Pranašumą išbarstę prieniškiai nespėjo pataikyti pergalingo metimo ir per pratęsimą krito Pasvalyje
LKL nuotr.

Pranašumą išbarstę prieniškiai nespėjo pataikyti pergalingo metimo ir per pratęsimą krito Pasvalyje

Author: LKL.lt
2022-03-27

Prienų „Labas GAS“ (3-22) komanda išbarstė dviženklę persvarą, tačiau didvyriu tapti galėjo Ignas Sargiūnas. Vis tik jo metimas buvo atliktas ne laiku ir laukė pratęsimas.

Galiausiai po jo „Betsafe-LKL“ autsaiderių akistatoje 106:102 (15:20, 23:25, 28:22, 26:26, 14:10) namuose dramatišką pergalę pasiekė Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (5-18).

Po susitikimo Tomas Gaidamavičius atskleidė, jog „Labas GAS“ pateikė protestą dėl neįskaityto I.Sargiūno metimo. 

Rungtynės startavo lygiai, tačiau Jovano Kljajičiaus gera atkarpa padėjo „Labas GAS“ atitrūkti 20:13. Skirtumas tapo dviženklis (28:17), bet gerinti „Pieno žvaigždžių“ situaciją ėmė legionieriai – 26:31. Arnas Beručka ir Karolis Guščikas malšino prieniškių bandymus atitrūkti, o po dviejų ketvirčių šeimininkai atsiliko 38:44.

Po pertraukėlės skirtumas toliau tirpo: Randy Culpepperis pataikė svarbų tritaškį, dar du taškus pelnė Žygimantas Skučas – 51:52. Galiausiai Markellis Johnsonas lygino rezultatą (57:57), esant lygybei baigėsi ir visas trečias kėlinys.

10:0 – taip atrodė svečių spurtas, rodėsi, dėjęs pagrindus pergalei – 80:71. Kai R.Culpepperis ir Dmytro Skapincevas švelnino rezultatą (77:82), varžovai kaip mat reagavo ir po I.Perasovičiaus metimo pavertė skirtumą dviženkliu – 88:77. Nors atrodė, kad intriga blėsta, Arnas Beručka pataikė iš toli, R.Culpepperis – taip pat, tad ekipas skyrė vos 4 taškai – 88:92. Liko 39 sekundės ir J.Kljajičius prametė baudas, tuo tarpu K.Guščikas pasinaudojo proga atakuoti – 90:92.

R.Culpepperis gavo progą baudos metimais lyginti rezultatą – tai ir padarė, tuo tarpu I.Sargiūno prasiveržimas pergalingu netapo – metimas buvo atliktas per vėlai. Po ilgos vaizdo peržiūros laukė pratęsimas.

Jame tęsėsi lygi kova – likus beveik 2 minutėms buvo lygu (97:97), tuomet baudas išnaudojo R.Culpepperis, jam atsakė I.Sargiūnas, tačiau dabar rezultatą vėl persvėrė Ž.Skučas – 101:99. I.Sargiūnas žingsniavo, o M.Johnsono baudos metimai pasiekė tikslą. I.Sargiūnas dar pridėjo gyvybiškai reikalingą tritaškį (102:103), tačiau Ž.Skučo baudos ir R.Culpepperio metimas tvirtino pergalę pasvališkiams.  

J.Kljajičius žaidė geriausią sezono mačą keliose statistinėse kategorijose: pelnė 26 taškus ir rinko 25 naudingumo balus. Taip pat nutiko ir su R.Culpepperiu, kuris įmetė 32 taškus ir rinko 33 naudingumo balus.

Prieš tai vykusiose tarpusavio dvikovose ekipos pasidalijo po pergalę: „Pieno žvaigždės“ ją yra pasiekusios 87:79, „Labas GAS“ – 81:78.

„Pieno žvaigždės“: Randy Culpepperis 32, Dmytro Skapincevas 16 (7 atk. kam.), Karolis Guščikas 15, Markellis Johnsonas (7 atk. kam.) ir Žygimantas Skučas – po 14, Arnas Beručka 13.

„Labas GAS“: Jovanas Kljajičius 26, Rapolas Ivanauskas 20, Juwanas Durhamas 14 (8 atk. kam.), Mantvydas Staniulis ir Ignas Sargiūnas (6 rez. perd., 9 kld.) – po 12.

„Sveikinu vyrus. Ta pergalė iškovota su sėkme. Jautėsi įtampa, nemačiau laisvumo žaidime, gynyboje darėme begalę klaidų. Džiaugiuosi, kad pabudome pabaigoje. Tai buvo momentas, kai grįžo energija ir noras laimėti. Visas kitas 38 minutes buvo ne krepšinis“, – sakė Mantas Šernius.

„Superinės rungtynės. Noriu padėkoti vyrams už kovingumą ir supratimą, kokios svarbios rungtynės tai buvo. Gale sužaidėme prastai, kažkiek ir Fortūnos nebuvo, ir kelios kvailos klaidos išmušė mus iš vėžių“, – teigė Tomas Gaidamavičius.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner