Drama Jonavoje: pasvaliečių šturmą atlaikę šeimininkai šventė pergalę

Drama Jonavoje: pasvaliečių šturmą atlaikę šeimininkai šventė pergalę

Author: LKL.lt
2022-04-02

Jonavos „Cbet“ (13-13) krepšininkai iškovojo trečiąją pergalę paeiliui, leidusią sustiprinti savo pozicijas dėl kovos „Betsafe-LKL“ turnyro lentelės ketvertuko.

V. Šeškaus auklėtiniai namuose 91:82 (31:21, 19:23, 23:21, 18:16) po įspūdingos kovos nugalėjo Pasvalio „Pieno Žvaigždes“ (5-19)

Jau nuo pirmųjų minučių abi komandos demonstravo aukštą tempą aktyviai rinkdamos taškus puolime, o tai puikiai iliustravo ir du Juano Palacioso įmesti tritaškiai iš eilės (7:10). Kitoje aikštės pusėje Arnas Beručka pelnė 4 taškus paeiliui ir suteikė savo ekipai nedidelį pranašumą – 14:12, tačiau, pasvaliečiai šios persvaros išlaikyti ilgai nesugebėjo. Emmanuelis Lecomte‘as ir Edvinas Šaulys taikliais tritaškiais inicijavo spurtą 11:2 ir Virginijaus Šeškaus auklėtiniai buvo priekyje (23:16). Per likusį kėlinio laiką šeimininkai padidino savo pranašumą – 31:22.

Pirmajame kėlinyje „Cbet“ trečdalį savo taškų surinko taikliais tritaškiais metimais, kurių pataikė net 7 iš 11 (66 proc.).

Antrajame ketvirtyje vaizdas kiek pasikeitė. Pasvalio ekipa suaktyvino gynybą ties perimetru ir neleido varžovams taip dažnai mesti iš trijų taškų zonos. Kėliniui įpusėjus „Pieno Žvaigždžių“ krepšininkai žaidė užtikrinčiau ir laimėjo atkarpą – 11:6, o po Randy Culpepperio metimo savo skirtumą sumažino perpus – 37:43. Tiksint paskutinėms antrojo kėlinio sekundėms, A. Beručka atkovojo kamuolį puolime ir pelnė du taškus, o svečiai į ilgąją pertrauką iškeliavo atsilikdami tik 5 taškais – 45:50.

Antroje rungtynių dalyje abi komandos ir toliau labiau orientavosi į puolimą – tritaškiais tuoj pat apsikeitė E. Šaulys ir A. Beručka, o šeimininkai pirmavo – 60:53. Vis dėlto, „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai atliko kelias sėkmingas atakas ir po A. Beručkos tritaškio bei Karolio Guščiko baudos metimų, išlygino rezultatą – 64:64, tačiau garsaus sirgalių palaikymo įkvėpti šeimininkai netrukus surengė atkarpą 9:2 ir po trijų kėlinių pirmavo – 73:66.

Paskutinį rungtynių kėlinį pasvaliečiai pradėjo kovingai – A. Beručka po taiklaus baudos metimo demonstratyviu gestu nutildė tribūnas, o Simas Jarumbauskas įmetė dvitaškį su pražangą (71:75). Likus žaisti pusę kėlinio, Markellis Johnsonas užsidirbo 5-ąją pražangą prieš tritaškį metusį L. Andersoną ir šeimininkai vėl atstatė kiek solidesnį pranašumą – 79:73.

Inirtinga kova tęsėsi ir toliau – po aktyvių grumtynių varžovų aikštės pusėje, Kahlilas Thomasas netrukus užsidirbo nesportinę pražangą prieš Paulių Danisevičių (81:76). Po to sekė „Cbet“ ekipos lyderio J. Palacioso pražanga puolime ir V. Šeškus buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės.

Vis dėlto, po pertraukos žaidimas sėkmingiau klostėsi šeimininkams. E. Lecomte‘as pridėjo dvitaškį, o netrukus, prasidėjus paskutinei ketvirtojo kėlinio minutei, šio vakaro herojus J. Palaciosas pelnė svarbius taškus (85:78). Per likusį laiką pasvaliečiai stebuklo nesukūrė ir šeimininkai šventė pergalę – 91:82.

Jonavos ekipą į priekį vedė karjeros rungtynes žaidęs J. Palaciosas, pelnęs 27 taškus, atkovojęs 14 kamuolių ir surinkęs net 41 naudingumo balą.

Jonavos „Cbet“: Juanas Palaciosas 27 (14 atk. kam., 41 naud. bal.), Evaldas Šaulys 17, Emmanuelis Lecomte‘as 16, Jeffery Garret‘as 9 (3 blk.), Edvinas Šeškus 8.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“: Arnas Beručka 18 (7 atk. kam.), Randy Culpepper‘is 16, Žygimantas Skučas 13, Simas Jarumbauskas 10, Markellis Johnsonas 9, Karolis Guščikas 8.

 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner