Prienų komanda palaužė be V. Šeškaus mačą baigusią „CBet“
LKL nuotr.

Prienų komanda palaužė be V. Šeškaus mačą baigusią „CBet“

Author: LKL.lt
2023-02-14

Jonavos „CBet“ (11-9) komanda „Betsafe-LKL“ gavo šaltą dušą prieš Citadele KMT finalo ketverto turnyrą.

Be išvaryto Virginijaus Šeškaus mačą baigusi Jonavos ekipa namuose 74:85 (24:21, 27:17, 13:21, 13:26) nusileido Prienų „Labas GAS“ (2-18) klubui.

Prienų klubas laimi antras rungtynes iš ketverių pastarųjų „Betsafe-LKL“.

„CBet“ komanda vertėsi ne tik be traumuoto Vytauto Šulskio, bet ir praeito mačo metu čiurną susižeidusio Edvino Šeškaus.

7:0 – taip atrodė mačo pradžia, kurią kūrė Jeffery Garrettas ir Goranas Huskičius. Pirmuosius taškus prieniškiams pelnė iš toli pataikęs Kyanas Andersonas, o Roberto Keliačiaus tritaškis rezultatą persvėrė – 8:7. „Labas GAS“ tęsė gerą atkarpą (12:7), bet įsibėgėti šeimininkai neleido ir po pirmo ketvirčio pirmavo 24:21.

Glynnas Watsonas ėmėsi kompensuoti netektis ir tapo ryškiu lyderiu savo komandoje. Būtent jo 7 taškai paeiliui antrojo kėlinio pradžioje suteikė „CBet“ svarų pranašumą – 31:21. Darius Tarvydas nutraukė sausrą kitoje aikštės pusėje, tačiau iniciatyvos iš savo rankų jonaviškiai nepaleido – 41:27. Puolime užtikrintai atrodę šeimininkai į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudavo 51:38.

Beje, G.Watsonas per du kėlinius pelnė 19 taškų, atliko 4 perdavimus bei rinko 24 naudingumo balus, rungtyniavęs be keitimų.

„CBet“ trečiajame kėlinyje į aikštę žengė tvirtai ir neleido oponentams kurstyti intrigos – 59:42. Tačiau tai buvo tyla prieš audrą. Galiausiai „Labas GAS“ parodė kitą veidą, surengė spurtą 14:0 ir vedama Tauro Jogėlos kvėpavo į nugaras Jonavos vyrams – 56:59. Maža to, „CBet“ neteko vyr. trenerio Virginijaus Šeškaus, kuris trečiojo kėlinio gale užsidirbo antrą techninę pražangą. Galiausiai G.Watsonas ir Martinas Laksa padėjo jonaviškiams ketvirtį baigti pirmaujant 64:59.

Justinas Jogminas ir K.Andersonas ėmė tempti į priekį prieniškius, o J.Wilsonas rezultatą persvėrė – 71:70. Tai buvo lūžis rungtynėse, kadangi „Labas GAS“ tik bėgo pirmyn – 77:72. Maža to, Dominykas Domarkas pataikė iš toli, o T.Jogėla galutinai žudė šeimininkus – 82:72.

T.Jogėla buvo vienas lyderių Prienų klube ir žaidė geriausią sezono mačą – 19 taškų, 10 atkovotų kamuolių bei 31 naudingumo balas. Jis gerino ir karjeros efektyvumo rodiklį „Betsafe-LKL“.   

Jonavos komanda rotacijoje naudojo vos 7 žaidėjus, iš kurių taškus pelnė penki.

„CBet“: Glynnas Watsonas 23, Goranas Huskičius ir Martinas Laksa (7 atk. kam.) – po 15, Dovis Bičkauskis 11 (5 rez. perd.), Jeffery Garrettas 10 (7 atk. kam.).

„Labas GAS“: Tauras Jogėla (8/8 metimai, 10 atk. kam.) ir Kyanas Andersonas – po 19, Darius Tarvydas 15, Jamilas Wilsonas 12 (6 atk. kam.).

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner