Kėdainių ekipa susiejo ateitį su talentingu aukštaūgiu iš Trinidado ir Tobago
kknevezis.lt nuotr.

Kėdainių ekipa susiejo ateitį su talentingu aukštaūgiu iš Trinidado ir Tobago

Author: kknevezis.lt
2021-01-07

Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ klubas sudarė ilgalaikę sutartį 21-erių metų aukštaūgiu Imru Duke. Prieš atvykstant į Lietuvą pietų amerikietis savo krepšinio įgūdžius tobulino Ispanijoje. Praėjusį sezoną jis rungtyniavo Madrido „Zentro“ komandoje, kuri rungtyniauja trečiajame pagal pajėgumą Ispanijos divizione. Šį sezoną krepšininkas pradėjo treniruodamasis su antrame Ispanijos divizione rungtyniaujančia „Huesca“ komanda.

Krepšininkas pasižymi išskirtinėmis fizinėmis savybės, būdamas 209 cm ūgio, jo į šonus ištiestų rankų bendras ilgis (angl. wingspan) siekia net 226 cm. Turėdamas tokį kūną, jis pasižymi minkštu metimu ir geru driblingu. Dėl šių savybių jis gali rungtyniauti per keletą pozicijų.

„Tai yra ilgalaikis klubo projektas. Imru turi išskirtinius duomenis su kuriais dar reikia labai daug dirbti. Žinoma, šį sezoną iš jo daug pagalbos Lietuvos krepšinio lygoje nesitikime, tačiau ateityje, įdėjus daug darbo bei sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, jis gali eiti labai toli“, - teigė komandos sporto direktorius Virginijus Bulotas.

Pirmą kartą krepšinio kamuolį į rankas Imru Duke paėmė būdamas 17 metų. Dar nesulaukus 19-ojo gimtadienio, krepšininkas persikėlė į „Zentro Basket“ akademiją Madride. Įdomu tai, kad būtent Ispanijoje, krepšininkui tik paminėjus 19-ąjį gimtadienį, ir įvyko jo pirmosios oficialios krepšinio rungtynės su teisėjais bei rungtynių sekretoriatu.

Imru Duke dalyvavo 2020 m. Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje, tačiau savo pavardės ten neišgirdo.

Aukštaūgis jau yra Kėdainiuose ir sportuoja su komanda. Jo debiutas vilkint „Nevėžio-Optibet“ marškinėlius turėtų įvykti jau šį šeštadienį rungtynėse prieš Vilniaus „Rytą“.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner