Sezono rungtynes sužaidęs M. Bruesewitzas antrą kartą tapo savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

Sezono rungtynes sužaidęs M. Bruesewitzas antrą kartą tapo savaitės MVP

Author: LKL.LT
2018-12-24

Prienų „Skycop“ krašto puolėjas Mike'as Bruesewitzas padėjo savo komandai nutraukti nesėkmių seriją ir antrą kartą šiame sezone tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ savaitės krepšininku.

28-erių amerikietis įtemptoje ir net dviejų pratęsimų pareikalauvusioje dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu“ prapliupo tritaškiais ir padėjo savo komandai triumfuoti 96:93.

Prienų komandos naujokas rungtyniavo net 41 minutę, per kurią pelnė 21 tašką (5/6 tritaškių), atkovojo 7 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, tokiu būdu surinkdamas net 38 naudingumo balus.

Tai buvo geriausios amerikiečio rungtynės Lietuvoje, mat praeitą kartą tapti naudingiausiu jam pakako 31 naudingumo balo.

M. Bruesewitzas pasiekė geriausius sezono rezultatus pataikytų tritaškių, rezultatyvių perdavimų ir naudingumo kategorijose.

Kartu su M. Bruesewitzu penketuke galima rasti dar dviejų komandų atstovus: Utenos „Juventus“ atstovus Tomą Dimšą ir Martiną Gebeną bei Vilniaus „Ryto“ gretose spindėjusius D.J. Seeley ir Arną Butkevičių.

T. Dimša prie uteniškių prisijungė jau sezonui įsibėgėjus ir geriausią sezono mačą sužaidė prieš komandą, kuriai priklausė anksčiau – Kauno „Žalgirį“. Gynėjas per kiek daugiau nei 30 minučių pelnė 20 taškų (4/6 trit.) ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, iš viso surinkdamas 22 naudingumo balus.

Nepaisant to, jog uteniškiai rimtai kibo šalies čempionams į atlapus, pačioje mačo pabaigoje teko pripažinti kauniečių pranašumą 69:72.

Kartu su T. Dimša gynėjų grandį penketuke sudaro „Ryto“ atstovas D.J. Seeley. Amerikietis prieš Panevėžio „Lietkabelį“ sužaidė rezultatyviausią savo sezono mačą, surinko 24 taškus (7/9 dvit.), išprovokavo 7 oponentų pražangas ir iš viso sukaupė 27 naudingumo balus. Geras jo žaidimas leido vilniečiams iš Panevėžio grįžti su pergale 95:73.

Ryškų savo indėlį tose pačiose rungtynėse paliko ir kitas „Ryto“ krepšininkas. Naudingiausias lapkričio mėnesio lygos žaidėjas A. Butkevičius vėl sužaidė sėkmingas rungtynes: pelnė 11 taškų, prie jų pridėjo 7 atkovotus kamuolius ir 6 rezultatyvius perdavimus (asmeninis sezono rekordas) ir iš viso surinko 25 naudingumo balus.

Penketuką užbaigia dar vienas „Juventus“ atstovas. Iš „Žalgirio“ išnuomotas M. Gebenas puikiai pasirodė prieš savo motininę komandą ir gerino asmeninius rekordus tiek taškų, tiek atkovotų kamuolių, tiek ir naudingumo balų grafose.

Vidurio puolėjas per kiek daugiau nei 33 minutes pasižymėjo dvigubu dubliu – kartu su 22 taškais (8/13 dvit.) jam dar pavyko atkovoti ir 14 kamuolių, o visa tai lėmė 26 naudingumo balus.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner