„Žalgirio“ nepabūgę Ballai sužaidė geriausias rungtynes ir padėjo „Vytautui“ pagerinti rekordą
Photo: Fotodiena.lt/J.Elinskas

„Žalgirio“ nepabūgę Ballai sužaidė geriausias rungtynes ir padėjo „Vytautui“ pagerinti rekordą

Author: LKL.lt
2018-02-04

Garsieji broliai Ballai neišsigando Kauno „Žalgirio“ (20-2) ir sužaidė geriausias savo rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Rezultatyviausiai Prienų-Birštono „Vytauto“ (4-17) gretose rungtyniavę amerikiečiai pelnė beveik pusę komandos taškų ir padėjo pagerinti sezono tritaškių rekordą.

LaMelo pelnė 19, LiAngelo – 25 taškus, o „Vytautas“ įmetė net 19 tritaškių iš 47, bet nuo pralaimėjimo tai neišgelbėjo. Prieniškiai savo žiūrovų akivaizdoje Lietuvos čempionams rezultatyvų mūšį pralaimėjo 96:118 (26:36, 17:26, 29:22, 24:34).

Nors Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai dominavo viso susitikimo metu, trečiajame kėlinyje siautėję broliai buvo sugrąžinę intrigą. Po Ballų tritaškių lietaus „Vytautas“ priartėjo 72:82, bet ketvirtajame kėlinyje triuškinančią persvarą atstatęs „Žalgiris“ viską sugrąžino į savo vietas.

LaMelo per 27 minutes pelnė 19 taškų (2/4 dvitaškiai, 4/7 tritaškiai, 3/4 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o 33 minutes ant parketo praleidęs LiAngelo įmetė 25 taškus (2/3 dvitaškiai, 6/12 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo kamuolį ir atliko rezultatyvų perdavimą. Abiems jiems tai buvo geriausi pasirodymai „Betsafe–LKL“.

Šiame susitikime „Betsafe–LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą pagerinę žalgiriečiai jau nuo pirmųjų minučių pradėjo dominuoti po krepšiu ir visus taškus rinkdami baudos aikštelėje atitrūko 12:4. Ketvirčio viduryje ant parketo pirmą kartą išbėgo LaMelo, prie kurio kiek vėliau prisijungė ir LiAngelo.

Pirmasis iš pradžių nustebino Vasilije Micičių perimdamas kamuolį ir pelnydamas lengvus taškus iš po krepšio, o netrukus jis atliko rezultatyvų perdavimą broliui, kuris savo sąskaitą atidarė tritaškiu. Itin rezultatyvioje rungtynių pradžioje „Žalgiris“ įgijo dviženklį pranašumą 36:24.

Antrajame kėlinyje „Vytautas“ pradėjo dažnai siųsti varžovus prie baudų metimo linijos, o 14 metimų iš 16 pataikęs „Žalgiris“ pradėjo triuškinti varžovus 62:43. Šeimininkų gretose prieš didžiąją pertrauką blizgėjo LiAngelo, kuris su 14 taškų tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju. LaMelo po dviejų kėlinių savo sąskaitoje turėjo 5 taškus.

Trečiajame ketvirtyje savo šou pradėjo ir LaMelo. Šešiolikmetis po didžiosios pertraukos įmetė keturis tritaškius iš eilės. Ketvirčio pabaigoje dar du tritaškius įsūdė ir LiAngelo. Tai leido „Vytautui“ sumažinti savo atsilikimą perpus – 72:82, bet lemiamame ketvirtyje savo sąlygas vėl diktavo „Žalgiris“.

Ketvirtojo kėlinio metu vieną tolimą metimą po kito į prieniškių krepšį siuntė Beno Udrihas. Slovėno vedamas „Žalgiris“ laimėjo atkarpą 22:8 bei pabėgęs į priekį 104:80 užsitikrino pergalę. Ši pergalė „Betsafe–LKL“ čempionato lyderiams yra jau aštuntoji iš eilės.

Tuo metu Virginijaus Šeškaus kariauna pralaimėjo devintąjį kartą iš eilės. Pastarąjį kartą pergalės džiaugsmą „Vytautas“ patyrė dar gruodžio 9-ąją, kuomet namuose ant menčių paguldė „Lietkabelį“.

„Buvo visai neblogos rungtynės. Jos buvo neblogos žiūrovams, o įmesti „Žalgiriui“ tiek taškų tikrai nėra blogai. Broliai parodė, kad gali žaisti puolime, tačiau gynyboje dar reikia dirbti. Todėl mums ir reikalingos ilgesnės pertraukos tarp rungtynių“, – kalbėjo V. Šeškus.

Tik šeštadienį į Lietuvą atvykęs ir sekmadienį pirmoje „Vytauto“ treniruotėje sudalyvavęs klubo naujokas Rashaunas Broadusas pradėjo susitikimą starto penkete. Nors amerikietis per 14 minučių pelnė tik 4 taškus (2/3 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai), jis atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Šioje dvikovoje „Vytautui“ padėti negalėjo traumuoti Egidijus Dimša, Eigirdas Žukauskas ir Denisas Lukašovas.

Abi ankstesnes šio sezono tarpusavio akistatas taip pat užtikrintai laimėjo žalgiriečiai – 97:54 ir 89:70.

„Vytautas“: LiAngelo Ballas 25 (2/3 dvit. 6/12 trit., 3/4 baud.), LaMelo Ballas (2/4 dvit., 4/7 trit., 3/4 baud.) ir Justas Sinica po 19, Tomas Dimša 11.

„Žalgiris“: Gytis Masiulis 17, Axelis Toupane‘as 14, Beno Udrihas (8 rez. perd.) ir Edgaras Ulanovas po 13, Aaronas White‘as ir Antanas Kavaliauskas po 10.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner