E.Lecomte'o šou ir J.Palacioso sugrįžimas pažymėtas jonaviškių pergale Kėdainiuose
LKL nuotr.

E.Lecomte'o šou ir J.Palacioso sugrįžimas pažymėtas jonaviškių pergale Kėdainiuose

Author: LKL.lt
2022-02-05

Antrąją pergalę iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate pasiekė Jonavos „CBet“ (9/9) klubas, kuris išvykoje 100:95 (21:21, 17:24, 27:19, 35:31) palaužė Kėdainių „Nevėžį–Optibet“ (5/12).

Rungtynės prasidėjo labai lygia kova. Kiek labiau „CBet“ atitrūko po Vitalijaus Kozio ir Edvino Šeškaus taškų (26:21), tačiau T.J.Starksas ėmėsi lyderio vaidmens ir išvedė į priekį „Nevėžį–Optibet“ – 37:32. Būtent šio legionieriaus ir Sveno Smajlagičiaus dėka kėdainiškiai į pertrauką išsinešė 7 taškų persvarą – 45:38.

8:0 – tokiu spurtu trečiąjį ketvirtį atidarė Jonavos vyrai, persvėrę rezultatą – 46:45. Tiesa, Rihardo Kuksiko ir T.J.Starkso tolimi šūviai taip pat buvo skausmingi varžovams – 55:50. Iš toli netrukus prabilo ir Laimonas Kisielius (55:58), tad jonaviškiai kvėpavo į nugaras oponentams ir visa intriga kėlėsi į paskutinį ketvirtį.

Prieš jį „CBet“ turėjo minimalią persvarą (65:64), o Emmanuelis Lecomte’as netrukus kūrė gražų epizodą tritaškiu, vis tik jam atsaką turėjo Amaras Sylla, dar gražesniu dėjimu skirtumą mažinęs iki minimalaus – 70:71. Svečiai buvo perėmę iniciatyvą į savo rankas, tačiau situaciją apkartino puolime prasižengęs Evaldas Šaulys, o panašiomis progomis „Nevėžis–Optibet“ naudojosi – 76:78. Galiausiai T.J.Starksas, likus pusketvirtos minutės, rezultatą lygino – 78:78.

Edvinas Šeškus pradėjo „CBet“ spurtą – svečiai įmetė 8 taškus paeiliui ir tolo (89:81), tuo tarpu Gediminas Petrauskas užsidirbo techninę pražangą. Ši atkarpa tapo kertine – po jos „CBet“ persvaros nebeiššvaistė ir įtvirtino pergalę.

Susižeidęs Marius Valinskas dar antrajame kėlinyje iškeliavo į rūbinę ir ant parketo negrįžo.

Juanas Palaciosas grįžo ant parketo po trijų mėnesių pertraukos ir per 23 minutes pelnė 12 taškų, atkovojo 7 kamuolius, rinko 15 naudingumo balų.

T.J.Starksas gerino karjeros rezultatyvumo rekordą „Betsafe-LKL“, pelnydamas 35 taškus (10/15 dvit., 4/7 trit., 3/5 baud.). Tai – rezultatyviausias šio sezono „Betsafe-LKL“ vieno žaidėjo pasirodymas. 

Tuo tarpu E.Lecomte’as taip pat gerino asmeninius rekordus: pelnė 29 taškus (7/10 dvit., 2/3 trit., 9/10 baud.) bei rinko 38 naudingumo balus. Tai – ketvirtas efektyviausias šio sezono pasirodymas „Betsafe-LKL“. 

„Nevėžis–Optibet“: T.J.Starksas 35 (4 rez. perd., 4/7 trit.), Rihardas Kuksikas 21 (4/8 trit.), Svenas Smajlagičius 14, Danielius Lavrinovičius 8, Amaras Sylla 6 (10 atk. kam.).

„CBet“: Emmanuelis Lecomte’as 29 (6 rez. perd.), Edvinas Šeškus 19 (7 rez. perd.), Laimonas Kisielius 13 (3/7 trit., 8 rez. perd.), Juanas Palaciosas 12 (7 atk. kam.), Tomas Zdanavičius 9 (7 atk. kam.).

„Dėkui abiejų komandų sirgaliams už atmosferą. Manau, buvo smagios rungtynės dėl palaikymo, taškų, gražių epizodų, ne smagios dėl pralaimėjimo. Tai nuplauna visą smagumą.  Pirma to priežastis – kovos dėl kamuolių nekontroliavimas. Kai tai susitvarkėme, nesusitvarkėme žaidimo „ant ūselio“. Trečia problema – pradėjome gintis pagal varžovų derinių pavadinimus“, – kalbėjo G.Petrauskas.

„Su nerimu laukėme šių rungtynių. Kad ir Starksas pelnė 35 taškus, bet jų kitus žmones sustabdėme. Vienam žmogui laimėti rungtynes labai sunku. Antroje pusėje, sakiau, kad reikia mažiau klaidų ir geriau dalintis kamuoliu. Dėl to ir laimėjome“, – sakė Virginijus Šeškus.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner