„Pieno žvaigždės“ neturėjo problemų su pajėgų stokojusiais kėdainiškiais
Photo: BNS/LKL.lt

„Pieno žvaigždės“ neturėjo problemų su pajėgų stokojusiais kėdainiškiais

Author: LKL.lt
2020-12-28

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ginklus surėmė ilgai nežaidusios komandos ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (7/5) čia svečiuose 81:58 (27:12, 23:12, 18:20, 13:14) sutriuškino išretėjusį Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (5/6)

Kėdainių komanda pastarąjį mačą žaidė dar gruodžio 1-ąją, pasvališkiai – gruodžio 5-ąją.

„Nevėžiui-Optibet“ teko verstis vos su aštuoniais žaidėjais: nežaidė Arielis Hukporti, Panagiotis Kalaitzakis, Justas Tamulis, Abramo Canka, Julius Kazakauskas. Jokūbas Gintvainis rungtyniavo kentėdamas nugaros skausmus, tuo tarpu Domantas Vilys paskutinę minutę aikštę paliko šlubuodamas.

Pasvalio komanda ėmė dominuoti nuo susitikimo pradžios ir greitai įgavo dviženklį pranašumą (15:5), tiesa, kurį laiką „Nevėžis-Optibet“ laikėsi ir stengėsi nepaleisti varžovų priekin – 10:15. Vis tik dar vieną spurtą 10:0 jie praleido dar ketvirčio pabaigoje, o antrame kėlinyje „Pieno žvaigždės“ jau triuškino šeimininkus – 36:14.  

Nuo šio momento kėdainiškių situacija buvo labai susikomplikavus ir jėgų kovoti stigo vis labiau – 44:68. Paskutiniame kėlinyje teliko sutvarkyti formalumus ir Pasvalio ekipa pergalę pasiekė be vargo.

„Pieno žvaigždės“: Edgaras Želionis 16 (6 atk. kam.), Branko Mirkovičius 12, Arvydas Šikšnius 9 (3/4 trit., 5 rez. perd.), Paulius Petrilevičius 8, Karolis Giedraitis (1/5 trit.), Tomas Lekūnas ir Andreja Milutinovičius – po 7, Laurynas Balkūnas ir Danielis Amigo (10 atk. kam.) – po 6.

„Nevėžis-Optibet“: Sedrickas Barefieldas 17 (4 rez. perd., 7 kld., 2/9 trit.), Grantas Vasiliauskas 11 (14 atk. kam., 0/4 trit., 19 n.b.), Domantas Vilys (2/9 trit.), Vaidas Čepukaitis (8 atk. kam.) ir Jokūbas Gintvainis – po 7.

„Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas turėjo smulkių pastabų komandai.

„Pirma pusė buvo nebloga gynybos prasme. Jei nedarytume grubių klaidų prie bonuso, kai varžovai įmetė 13 baudų metimais, rungtynes būtų neblogos. Užjaučiu Kėdainių komandą, kuri yra išbyrėjusi, žaisti yra sunku, suprantu, pas mus persirgo 10 žaidėjų, matėme, kokie esame treniruotėse. Keli žmonės po poros sprintų iškart prašosi keitimų, nes nėra kvapo“, – koronaviruso pasekmes dėstė treneris.

„Nevėžio-Optibet“ vairą laikęs Bobby Gonzalezas pripažino, kad tokia sudėtimi kovoti buvo labai sunku. Jis pridėjo, kad komanda tikisi greitai sulaukti prisijungiančio vyr. trenerio Davido Gale’o.

„Žinojome, kad esame limituoti, kad puolime mums bus sunku. Du žaidėjai surinko dviženklius skaičius, Grantas surinko dvigubą dublį, ko ir prašiau, bet Sendrickas nemažai klydo. Darėme per daug dalykų blogai, kad būtume kaip gera komanda. Varžovai buvo tvirti ir techniški, jie pataikė gerai, šaudė tritaškius ir aš per pertrauką sakiau: arba galime pralaimėti 40 taškų, arba kovoti – tai padarėme“, – sakė jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner