Pasvalyje žibantis Y. Franke: „Lietuvos krepšinio lyga yra nuvertinta europiniame kontekste“
Photo: LKL / BNS

Pasvalyje žibantis Y. Franke: „Lietuvos krepšinio lyga yra nuvertinta europiniame kontekste“

Author: LKL.LT
2018-12-11

Su pirmaisiais legionieriais nudegusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“, panašu, kad įsigydamos Nyderlandų rinktinės gynėją Yannicką Franke neprašovė.

22-ejų snaiperiui prireikė vos aštuonerių rungtynių, kad taptų rezultatyviausiu „Betsafe–LKL“ čempionato krepšininku.

Sezono metu prie Aukštaitijos klubo prisijungęs olandas greitai rado savo vietą komandoje. Puikia energija pasižymintis atletas po fantastiško 27 taškų pasirodymo prieš Prienų „Skycop“ ekipą užsiropštė į pirmąją vietą rezultatyviausių krepšininkų sąraše.

Rezultatyviausi „Betsafe–LKL“ žaidėjai
Vt. Žaidėjas Vid.
1 Yannick Franke 14,8
2 Martynas Gecevičius 14,6
3 Chauncey Collins 14,5
4 Emmanuel Omogbo 14,1
5 Kendrick Brown 13,5

Tačiau apie šį pasiekimą 22-ejų krepšininkas nežinojo iki kol su juo nesusisiekė tėvai – jie atidžiai seka sūnaus karjerą.

„Žinoma, kiekvienam krepšininkui malonu būti rezultatyviausiu, tačiau aš to nesureikšminu, – tinklalapiui LKL.lt sakė „Pieno žvaigždžių“ žaidėjas. – Svarbiausia, kad komanda toliau žengtų teisinga kryptimi, ypatingai po visų permainų.

Stengiamės atgauti prarastas pozicijas po sudėtingo sezono starto. Lyderių ketvertas lygoje yra nusistovėjęs, bet mes galime pakilti iki 5 vietos.“

Dabar Y. Franke per kiek daugiau nei 27 minutes vidutiniškai pelno po 14,8 taško, atkovoja po 4,1 kamuolio, atlieka 1,6 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 15,1 naudingumo balo (8 vieta lygoje).

„Pieno žvaigždės“ pakilti iki 5 pozicijos galės jau artimiausiu metu – 5 pergales per 13 mačų iškovojusį Pasvalio klubą nuo 5-oje vietoje esančios Utenos „Juventus“ skiria vos pergalė.

Y. Franke su Lietuvos krepšiniu susidūręs buvo dar prieš atvykdamas į Pasvalį.

Gynėjo atstovaujama Nyderlandų rinktinė rugsėjį svečiavosi Lietuvoje bei FIBA pasaulio čempionato atrankos rungtynėse „Siemens“ arenoje po atkaklios 93:95 nusileido Dainiaus Adomaičio kariaunai.

Tuomet gynėjas pelnė 11 taškų, atkovojo 3 kamuolius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o po trijų savaičių Y. Franke sukirto rankomis su „Pieno žvaigždėmis“.

„Pasidomėjau šia komanda ir nusprendžiau, kad ji man puikiai tinka, – dėstė olandas. – Girdėjau, kad tai puiki organizacija, o man reikėjo tokios rolės po sudėtingo sezono Italijoje.

Tikiuosi, kad „Pieno žvaigždės“ taps tramplinu į didesnį klubą, tai parodys laikas.

Apie Pasvalį žinojau mažai, tačiau apie Lietuvą – išties daug. Krepšinis čia yra sportas nr. 1. Man nebuvo siurprizas, kad čia žaidžiamas geras krepšinis.  Jaučiu, kad „Pieno žvaigždėse“ turiu puikią progą vėl pajusti žaidybinį ritmą.“

Praėjusį sezoną gynėjas rungtyniavo Italijoje, Trento „Dolomiti Energia“ ekipoje, kurios marškinėlius vilkėjo ir šiemet Vilniaus „Ryte“ žaidžiantis Dominique‘as Suttonas.

Atstovaudamas „Dolomiti Energia“ ekipai Y. Franke Europos taurės „Top 16“ etape per 12 minučių pelnydavo po 8,2 taško, tačiau jo žaidimo laikas nebuvo pastovus tiek antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre, tiek Italijos pirmenybėse.

„Kalbant apie žaidimo laiką, tai pastarieji du sezonai buvo sudėtingi, tad džiaugiuosi turėdamas galimybę rungtyniauti Lietuvoje. „Pieno žvaigždžių“ organizacija yra puiki, o aš mėgaujuosi kiekviena akimirka čia“, – džiaugėsi Y. Franke.

Persikėlimas iš 120 tūkstančių gyventojų turinčio Trento, įsikūrusio šiaurės Italijoje, į vos 7 tūkstančius turintį Pasvalį kažkam gali būti šokas. Vis dėlto 22-ejų olandas nusiteikęs pozityviai – jam netrukdo nei mažas miestelis, nei atšiaurus lietuviškas oras.

Yannick Franke
Manau, kad krepšinio lygis Lietuvoje yra aukštesnis nei žmonės galvoja.

„Galiu suprasti, kad kažkam gali būti sudėtinga čia gyventi, nes miestas nedidelis, o veiklos nėra daug, tačiau man tai nėra problema, – dėstė Y. Franke. – Viskas priklauso nuo mąstymo. Manau, kad iš kiekvienos situacijos galima pasiimti kažką gero. Man viskas čia patinka, aš atvykau žaisti krepšinį.“

Y. Franke Lietuvoje spėjo sužaisti su 3 iš 4 didžiųjų komandų – Kauno „Žalgiriu“, „Rytu“ bei Panevėžio „Lietkabeliu“.

Gynėjas spėjo įsitikinti aukštu krepšinio lygio ir negailėjo komplimentų.

„Manau, kad krepšinio lygis čia yra aukštesnis nei žmonės galvoja, – mintimis dalijosi rezultatyviausias pirmenybių krepšininkas. – Žinoma, LKL skiriasi nuo Italijos krepšinio lygos, tačiau kiekviena lyga turi savo specifiką ir sunkumus.

Man patinka Lietuvoje demonstruojamas žaidimo tempas. Privalai būti gudrus, nes toks čia žaidžiamas krepšinis. Lietuvos krepšinio lyga yra gera, kažkiek nuvertinta bendrame Europiniame kontekste.“

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner