Naudingiausias sezono rungtynes sužaidęs J. Threattas tapo savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

Naudingiausias sezono rungtynes sužaidęs J. Threattas tapo savaitės MVP

Author: LKL.LT
2019-03-25

Pastaruoju metu spindintis Jay Threattas padėjo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ sugrįžti į kovą dėl ketvirtosios vietos reguliariajame „Betsafe–LKL“ sezone, o amerikiečio pasirodymas praėjusį savaitgalį sulaukė ir pripažinimo.

J. Threattas sužaidė geriausias rungtynes Lietuvoje pirmą kartą karjeroje tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ savaitės krepšininku.

Gynėjas surinko 12 taškų, atkovojo 7 kamuolius (asmeninis sezono rekordas) bei 9 kartus rezultatyviai asistavo komandos draugams (pakartotas asmeninis sezono rekordas). Tokie skaičiai amerikiečiui garantavo 25 naudingumo balus.

„Pieno žvaigždės“ laimėjo prieš Utenos „Juventus“ 89:78.

J. Threattas įsitvirtino pirmoje čempionato pozicijoje pagal rezultatyvius perdavimus – vidutiniškai atlieka po 6,1 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą. 

Kartu su J. Threattu naudingiausiųjų penketuke šią savaitę yra Malcolmas Grantas (Prienų „Skycop“), Arminas Urbutis („Šiauliai“), Paulius Petrilevičius („Dzūkija“) ir Martynas Echodas (Vilniaus „Rytas“). 

Gerą atkarpą ir toliau žaidžia Prienų ekipos atstovas M. Grantas. Jis dviženklius naudingumo balų skaičius surinko trejose rungtynėse iš pastarųjų ketverių, o prieš Vilniaus „Rytą“ sužaidė naudingiausias rungtynes vilkėdamas „Skycop“ marškinėlius.

Gynėjas į vilniečių krepšį įmetė 19 taškų (3/4 tritaškių) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, sukaupė 21 naudingumo balą, tačiau pergalės iškovoti tai nepadėjo – atkakliai priešinęsi prieniškiai mačo pabaigoje leido svečiams atitrūkti ir pralaimėjo 68:75.

Rezultatyviausią sezono pasirodymą surengė „Šiaulių“ kapitonas A. Urbutis. Šis dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“ pelnė 22 taškus (10/14 dvitaškių), atkovojo 8 kamuolius ir su 23 naudingumo balais pakartojo asmeninį sezono naudingumo rekordą.

Nepaisant to, šiauliečiai „Žalgiriui“ nusileido 78:93.

Vienas geriausių praėjusį savaitgalį buvo „Dzūkijos“ puolėjas P. Petrilevičius. Aukštaūgis Panevėžyje buvo vienas savo ekipos šviesulių ir bandė tempti alytiškius į priekį, surinkdamas 19 taškų (8/9 dvitaškių), atkovodamas 5 kamuolius ir surinkdamas 25 naudingumo balus, tačiau jo pastangų nepakako – vietos „Lietkabeliui“ buvo nusileista 78:85.

P. Petrilevičius su J. Threattu surinko vienodą naudingumo balų skaičių, tačiau amerikietis pripažintas naudingiausiu, nes jo komanda šventė pergalę.

Penketuką užbaigia „Ryto“ centras Martynas Echodas. Kaunietis pastaruoju metu žaidžia neprastą atkarpą ir iš paskutinių ketverių rungtynių net trejose surinko bent po 20 naudingumo balų.

Ne išimtis buvo ir akistata Prienuose – buvo surinkta 16 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir sukaupti 23 naudingumo balai.

Į naudingiausiųjų penketuką pretendavo tik 8 komandų atstovai – Kėdainių „Nevėžis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ 26-ojo turo rungtynes žais šį vakarą. Susitikimą nuo 18 val. transliuos LKL.lt.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner