„Skycop“ išgyveno dramą su pratęsimu Kėdainiuose
LKL/BNS nuotr.

„Skycop“ išgyveno dramą su pratęsimu Kėdainiuose

Author: LKL.LT
2019-04-07

„Betsafe–LKL“ čempionate Prienų „Skycop“ (10/18) komanda šiek tiek atitrūko nuo aštuntoje vietoje esančios Alytaus „Dzūkijos“ (9/19) ekipos, kadangi išvykoje po pratęsimo 96:91 (23:24, 15:21, 26:21, 17:15, 15:10) palaužė Kėdainių „Nevėžį“ (4/24).

Kėdainiškiai lieka paskutinėje „Betsafe–LKL“ turnyro lentelės vietoje.

Rungtynės buvo labai atkaklios visas 45 minutes. Svarbų atotrūkį pratęsime „Skycop“ susikurti padėjo šeši iš eilės pataikyti baudos metimai (92:87), tačiau greitai po Darjušo Lavrinovičiaus pražangos puolime šansą turėjo ir „Nevėžis“ – skirtumą mažino Zaidas Hearstas (89:92).

Likus 38 sek. „Nevėžis“ vis dar turėjo tą patį 3 taškų deficitą (91:94), bet Malcolmo Granto taškai įtvirtino pergalę „Skycop“, nes Adonte Parkeris taikliai atsakyti nesugebėjo.

Prienų ekipai šįkart nepadėjo Kšištofas Lavrinovičius, Gintaras Leonavičius ir Domantas Šeškus. Tačiau „Betsafe–LKL“ debiutavo iš Kauno „Žalgirio“ pasiskolintas Vitalijus Kozys. Jis per 7 minutes pelnė 2 taškus (0/1 dvit., 2/2 baud.), perėmė kamuolį, išprovokavo pražangą, sykį pažeidė taisykles ir surinko 2 naudingumo balus.

A. Labuckas sužaidė geriausią sezono mačą, pelnydamas 25 taškus, atkovodamas 13 kamuolių ir surinkdamas 30 naudingumo balų. Visi trys rodikliai yra geriausi jam šį sezoną.

17 taškų prie pergalės pridėjo D. Lavrinovičius, 16 – M. Grantas, po 12 – Žygimantas Janavičius ir Martynas Gecevičius (8 rez. perd.).

„Nevėžiui“ 23 taškus surinko Z. Hearstas, 17 – M. Varnas, 14 – Gintautas Matulis, 10 – Regimantas Miniotas (10 atk. kam.).

Antroje mačo dalyje „Nevėžis“ pirmavo, tačiau „Skycop“ neleido smarkiau atitrūkti varžovams ir likus pusei ketvirtojo kėlinio atsiliko 74:77. Vytenio Lipkevičiaus sudėtingas metimas skirtumą mažino iki minimalaus (76:77), o po ilgos pertraukos „Skycop“ buvo priekyje, kuomet du taškus su pražanga pridėjo D. Lavrinovičius – 78:77.

Likus 3 minutėms Martynas Varnas krepšį drebino dėjimu, A. Parkeris dar padidino „Nevėžio“ persvarą (81:78), tuo tarpu po minutės pertraukėlės prieniškiai klydo. Likus 36 sek. Arnas Labuckas tritaškiu su atakos sirena lygino rezultatą (81:81), o A. Parkerio ir V. Lipkevičiaus netaiklūs metimai lėmė, kad laukė pratęsimas.

„Skycop“ treniruojantis Virginijus Šeškus pripažino A. Labucko indėlį.

„Antroje pusėje ir geriau pataikėme, ir praleidome mažiau taškų. „Nevėžis“ prieš tai sumetė savo tritaškius, bet gerai, kad neleidome jiems pabėgti. Džiugina tai, kad penki mūsų žmonės pelnė daugiau nei 10 taškų. Kai žaidžiame kaip komanda, yra ir rezultatas. Arno taškai buvo labai svarbūs: Prienuose visada „ketvirtas“ numeris buvo kertinis, todėl jei jis visada rinktų po 10 taškelių, mums būtų didelė pagalba“, – kalbėjo V. Šeškus.

„Nevėžį“ treniruojantis Darius Dimavičius akcentavo nesėkmės priežastis.

„Turėjome sustabdyti varžovų tritaškius, nes jie žaidžia netradicinį puolimą. Sakiau, kad su jais reikia bėgti, bet du kėlinius žaidėme kaip veteranai: per pirmą ketvirtį tik 4–5 taškus buvome surinkę iš greito puolimo, o varžovai – 13–14. Vėliau ėmėme truputį bėgti ir atstatėme pusiausvyrą bei valdėme rungtynes 30 minučių.

Kitas dalykas: sakiau, jei sustabdysime Gecevičių, Grantą ir Lavrinovičių, duosime jiems mesti mažiau nei jų vidurkis, laimėsime mačą. Tačiau prie jų prisidėjo ir dar du žaidėjai – Janavičius ir Labuckas. 79 taškus pelnė penki žmonės – per daug“, – sakė jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner