Vasario mėnesio MVP tapęs V. Kariniauskas: „Skaičiai dabar tikrai neeiliniai“
Photo: LKL/BNS

Vasario mėnesio MVP tapęs V. Kariniauskas: „Skaičiai dabar tikrai neeiliniai“

Author: LKL.lt
2021-03-02

Prie Utenos „Juventus“ komandos įsibėgėjus šiam 2020-2021 m. sezonui sėkmingai prisijungęs Vaidas Kariniauskas demonstruoja įspūdingą krepšinį – įžaidėjas pripažintas naudingiausiu „Betsafe-LKL“ vasario mėnesio žaidėju.

27 metų 199 cm ūgio krepšininkas svariai prisidėjo prie to, kad vasario mėnesį „Juventus“ sąskaitoje būtų trys pergalės iš keturių galimų, o bendras komandos taškų vidurkis siektų 93 taškus per rungtynes.

V. Kariniauskas visose keturiose vasario mėnesio dvikovose aikštelėje prabuvo bent po 30 minučių ir taip tapo akivaizdžiu Utenos ekipos vedliu. Visą vasario mėnesį šis įžaidėjas rinko mažiausiai po 24 naudingumo balus, tačiau dažnai šie skaičiai buvo ir dar didesni.

Net ir pralaimėtose rungtynėse Šiauliuose V. Kariniauskas surinko 22 taškus, išskirstė 7 rezultatyvius perdavimus ir užfiksavo 25 naudingumo balų rodiklį.

Įspūdingai atrodė „Juventus“ dvikova prieš Prienų „CBet“, kurią uteniškiai laimėjo 94:91. Tose atkakliose rungtynėse V. Kariniauskas pasižymėjo pelnydamas 16 taškų ir atlikdamas 11 rezultatyvių perdavimų, taip viso surinkdamas 30 naudingumo balų.

Bendrai per vasario mėnesį „Juventus“ lyderis fiksavo 21,3 taško, 7,3 rezultatyvių perdavimų ir 26,5 naudingumo balų vidurkį.

„Labai malonus įvertinimas. Šį mėnesį skaičiai tikrai buvo neeiliniai ir geri. Komandos draugai manimi stipriai pasitiki, lygiai tiek pat ir treneris. Jaučiau, kad gausiu MVP titulą, bet žinoma, to labai sureikšminti nereiktų“, – išgirdęs naujieną apie naudingiausią mėnesio žaidėją sakė V. Kariniauskas.

Tiesa, krepšininkas kalbėdamas apie asmeninius savo pasirodymus vasario mėnesį, iškart išreiškė pagarbą visai savo komandai ir vyr. treneriui Žydrūnui Urbonui, kuris, pasak paties žaidėjo, tarsi jaučia, ką jis gali geriausiai.

„Smagu, kad treneris mane jaučia. Man atrodo, kad treneris jaučia, ką aš galiu padaryti. Jis mato, kad kartais aš galiu priimti sprendimus pats, užbaigti ataką ar pasielgti ne pagal derinį. O aš tuo pačiu jaučiu atgalinį ryšį su juo“, – kalbėjo įžaidėjas.

Iki šiol savo karjeroje šis įžaidėjas MVP titulą yra iškovojęs tik rungtyniaudamas Rumunijoje.

„Vienintelį kartą karjeroje MVP esu tapęs Rumunijoje – ten ir savaitės, ir mėnesio naudingiausiu žaidėju buvau. Lietuvoje tai pirmas toks kartas“, – šyptelėjo „Juventus“ vedlys.

Vasario mėnuo V. Kariniauskui buvo kupinas įvairiausių patirčių – po penkerių metų pertraukos šis Utenos ekipos krepšininkas vėl grįžo į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, su kuria dramatiškai iškovojo paskutinį kelialapį į Europos čempionatą.

Kalbėdamas apie patirtį nacionalinėje komandoje „Juventus“ atakų dirigentas patikino, kad tai yra ypatingas jausmas, o rinktinėje gali sužaisti gerai tik tada, kai bendrai puikiai klostosi klubinis sezonas.

„Penkeri metai tikrai nėra trumpas laikotarpis. Man buvo svarbu įsivertinti, kaip jausiuosi rinktinėje. Aišku, žaidžiu gerą sezoną, esu neblogoje formoje, todėl tikėjau, kad viskas bus tvarkoje. Tikrai džiugu vėl žaisti rinktinėje, tai ypatingas jausmas. Bet svarbiausia, kad patekome į Europos čempionatą“, – sakė V. Kariniauskas.

Taip pat vasario 13-14 dienomis Utenos „Juventus“ komanda dalyvavo Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverto varžybose Panevėžyje, kur uteniškiai iškovojo turnyro bronzą.

Vertindamas asmeninį ir komandinį pasirodymą Citadele KMT finalo ketverte, V. Kariniauskas akcentavo tai, kad visada reikia mokėti pasidžiaugti ir mažais dalykais – šiuo atveju, trečiąja vieta, kuri prieš sezono pradžią, kaip sako pats žaidėjas, ko gero tiktų daugeliui „Juventus“ sirgalių ir netgi vadovų.

„Iš pradžių maniau, kad sunkiausias sezono iššūkis buvo dvikovos su Vilniaus „Rytu“. Bet vėliau atėjo finalo ketvertas, ten komandos buvo dar geriau pasiruošusios – pusfinalyje susikovėme su Panevėžio „Lietkabeliu“, kuri yra labai gerai treniruojama ir disciplinuota komanda. Asmeniškai pusfinalis klostėsi gana sunkiai, nes varžovai vertė mane nusimetinėti kamuolį, neleido užbaiginėti atakų pačiam. Visada yra liūdna pralaimėti pusfinalį.

Vis dėlto, užėmėme trečią vietą, jei kas prieš sezoną būtų pasiūlęs turnyro bronzą, manau visi būtume sutikę, todėl reikia nepamiršti ir pasidžiaugti. Aišku, gaila, kad nepavyko geriau pakovoti, bet toks tas krepšinis“, – mintimis dalijosi V. Kariniauskas.

Dabar, įpusėjus „Betsafe-LKL“ čempionato sezonui, krepšininkas yra įsitikinęs – jo atstovaujama „Juventus“ komanda šiemet privalo patekti į stipriausiųjų ketvertuką ir sezono pabaigoje pakovoti dėl vietos ant čempionato prizininkų pakylos.

„Turime patekti į finalo ketvertą, čia tikslas minimum. Aukštai iškėlėme „Juventus“ klubo kartelę. Taip, kad nebegalime pralaimėti žemiau lentelėje esančioms komandoms. Nežinau, kaip čia būdavo anksčiau, bet dabar tikrai į kiekvienas rungtynes einame žinodami, kad galime sukovoti dėl pergalės. Tai būti tarp keturių stipriausių sezono pabaigoje yra mūsų tikslas, kurį turime pasiekti“, – šyptelėjo V. Kariniauskas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner