M. Lukauskis: „Net nebuvo dvejonių dėl to, ar tęsti karjerą“
Photo: LKL/BNS

M. Lukauskis: „Net nebuvo dvejonių dėl to, ar tęsti karjerą“

Author: LKL.lt
2019-07-23

Nors Mindaugas Lukauskis prieš porą mėnesių atšventė 40-ąjį jubiliejų, apie karjeros pabaigą nė nemąstė – gerus signalus veteranui siuntė ir sveikata, ir nemažėjantis noras žengti į aikštę. 

„Jei atvirai, dvejonių dėl to, ar tęsti karjerą, net nebuvo“, – LKL.lt sakė neseniai dar vienam sezonui rankomis su Prienų ekipa sukirtęs krepšininkas.

Ateinantis sezonas 198 cm ūgio M. Lukauskiui bus 24-asis profesionalo karjeroje ir antrasis paeiliui „Betsafe–LKL“ čempionate atstovaujant Prienų klubui. 

Šią komandą jis pasirinko į šoną nustūmęs kelis kitus, ne tokius konkrečius ir patrauklius pasiūlymus.

„Susiklostė taip, kad pasirinkau Prienus. Nesinorėjo ilgai sėdėti ir laukti, norėjau konkretumo. Sėdome prie derybų stalo ir susitarėme“, – pasakojo M. Lukauskis.

Praėjusį sezoną su „Skycop“ marškinėliais krepšininkas vidutiniškai pelnydavo po 9 taškus, atkovodavo po 3,3 kamuolio bei atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, M. Lukauskio sezonas toli gražu nebuvo lengvas – praėjusių metų lapkritį jis patyrė šlaunies raumens traumą.

Mindaugas Lukauskis
Tokio nusistatymo, kad po metų baigsiu karjerą, tikrai nėra.

Medikai perspėjo, kad dėl to gali tekti nebežaisti iki pat vasaros, tačiau M. Lukauskis praėjusį sezoną praleido tik 7 rungtynes šalies čempionate.

„Po praėjusio sezono nuovargio tikrai buvo ir fiziškai, ir psichologiškai. Reikėjo išlįsti iš visos rutinos, bet dabar jaučiuosi pailsėjęs. Ir kūnas, ir galva atsigavo, reikės po truputį kibti į darbus“, – teigė veteranas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl) on

Ateinantį sezoną Prienų ekipa M. Lukauskį pasitiks gerokai pasikeitusi. Jau aišku, kad komandai vadovaus naujas treneris – Virginijų Šeškų šiame poste pakeitė Mantas Šernius. Be to, klubą turėtų papildyti nemažai jaunų krepšininkų.

„Jau teko pakalbėti su M. Šerniumi, jis papasakojo, kokios jo mintys, kokia komandos vizija. Stengsimės vienas kito nenuvilti ir įgyvendinti visas idėjas. 

Man veikiausiai teks kartas nuo karto pamokyti jaunimą, bet jau esu įpratęs – tą darau daugybę metų. Vis tiek mane visi seniai veteranu vadina“, – šypsojosi M. Lukauskis.

M. Lukauskį galima pristatyti ne tik kaip veteraną, bet ir kaip rekordininką. Jis yra daugiausia rungtynių „Betsafe–LKL“ istorijoję sužaidęs (613) ir daugiausia kamuolių perėmęs (990) krepšininkas.

Netoli ir dar viena riba – M. Lukauskis yra trečias daugiausiai taškų (5220) surinkęs krepšininkas lygos istorijoje. Iki pirmoje šios rikiuotės vietoje esančio Žydrūno Urbono jam trūksta 337 taškų.

„Apie tuos rekordus daug negalvoju – vis tiek jie kyla iš to, kad ilgai rungtyniauju. Aš užaugęs su krepšiniu ir man tai yra didžiulis malonumas. Aišku, smagu, kad kūnas dar leidžia žaisti ir kad dar turiu progą gerinti pasiekimus“, – kalbėjo veteranas.

M. Lukauskis pasvarsto, kad galbūt ir ateinantis sezonas jam nebus paskutinis.

„Tokio nusistatymo, kad po metų baigsiu karjerą, tikrai nėra. Bet niekada nežinai, kaip bus. Gali pasitaikyti kokia nelemta trauma ir teks viską baigti. Dėl to nieko neplanuoju, bet ir nesakau, kad kitas sezonas tikrai bus paskutinis.

O kas laukia po to, dar gerai nežinau. Viena mano pusė traukia prie trenerio darbo, kita – prie organizavimo ir komandos formavimo. Tikrai žinau tik tai, kad noriu likti prie krepšinio, jis mano kraujyje“, – sakė krepšininkas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner