Ž. Janavičius – apie svarstytiną komentatoriaus amplua, pasiūlymus iš Ispanijos grandų ir sektinus pavyzdžius „Žalgiryje“
Photo: Betsafe-LKL

Ž. Janavičius – apie svarstytiną komentatoriaus amplua, pasiūlymus iš Ispanijos grandų ir sektinus pavyzdžius „Žalgiryje“

Author: LKL.lt
2023-04-18

Betsafe-LKL TV interviu rubrikoje – pokalbis su Klaipėdos „Neptūno“ krepšininku Žygimantu Janavičiumi.

Pernai po to, kai kartu su uostamiesčio klubu pasitraukė iš „Betsafe-LKL“ atkrintamųjų varžybų, Ž. Janavičius išmėgino save prie komentatorių pulto. Paklaustas, ar svarstytų tokį kelią pasibaigus krepšininko karjerai, jis neatmetė tokios galimybės.

„Taip, visai patiko, nauja patirtis. Žinoma, gavau ir gerų komentarų, ir prastesnių, daug kas palaikė, daug kam patiko. Supratau, kad irgi reikia įdėti labai daug darbo, daug domėtis, su pačia kalba ir stilistika. Bet man asmeniškai patiko ir tikrai svarstyčiau tokį variantą“, – apie galimą karjeros kryptį kalbėjo alytiškis.

Jaunystėje Ž. Janavičius buvo laikomas vienu talentingiausių Europos gynėjų. Jam dėmesį rodė ir pas save kvietėsi Ispanijos grandai – „Barcelona“ ir Madrido „Real“. Visgi Kaune likęs žaidėjas savo sprendimo nesigaili.

„Kai buvau jaunas, buvo pasiūlymų, kaip dabar populiaru, išvažiuoti į Ispaniją. Kai buvau 16-os ar 17-os metų, buvo derybos, kur galėjau išvykti ir tobulėti ten, bet likau čia, pasirinkau „Žalgirio“ sistemą ir susiklostė, kaip susiklostė. Buvo tų pasirinkimų, bet ateityje, likus čia, išvažiavimo galimybių nebuvo daug. Bet nesigailiu, tada atrodė geriausi sprendimai, likau „Žalgirio“ sistemoje ir džiaugiuosi, kad esu čia“, – teigė klaipėdiečių atakų organizatorius.

Ž. Janavičius pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje karjeros pradžioje praleido du sezonus – 2008-2010 m., o vėliau keliems mėnesiams buvo sugrįžęs ir 2012 metais. Nors tie metai legendinei komandai buvo sunkūs ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų dėl sunkios finansinės padėties, sekdamas legendinio klubo legionieriaus ir vienų geriausių to meto Lietuvos krepšininkų pavyzdžiais jaunuolis stengėsi sugerti visų jų patarimus.

„Pradėjau „Žalgiryje“ savo kelią tą sezoną, kur buvo permainų, visko. Mentorius buvo Marcusas Brownas, kuris davė daug patarimų. Aišku, devyniolikmečiui atrodė, kad viską žinau, suprantu. Buvo tokie žaidėjai, kaip Jonas Mačiulis, Dainius Šalenga, Paulius Jankūnas, kurių reikėjo sekti. Lietuviai su didelėmis ambicijomis, geru charakteriu, buvo tikrai malonu. Buvo ir Mantas Kalnietis, kuris buvo keliais žingsneliais priekyje, norėjosi lygiuotis į jį“, – apie pirmąjį profesionalo karjeros sezoną pasakojo 34-erių įžaidėjas.

Pokalbis su Ž. Janavičiumi – Betsafe-LKL TV „YouTube“ kanale.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner