J. Gillonas – apie sezono startą ir kitokį teisėjavimą Europoje
Photo: LKL/BNS

J. Gillonas – apie sezono startą ir kitokį teisėjavimą Europoje

Author: bcpienozvaigzdes.lt
2019-09-26

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas po pirmųjų draugiškų rungtynių rugsėjo 4-ąją atskleidė, kad komanda ieško įžaidėjo ir vidurio puolėjo, o praėjus vos dviem dienoms nuo pokalbio su strategu buvo paskelbta, jog į klubą atvyksta Johnas Gillonas.

Iki atvykimo į Pasvalį 25-erių gynėjas nebuvo žaidęs Europoje, o kaip pats krepšininkas atskleidė, jam prireiks laiko prisitaikyti prie naujos aplinkos ir kitokio žaidimo stiliaus.

„Tai iššūkis. Aš turiu persiorientuoti prie kitokio žaidimo stiliaus, oro, taip pat pradžioje prisidėjo ir aklimatizacija, bet po truputį apsiprantu“, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė J. Gillonas.

Už Atlanto krepšininkas penkerius metus rungtyniavo NCAA, o neišgirdęs savo pavardės NBA naujokų biržoje dar du sezonus praleido G lygoje. Kuo žaidimas Europoje skiriasi nuo krepšinio JAV?

„Europoje žaidžiamas visai kitoks krepšinis. Tai man primena universiteto laikus, kur leidžiama daug kontakto. NBA G lygoje krepšininkai turi daugiau laisvės judėti ir susikurti progų be kamuolio. Pirmosiomis savaitėmis bandau prisitaikyti prie tokio žaidimo, turint mažiau laisvės puolime“, – teigė amerikietis.

Būtent savo greitį, susikuriant daugiau laisvės, įžaidėjas išskiria kaip savo pagrindinę stiprybę aikštėje.

„Manau, kad geriausiai moku rinkti taškus prasiveržimais, išnaudojant savo greitį. Vis dėlto ant parketo darau viską, ko treneris prašo, siekiant iškovoti pergalę“, – kalbėjo Teksase gimęs krepšininkas.

Atvykęs į Pasvalį, J. Gillonas mokosi europietiško krepšinio subtilybių ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.

„Prieš atvykstant, nelabai ką žinojau apie Pasvalį ir Europos krepšinį, tiesiog agentas man pasiūlė čia atvykti. Vis dėlto aš neseniai atvykau iš kitos Atlanto pusės ir dar tik pradžia. Kiekvieną dieną stengiuosi išmokti ir sužinoti kažką naujo“, – paklaustas, kaip atsidūrė „Pieno žvaigždėse“, atsakė įžaidėjas.

Sezono starte „Pieno žvaigždės“ išvykose patyrė du pralaimėjimus stipriausioms „Betsafe-LKL“ komandoms – Vilniaus „Rytui“ (84:95) ir Kauno „Žalgiriui“ (47:81).

Prie Europos krepšinio prisitaikyti siekiantis J. Gillonas „Betsafe-LKL“ debiutavo skambiai ir Vilniuje pelnė 23, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir iškart pateko į pirmojo turo simbolinį penketą. Vis dėlto trečiadienį Kaune amerikietis buvo sustabdytas ir aikštę paliko su -1 naudingumo balu.

„Mes žaidėme su stipriausiomis lygos komandomis, – po mūšio su „Žalgiriu“ sakė 183 cm ūgio krepšininkas. – Šios rungtynės tiek komandai, tiek asmeniškai buvo sunkios, nes priešininkai yra stiprūs ir gerai treniruojami. Ateityje turėsime prisitaikyti prie aukšto rungtynių tempo.“

Sirakūzų universitetą baigęs gynėjas dvikovoje Kaune suprato ir tai, koks didelis kontakto lygis leidžiamas Europoje.

„Iš pradžių aš apeliavau į teisėjų sprendimus nefiksuoti pražangos prieš mane, bet po to supratau, kad Europoje tai yra normalu ir leidžiama. Tai yra prisitaikymo dalis ir turiu išmokti nekreipti į tai dėmesio bei daryti viską, kad komanda laimėtų“, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ kalbėjo J. Gillonas.

Pirmąją pergalę su komanda „Betsafe-LKL“ čempionate J. Gillonas sieks iškovoti namų atidarymo rungtynėse šeštadienį 16 valandą 30 minučių kovoje su „Šiauliais“.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner