„Pieno žvaigždės“ – be nesėkmių, T. Lekūnas – mėnesio MVP
LKL / BNS nuotr.

„Pieno žvaigždės“ – be nesėkmių, T. Lekūnas – mėnesio MVP

Author: LKL.lt
2019-01-31

Geriausią krepšinį karjeroje žaidžiantis Tomas Lekūnas išrinktas naudingiausiu sausio mėnesio „Betsafe–LKL“ čempionato krepšininku.

25-erių puolėjas padėjo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ turėti tobulą mėnesį nacionaliniame čempionate – laimėtos visos ketverios rungtynės.

„Kiek įdedu darbo, toks ir rezultatas, – bendraudamas su LKL.lt sakė T. Lekūnas. – Pirmą kartą karjeroje dirbu taip nuosekliai. Pasirinkau tokią taktiką, laikausi rutinos ir galiausiai atėjo rezultatas.“

T. Lekūno mėnuo buvo geriausias per penkių sezonų karjerą „Betsafe–LKL“. Puolėjas per 27 minutes rinko po 16,8 taško (87 proc. dvitaškių, 53 proc. tritaškių), po 6,3 atkovoto kamuolio ir 22,5 naudingumo balo.

„Manau, dabar rodau brandžiausią žaidimą karjeroje, – sakė T. Lekūnas. – Turėjau įvairių trenerių, įgavau patirties ir dabar ramiau reaguoju į situacijas. Nebereaguoji į besikeičiančius žaidėjus, darai savo darbą – tas brandumas padeda. Pasikeitė darbo etika, nes matau perspektyvų ir bandau kabintis žiūrėdamas į ateitį.“

„Pieno žvaigždžių“ mėnuo buvo itin sėkmingas – nugalėti „Nevėžis“, „Neptūnas“, „Dzūkija“ ir „Skycop“.

„Pasikeitus užsieniečiams mūsų krepšinis tapo tvarkingesnis, visi žino savo roles ir galime rasti skirtingų lyderių, – LKL.lt sakė T. Lekūnas. – Visi žaidžiame tolygiai, dėl to ir mano rezultatai pagerėjo, ir komandos.“

„Pieno žvaigždės“ sausį pralaimėjo tik „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Pirmose ketvirtfinalio rungtynėse 10 taškų nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“, bet vasario 13 d. sieks likviduoti šį deficitą ir patekti į finalo ketvertą.

Kartu su T. Lekūnu į simbolinį mėnesio penketuką pateko gynėjai Dominykas Domarkas („Dzūkija“) ir Nate‘as Woltersas („Žalgiris“), puolėjas Paulius Petrilevičius („Dzūkija“) bei centras Martinas Gebenas („Juventus“).

D. Domarkas buvo naudingiausias lygoje – per 3 rungtynes rinko po 24,7 naudingumo balo (19,3 taško, 8,7 rezultatyvaus perdavimo).

Vis dėlto „Dzūkija“ nelaimėjo nė sykio.

N. Woltersas sausį žaidė dvejas rungtynes ir per jas rinko 22,5 naudingumo balo (vid. 15 taškų, 5 rez. perd.), „Žalgiris“ per šias dvejas rungtynes laimėjo sykį.

Su T. Lekūnu puolėjų grandį sudaro „Dzūkijos“ aukštaūgis Paulius Petrilevičius. Jis per trejas rungtynes rinko po 21 naudingumo balą (18,3 taško, 4,7 atkovoto kamuolio).

O M. Gebenas buvo geriausias centras – sausį per 4 susitikimus jis rinko po 17,5 naudingumo balo (11,3 taško, 8,8 atkovoto kamuolio).

„Juventus“ sausį laimėjo tik kartą.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner