Kėdainių klubas naująjį sezoną pradėjo nelengva pergale prieš „Labas GAS“
A.Kinaičio nuotr.

Kėdainių klubas naująjį sezoną pradėjo nelengva pergale prieš „Labas GAS“

Author: LKL.lt
2021-09-19

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) dar dvi ekipos sužaidė pirmąsias sezono rungtynes ir po atkaklios kovos čia pergalę namie pasiekė Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (1/0).

Gedimino Petrausko auklėtiniai 90:80 (20:22, 31:21, 12:21, 27:16) palaužė Prienų „Labas GAS“ (0/1) klubą.

Primename, kad „Labas GAS“ strategui Mariui Leonavičiui tai buvo debiutinės karjeros rungtynės „Betsafe-LKL“, būnant vyriausiuoju treneriu.

Rungtynių pradžioje Kėdainių klubas pabandė primesti savo sąlygas, o prie to stipriai prisidėjo Domantas Vilys – 10:2. Vis tik rezultatas labai greitai tapo lygus (12:12) ir prieniškiai pilna jėga prisivijo oponentus.

Kai kėdainiškiai pabandė atitrūkti vėl (30:22), Giedrius Stankevičius patempė į priekį „Labas GAS“, tiesa, neilgam, nes legionierių pastangomis „Nevėžis-Optibet“ susikrovė dviženklę persvarą – 46:33. Po didžiosios pertraukos Ignas Sargiūnas su Juwanu Durhamu išlygino rezultatą (51:51) ir netrukus „Labas GAS“ jau pirmavo 64:56.

Spurtu 10:0 aikštės šeimininkai vėl čiupo iniciatyvą į savo rankas (66:64), o kėliniui įpusėjus buvo priekyje 74:70. Darylas Doualla rinko svarbius taškus „Nevėžiui-Optibet“ (78:72), tačiau J.Kljajičius bandė gelbėti Prienų ekipą – 75:80. Svarbų atsaką paruošė Marius Valinskas, o Abramo Canka kone galutinai įtvirtino „Nevėžio-Optibet“ pergalę.

Puikiai „Betsafe-LKL“ debiutavo Amaras Sylla, atstovaujantis Kėdainių klubui: jis pelnė 18 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, atsidūręs per plauką nuo dvigubo dublio.  

Tuo tarpu Prienų ekipoje universalus buvo Ignas Sargiūnas (19 tšk., 5 atk. kam., 6 rez. perd.), rezultatyvumu nuo jo nedaug atsiliko Jovanas Kljajičius – 17 taškų, 7 atkovoti kamuoliai.

„Nevėžis-Optibet“: Amaras Sylla 18 (9 atk. kam.), Abramo Canka 17 (5 atk. kam.), Darylas Doualla ir Marius Valinskas (5 rez. perd.) – po 13, Vytenis Čižauskas 9.

„Labas GAS“: Ignas Sargiūnas 19 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), Jovanas Kljajičius 17 (2/8 trit., 7 atk. kam., 4 kld.), Juwanas Durhamas 12, Giedrius Stankevičius 10.

Į Kėdainius sugrįžęs G.Petrauskas pasidžiaugė ir pergale, ir gausiu žiūrovų palaikymu.

„Jaunimas, daug noro, degančios akys. Kartais net sunku suprasti, kas vyksta aikštelėje, kai pameti ritmą. Reikia bandyti stoti į vėžes ir dirbti toliau. Visose rungtynėse yra kalnelių, tai viena, tai kita komanda padaro spurtą. Tik mūsų minusiniai spurtai buvo labai gilūs. Bandome susipažinti su komanda, suprasti vienas kitą, ieškoti spragų, bet kartais pametame galvas, ypač gynyboje. Kai tai vyksta, patys matėte, daug taškų renkame greitomis atakomis, o kai nėra gynybos, nėra ir jų“, – kalbėjo treneris.

Prienų komandos treneris po rungtynių neslėpė apmaudo, kad pergalės pasiekti nepavyko.

„Per didžiąją pertrauką pakalbėjome su žaidėjais, kad su gynyba laimėti nepavyks, tad bandome kabintis puldami. Tačiau be gynybos nelaimėsi. Prieš rungtynes sakiau, kad geriau sužais tie, kurie susitvarkys su startiniu jauduliu. Manau, kad Kėdainių komandai, žaidžiant namie, pavyko tai padaryti geriau“, – sakė M.Leonavičius.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner