Klaipėdiečių aukštaūgius baudęs V. Okouo pripažintas naudingiausiu savaitės krepšininku
LKL/BNS nuotr.

Klaipėdiečių aukštaūgius baudęs V. Okouo pripažintas naudingiausiu savaitės krepšininku

Author: LKL.lt
2019-10-21

Kėdainių „Nevėžis“ pamažu įsibėgėja – ryškiai tarpsezonio metu atsinaujinę kėdainiečiai iškovojo antrą pergalę per pastarąsias trejas rungtynes, o puikus pasirodymas praėjusį savaitgalį vienam iš „Nevėžio“ atstovų garantavo naudingiausio „Betsafe–LKL“ savaitės krepšininko titulą.

Tokiu tapo ekipos naujokas Viny Okouo, mače prieš Klaipėdos „Neptūną“ karaliavęs abiejose baudos aikštelėse.

Aukštaūgis šeštadienio rungtynėse su uostamiesčio komanda vieną po kito gerino savo karjeros Lietuvoje rekordus.

Centras iš Kongo surinko 19 taškų (8/14 dvit.), sugriebė 11 atšokusių kamuolių, blokavo 2 oponentų metimus ir iš viso surinko 24 naudingumo balus.

Dvikovos pabaigoje vidurio puolėjas buvo vienas pastebimiausių žaidėjų aikštėje ir padėjo savo komandai iškovoti pergalę 75:68.

„Nevėžis“ kol kas laimėjo dvejas rungtynes, tačiau abi pergalės buvo pasiektos prieš praėjusio sezono pusfinalio dalyvius – be „Neptūno“, kiek anksčiau buvo nukautas ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Taip pat verta paminėti, jog naudingiausiųjų penketukas šį kartą buvo rinktas iš trejų vykusių rungtynių – Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ ir Utenos „Juventus“ mačas buvo nukeltas dėl sudėtingos padėties Alytuje, tuo tarpu „Šiaulių“ ir „Lietkabelio“ dvikova buvo nukelta į sausio mėnesį dėl arenos užimtumo.

Naudingiausių penketuke yra ir dar vienas „Nevėžio“ krepšininkas – savo buvusią komandą į neviltį varęs Laurynas Beliauskas, o prie dviejų Kėdainių komandos atstovų prisijungė Arnas Velička (Prienų „CBet“), Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“) ir Gytis Masiulis (Klaipėdos „Neptūnas“).

Vienu etatinių penketuko narių pamažu tampa A. Velička, savaitgalį sužaidęs dar vienas solidžias rungtynes ir į penketuką patekęs antrą savaitę paeiliui.

Įžaidėjas išvykos rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ surinko 11 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 12 oponentų pražangų ir dvikovą baigė su 20 naudingumo balų.

Prienų klubas pademonstravo charakterį, panaikino 17 taškų deficitą ir Pasvalyje triumfavo 71:63, taip iškovodami ketvirtąją pergalę paeiliui.

Atakuojančio gynėjo poziciją penketuke užima geriausią karjeros krepšinį žaidžiantis L. Beliauskas.

Šeštadienį žaidėjas negailestingai baudė Klaipėdos „Neptūną“ – komandą, kurioje žaidė pastaruosius penkerius metus.

Klaipėdietis varžovams atseikėjo 17 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus (karjeros rekordas) ir iš viso surinko 19 naudingumo balų.

Tose pačiose rungtynėse klaipėdiečius į priekį bandė traukti ir nuo nesėkmės gelbėti G. Masiulis.

Iš Kauno „Žalgirio“ išsinuomotas krašto puolėjas surinko 17 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir dvikovą baigė su 24 naudingumo balais.

Tai buvo geriausios krepšininko sezono rungtynės, tačiau gero asmeninio indėlio komandos pergalei nepakako.

Penketuką šią savaitę baigia Kauno „Žalgirio“ senbuvis Edgaras Ulanovas.

Centrinėse turo rungtynėse Vilniuje su vietos „Rytu“ krašto puolėjas įmetė 12 taškų, išprovokavo 7 pražangas ir iš viso surinko 20 naudingumo balų.

Šalies čempionai sostinėje vargo pusantro kėlinio, tačiau tada atitrūko ir iškovojo šeštąją pergalę paeiliui, laimėję mačą 88:70.

Po šios pergalės žalgiriečiai liko vienintele dar nepralaimėjusia „Betsafe–LKL“ komanda.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner