Naudingiausias NKL krepšininkas prisijungė prie „Juventus“
G. Radzevičius praėjusį sezoną tapo naudingiausiu NKL krepšininku (D. Lukštos nuotr.)

Naudingiausias NKL krepšininkas prisijungė prie „Juventus“

Author: utenosjuventus.lt
2018-07-24

Antruoju Utenos „Juventus“ klubo naujoku tapo iš Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) atvykęs Gytis Radzevičius. Su atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galinčiu rungtyniauti krepšininku pasirašyta trejų metų sutartis pagal formulę „1+1+1“.

23 metų 197 cm ūgio vilnietis savo karjerą pradėjo prisijungdamas prie Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniaujančio Kupiškio klubo, o jau kitame sezone apsivilko Vilniaus „Perlo“ marškinėlius ir persikėlė į NKL čempionatą.

KOMANDOS SUDĖTIS
Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Dovis Bičkauskis 23 m. 191 cm
PG Ugnius Nikitinas 18 m. 188 cm
SG Kenny Gaines (naujiena) 24 m. 191 cm
SF Arvydas Šikšnius (naujiena) 30 m. 196 cm
SF Aleksandr Zakharov (naujiena) 24 m. 202 cm
SF Gytis Radzevičius (naujiena) 23 m. 197 cm
PF Karolis Guščikas (naujiena) 26 m. 206 cm
Treneris Žydrūnas Urbonas (naujiena)

Sutartis baigėsi: Anthony Ireland (išvyko), Simas Buterlevičius (išvyko), Dino Pita (išvyko), Laurynas Samėnas, Maksym Korniienko, Mindaugas Kupšas

Pastaruosius du sezonus G. Radzevičius praleido Šakių „Vyčio“ gretose ir abu kartus padėjo komandai iškovoti NKL bronzos medalius.

Praėjęs sezonas G. Radzevičiui buvo ypatingas. Puikų sezoną turėjęs „Vyčio“ lyderis buvo pripažintas naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju ir pateko į NKL 2017-2018 metų sezono simbolinį starto penketą.

„Betsafe–LKL“ debiutuoti besiruošiantis krepšininkas vidutiniškai pelnydavo po 16,1 taško, atkovodavo po 6,5 kamuolio, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo po 20,8 naudingumo balo.

Pats krepšininkas neslėpė noro debiutuoti „Betsafe-LKL“ čempionate ir džiaugėsi sulaukęs kvietimo būtent iš „Juventus“ komandos.

„Debiutuoti stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje siekiau jau seniai. Labai džiaugiuosi, kad tokia puiki organizacija suteikė man šansą praverti šios lygos duris. Natūralu, kad lygiai tarp LKL ir NKL čempionatų skiriasi, tačiau debiuto nebijau, kadangi esu pasiruošęs ir žinau ko reikia tikėtis. Laukiu savojo šanso, kol galėsiu įrodyti ko esu vertas“, – džiaugėsi „Juventus“ naujokas G. Radzevičius.

Tuo tarpu klubo direktorius teigia, kad „Vyčio“ lyderiu buvęs krepšininkas jau išaugo NKL čempionato marškinėlius ir jam pats metas žengti į aukštesnį lygį.

„Gytis praėjusiais metais tapo naudingiausiu NKL krepšininku, kas įrodo, jog šios lygos marškinėlius jis jau išaugo ir yra pasiruošęs keltis į aukštesnį lygį. Pasirašėme trejų metų sutartį, nes iš patirties žinome, jog trejų metų terminas yra tinkamiausias atsiskleisti žmogui, ateinančiam iš NKL čempionato. Net neabejojame, kad Gytis komandai padės jau pirmaisiais sutarties metais, o ateityje turėtų tapti vienu svarbiausių klubo krepšininkų“, – pasirašytos sutarties naudą argumentavo klubo direktorius Eimantas Skersis.

Sutartis su „Juventus“ klubu kitam sezonui taip pat turi Kenny Gainesas, Dovis Bičkauskis, Aleksandras Zacharovas, Karolis Guščikas, Arvydas Šikšnius ir Ugnius Nikitinas.

Į pirmąją fizinio parengimo stovyklą, kuriai vadovaus naujasis klubo fizinio parengimo treneris Mindaugas Saulevičius, „Juventus“ krepšininkai rinksis rugpjūčio 15 dieną.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner