Sezono finišo tiesiąją „Juventus“ pasitinka sužeistas, bet kovingas
Photo: Fotodiena.lt

Sezono finišo tiesiąją „Juventus“ pasitinka sužeistas, bet kovingas

Author: LKL.LT
2018-03-23

Žydrūnas Urbonas didžiąją karjeros dalį vilkėjo 8-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Dabar Utenos „Juventus“ treneriu dirbantis Ž. Urbonas vėl susiduria su aštuonetu.

Vargu, ar dažnas treneris tuo džiaugtųsi, bet Ž. Urbonas ironiškai juokauja, kad aštuonetas dabar jį džiugina.

„Pradedu džiaugtis, kai komandoje turiu aštuonis sveikus žaidėjus, – šypsojosi „Juventus“ treneris, kuriam šis sezonas negaili išbandymų. – Su „Lietkabeliu“ žaidėme šešiese, nes Dino Pita atvyko tiesiai iš lėktuvo. Gal ketverias rungtynes žaidėme septyniese. Pradedu džiaugtis turėdamas aštuonis žaidėjus.“

Kurie žaidėjai traumuoti?

„Juventus“ šią savaitę patyrė dar vieną smūgį – dėl Achilo traumos pusei metų iškrito Kenny Gainesas.

„Tikrai sunku, – LKL.LT sakė Ž. Urbonas. – Tik mes ir „Žalgiris“ dar žaidžiame Europos turnyruose, tad vargina ir kelionės. Kenny buvo tapęs vienu mūsų lyderiu, jo charizma uždegdavo komandą. Turėjome su juo sutartį ir kitam sezonui, bet dabar iškilo daug klausimų.“

Vargu, ar šį sezoną bežais lapkritį sunkią traumą patyręs Laurynas Samėnas.

Rytoj į kovą su Klaipėdos „Neptūnu“ nestos blauzdos raumenį susižeidęs Anthony Irelandas, taigi „Juventus“ suolelis vėl bus trumpesnis nei įprasta.

Kur „Juventus“ jaunimas?

Prieš naujų žaidėjų registracijos pabaigą „Juventus“ įsigijo Švedijos rinktinės gynėją Dino Pitą, jis praėjusį savaitgalį per debiutines rungtynes su „Lietkabeliu“ taškų nepelnė ir surinko -3 naudingumo balus.

29-erių krepšininkui reikia laiko, juolab kad FIBA Europos taurės turnyre žaisti jis negali. O pilnaverčių treniruočių „Juventus“ neturi.

Vis dėlto rytoj Utenos komanda bus papilnėjusi. Prie „Juventus“ penktadienio vakare prisijungia sezoną NKL vakar baigęs 20-metis Jonas Zakas, šį sezoną sužaidęs trejas rungtynes „Betsafe–LKL“ (vid. 5 min., 2,3 tšk.). Šį sezoną J. Zakas buvo vienas Moletų klubo lyderių NKL čempionate, o susidarius sudėtingai „Juventus“ situacijai gynėjas turėtų gauti laiko aikštėje jau rytdienos rungtynėse su „Neptūnu“.

Treniruotėse pluša ir 17-metis U. Nikitinas (2 rungt., 0 tšk.), bet jo reikšmę liudija faktas, kad praėjusį savaitgalį per rungtynes su „Lietkabeliu“ gynėjas nepakilo nuo suolo, nors „Juventus“ jautė žaidėjų stygių.

„Kaip bežiūrėčiau į situaciją, kiek mūsų beliktų, niekada nenuleisime rankų, – komandos kovingumą pabrėžė Ž. Urbonas. – Kausimės kiekvienose rungtynėse, kol turėsime bent 5 žaidėjus.

Kartais nori nenori reikės remtis jaunimu. Mes nesame Panevėžys ar Šiauliai, neturime didelių aukštųjų mokyklų, nėra lengva prisikviesti krepšininkų į Uteną. Dar tik aštuoneri metai, kaip Utenoje pradėjome rimtai vystyti krepšinį, dar reikia laiko, kol tie vaikai užaugs.

Buvome pakvietę Tautvydą Paliukėną, bet su juo teko atsisveikinti, nes nesutapo požiūriai į darbą. Dabar jis būtų auksinis žmogus.“

Kas laukia „Juventus“?

Utenos komanda su 9 pergalėmis per 26 turus užima aštuntą vietą „Betsafe–LKL“ čempionate. Toks pergalių skaičius praėjusį sezoną garantavo vietą atkrintamosiose, tačiau ketvirtfinalyje lauktų reguliariojo sezono nugalėtojas.

Šeštadienį „Juventus“ priims „Neptūną“ (17:20 tiesiogiai per BTV), po to vyks į Italiją žaisti atsakomųjų FIBA Europos taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynių, o kitą savaitgalį dar kartą kovos su „Neptūnu“ – jau Klaipėdoje.

„Pergalė prieš „Lietuvos rytą“ parodo „Neptūno“ potencialą, – vertindamas būsimą varžovą teigė Ž. Urbonas. – Jie turi tikrai gerų žaidėjų nepaisant to, kad kelis prarado. Bet jei bijai varžovo – krepšinis ne ta sporto šaka, kurioje turi būti.“

Sezono viduryje įsibegėjęs „Juventus“ tapo rimtu galvos skausmu ir „Betsafe–LKL“ favoritams – pergales išvargti turėjo ir „Žalgiris“, ir „Lietuvos rytas“. Tačiau dabar Utena turi penkių pralaimėjimų seriją ir lemiamą sezono dalį pasitinka sužeista, kovinga, koks visą karjerą buvo 8-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais žaidęs Ž. Urbonas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner