„Juventus“ į pergalę vedęs V. Čepukaitis – naudingiausias savaitės krepšininkas
Photo: BC Juventus

„Juventus“ į pergalę vedęs V. Čepukaitis – naudingiausias savaitės krepšininkas

Author: LKL.LT
2018-11-05

Solidžias rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sužaidęs Utenos „Juventus“ aukštaūgis Vaidas Čepukaitis pelnė naudingiausio savaitės žaidėjo titulą.

Centras surinko dvigubą dublį, o tai padėjo „Juventus“ komandai per pratęsimą 86:77 įveikti Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus.

Per beveik 31 sužaistą minutę V. Čepukaitis surinko 13 taškų (5/6 dvitaškių) ir atkovojo 11 kamuolių. Be to, aukštaūgis išprovokavo 7 varžovų pražangas, perėmė 3 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Tokie rodikliai garantavo 30 naudingumo balų.

Šį sezoną V. Čepukaitis renka po 17,2 naudingumo balo ir tai yra geriausias jo karjeros rodiklis žaidžiant 11-tą sezoną LKL. Aukštaūgis yra ketvirtas naudingiausias šio sezono krepšininkas.

Kartu su V. Čepukaičiu į savaitės naudingiausiųjų penketuką pateko Martynas Gecevičius ir Kšištofas Lavrinovičius (abu – Prienų „Skycop“), Yannickas Franke'as (Pasvalio „Pieno žvaigždės“) bei Jerai Grantas (Klaipėdos „Neptūnas“).

Tik neseniai Pasvalio komandą papildęs legionerius Y. Franke'as 88:93 pralaimėtame mače su Prienų „Skycop“ įmetė 24 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir išprovokavo 8 oponentų pražangas, surinkdamas net 31 naudingumo balą.

Tiesa, naudingiausiu savaitės krepšininku tapti jam neleido komandos patirtas pralaimėjimas.

Gynėjų grandį penketuke su Pasvalio komandos legionieriumi sudaro tos dienos jo oponentas – Prienų ekipai atstovaujantis M. Gecevičius.

Jis pelnė 19 taškų ir atkovojo 9 kamuolius. Tokie rodikliai garantavo snaiperiui 26 naudingumo balus.

Aukštaūgių grandyje galima išvysti ir dar vieną „Skycop“ krepšininką – K. Lavrinovičius sekmadienio rungtynėse pasižymėjo 15 taškų (3/4 dvit., 9/11 baud.), išprovokavo 7 varžovų pražangas ir surinko 23 naudingumo balus.

Į penketuką taip pat pateko ir galingas rungtynes Vilniuje sužaidęs Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas J. Grantas.

Amerikietis per 25 minutes įmetė 25 taškus (10/11 dvit.), atkovojo 4, perėmė 3 kamuolius ir taip sukaupė net 29 naudingumo balus. Toks legionieriaus pasirodymas leido klaipėdiečiams sostinėje triumfuoti prieš vietos „Rytą“ 78:66.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner