trečią kėlinį sugebėjo pelnyti 31 tašką, taip kartu panaikinti atsilikimą ir stipriai išsiveržti į priekį.

Trečią kėlinį A. Sirekos kariauna laimėjo 31:14 ir po jo atrodė, kad išsigelbėti Prienų ekipai nebepavyks. 

Vis dėlto, jauna Prienų ekipa rado pakankamai jėgų ir pademonstravo charakterį, per ketvirtą kėlinį nuosekliai mažinusi atsilikimą ir perkėlusi intrigą į lemiamas akimirkas.

Po šios pergalės „Šiauliai-7Bet“ kyla į penktąją turnyro lentelės vietą, „Labas GAS“ lieka paskutinėje.

„Šiauliai-7Bet“: Issufas Sanonas 30 (3 atk. kam., 3 rez. perd., 33 naud. bal.), Giedrius Staniulis 18 (10 atk. kam.), Arminas Urbutis 13, Eimantas Stankevičius 12, Martynas Varnas 10.

„Labas GAS“: Tahj Jerome Eaddy 17, Rapolas Ivanauskas ir Erikas Venskus 16, Ignas Sargiūnas 11.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner