Puikiai puolime atrodęs „Nevėžis“ susitvarkė ir su „Juventus“
Photo: Fotodiena.lt

Puikiai puolime atrodęs „Nevėžis“ susitvarkė ir su „Juventus“

Author: H. Augustynas
2018-04-22

Reguliariojo sezono pabaigoje aukštesnę pavarą įjungęs Kėdainių „Nevėžis“ (11/22) iškovojo trečiąją pergalę iš eilės. Aleksandro Zacharovo vedami kėdainiškiai parbloškė Utenos „Juventus“ (11/22) ir praktiškai užsitikrino vietą atkrintamosiose.

Puikiai pirmąją rungtynių dalį sužaidęs „Nevėžis“ 102:89 (27:22; 28:17; 28:28; 19:22) įveikė „Juventus“ ir pavijo uteniškius „Betsafe–LKL“ turnyrinėje lentelėje.

„Šiandien esame sudėtingoje situacijoje ir kaip komanda turime tą pripažinti,“ – Ž. Urbonas.

„Nevėžis“ dar ketvirtąjį kėlinį pradėjo turėdamas 16 taškų pranašumą (83:67), tačiau „Juventus“ ginklų nesudėjo. Įpusėjus ketvirčiui po Arvydo Šikšniaus tritaškio uteniškiai buvo sumažinę atsilikimą iki vienaženklio (83:92).

Vis dėlto aikštės šeimininkai varžovų arčiau neprisileido ir iškovojo įtikinamą pergalę.

„Nevėžis“: Aleksandras Zacharovas 19 (9 atk. kam., 28 n.b.), Justas Tamulis 17 (5/5 dvit.), Jamesas Woodardas 16, Giedrius Staniulis 13, Lesteris Medfordas 12, Margiris Normantas 11.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas (12 atk. kam., 34 n.b.) ir Arvydas Šikšnius (4/10 trit.) po 20, Dovis Bičkauskis 13 (6 atk. kam., 11 rez. perd.), Maksimas Kornijenko 12.

„Nieko naujo, – po pralaimėjimo rėžė „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Bandome kažką keisti, bandome kažką daryti, bet yra labai sudėtinga. Be trijų legionierių, be 40 taškų čia nieko nepadarysi. Matosi, kad vyrai nori laimėti, bet to noro neužtenka. Reikia ir fizinių jėgų, reikia ir geresnės psichologinės situacijos. Šiandien esame sudėtingoje situacijoje ir kaip komanda turime tą pripažinti.“

Juventus“ ekipai vis dar negali padėti komandos lyderiai Laronas Dendy ir Anthony Irelandas. L. Dendy buvo išbėgęs minutei praėjusiose rungtynėse su Prienų–Birštono „Vytautu“, tačiau Žydrūnas Urbonas teigė, jog aukštaūgis dar nėra pasiruošęs žaisti. Tuo metu A. Irelandas dėl traumos nerungtyniauja jau nuo kovo 17 dienos.

Kovo pradžioje sunkią traumą patyrė ir Kennethas Gainesas, kurio sezonas jau yra baigtas.

Vis dėlto „Juventus“ ekipai po penkių mėnesių pertraukos jau padėjo Laurynas Samėnas. Kryžminių kelio raiščių traumą dar praėjusių metų lapkritį patyręs gynėjas prieš „Nevėžį“ per pusketvirtos minutės atliko rezultatyvų perdavimą ir dukart prasižengė.

„Nepasakyčiau, kad rungtynės buvo nesunkios, – po pergalės teigė Ramūnas Cvirka. – Manau, kad rungtynės buvo puoliminio tipo, nes komandos gerai pataikė. Pirmoje pusėje pavyko neblogai gintis ir susikrauti persvarą. Po to liko ją tik išlaikyti. Pagrindinis akcentas po pertraukos buvo neduoti varžovams anksti išmesti metimų. Nors kažkiek jie atmetė, bet rezultatą išlaikėme.“

Kėdainių ekipa persvarą susikrovė pirmoje rungtynių dalyje. Po pirmųjų dešimties minučių „Nevėžio“ ekipa turėjo 5 taškų persvarą (27:22). O antrajame kėlinyje po spurto 18:8 turėjo jau 15 taškų pranašumą – 45:30.

Nepaisant aukšto rungtynių tempo, aikštės šeimininkai šiame susitikime suklydo vos 7 kartus. „Juventus“ ekipos sąskaitoje – 12 klaidų. Didesnis „Juventus“ klaidų skaičius kilo iš itin pavyzdingo dalinimosi kamuoliu. Uteniškiai šiame susitikime atliko net 26 rezultatyvius perdavimus, kai „Nevėžis“ – 17.

Po šios pergalės „Nevėžis“ devintoje vietoje esančią Alytaus „Dzūkiją“, likus trims turams iki reguliariojo sezono pabaigos, lenkia dvejomis pergalėmis. Komandoms surinkus vienodą pergalių skaičių aukštesnę vietą užimtų „Nevėžis“. Tuo metu ketvirtą pralaimėjimą iš eilės patyręs „Juventus“, per likusią reguliariojo sezono dalį lenktyniaus su „Nevėžiu“ dėl septintosios pozicijos.

„Nevėžį“ į pergalę vedęs A. Zacharovas šią savaitę buvo tikras galvos skausmas ir „Dzūkijos“ ekipai. Legionierius šią savaitę per du susitikimus vidutiniškai renka po 19,5 taško, atkovoja po 7 kamuolius ir renka po 22,5 naudingumo balo.

„Juventus“ ekipoje fantastiškai atrodęs M. Kupšas atsitiesė po itin prastų rungtynių prieš tris dienas susitikime su Prienų–Birštono „Vytautu“. Tada aukštaūgis pelnė 9 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner