E. Šeškus prieš rungtynes su naujo stratego vadovaujamais „Wolves“: „Bus tikrai sunkiau“
Photo: Betsafe-LKL

E. Šeškus prieš rungtynes su naujo stratego vadovaujamais „Wolves“: „Bus tikrai sunkiau“

Author: LKL.lt
2023-04-02

„Betsafe-LKL“ čempionate artėjantis sekmadienis bus pažymėtas intriguojančia dvikova ir Kęstučio Kemzūros sugrįžimu į Lietuvos klubinį krepšinį po beveik dvidešimties metų.

Jonavoje susitiks vietos „CBet“ (14-10) ir Alytaus „Wolves“ (16-8) ekipos. Tiesioginė dvikovos transliacija – sekmadienį nuo 17.00 val. per BTV televiziją ir Go3.

Kovo mėnesį buksavę „vilkai“ nusprendė imtis pokyčių vyriausiojo trenerio poste ir kitą dieną po triuškinančios pergalės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (94:63) išsiskyrė su Rimu Kurtinaičiu.

Jį pakeitė kitas lietuvis strategas – K. Kemzūra, pastarąjį kartą pirmenybėse besidarbavęs dar 2004-aisiais, kuomet treniravo tuometinį Vilniaus „Lietuvos rytą“. Pastaruosius dvejus metus strategas plušėjo Lietuvos rinktinės trenerių štabe, o lapkričio ir vasario rinktinių „languose“ netgi stovėjo prie nacionalinės komandos vairo.

Su portalu LKL.lt kalbėdamas apie pokyčius „Wolves“ trenerių štabe, „CBet“ gynėjas Edvinas Šeškus teigė, kad tokios permainos apsunkina darbą ruošiantis sekmadienio akistatai Jonavoje.

„Bus labai sunku. Jau žaidėme du kartus, žinojome jų braižą, derinius, gynybas, viską. Būtų buvę lengviau pasiruošti. Minusas dar tame, kad atėjus naujam treneriui žaidėjai dar labiau stengiasi, nori save jam įrodyti. Bus tikrai sunkiau negu būtų buvę įprastai. Reikės iš rinktinių „langų“ pakalbinti žaidėjus, kokias sistemas naudoja Kemzūra (juokiasi)“, – apie netikėtai pasikeitusį mačo foną kalbėjo E. Šeškus.

Patys jonaviečiai po Citadele KMT finalo ketverto laimėjo triskart ir patyrė tik vieną nesėkmę – prieš Klaipėdos „Neptūną“ (70:76). Bet ir šiame mače „CBet“ krepšininkai pademonstravo charakterį. 18 taškų deficitą trečiajame kėlinyje jie pavertė 1 taško pranašumu ketvirtajame. Visa tai – be sirguliavusio stratego Virginijaus Šeškaus, kurį pavadavo Virginijus Sirvydis.

„Po pergalių būni labai patenkintas, o paskutinėse rungtynėse pralaimėjome, todėl savikritiškai į save žiūrime, reikia pridėti ir puolime, ir gynyboje. Trenerio nebuvo, tai gal visi atsipalaidavo prieš „Neptūną“. Dirbsime ties viskuo, ko nepavyko padaryti Klaipėdoje“, – teigė krepšininkas.

Turnyrinėje lentelėje, tarp trečios ir šeštos vietų, yra potencialo didelei sumaiščiai. Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ką tik atsisveikino su ekipos lyderiu Alexanderiu Hamiltonu, Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ artėja prie lemiamų kovų Europos taurėje, o „Wolves“ išgyvena pokyčius prie klubo vairo.

Duobelė pastaruoju metu kiek atitolino „vilkus“ nuo antrosios vietos, kurioje įsitaisęs dviem pergalėmis daugiau turintis ir rungtynėmis mažiau sužaidęs Vilniaus „Rytas“.

Jonaviečiai šioje ketveriukėje kol kas žengia paskutiniai, bet turi tarpusavio pranašumą prieš „Wolves“. Tiesa, tokio pranašumo jonaviečiai jau neturės prieš panevėžiečius ir uteniškius, kuriems buvo nusileista po du kartus.

Pakartoti pernykštį reguliarųjį sezoną, kuomet ketvirti likę jonaviečiai turėjo namų aikštelės pranašumą ketvirtfinalyje, bus nelengva.

„Neaišku, ar būsi trečias, ar šeštas. Kai važiuojame į rungtynes, tuo metu jos yra svarbiausios ir toli nežiūrime. Bet kai atsidarai lentelę, matai, kad po vieno pralaimėjimo ar vienos pergalės viskas gali keistis. Ypač artėjantis mačas prieš „vilkus“ bus labai svarbus. Jei pavyktų pakartoti praėjusius metus ir vėl pasiimti ketvirtą vietą reguliariame sezone, būtų netgi labai gerai“, – sakė E. Šeškus.

Pastarasis „CBet“ ir „Wolves“ susitikimas įvyko ne taip ir seniai – prieš kiek daugiau nei dvi savaites. Tąkart antrajame kėlinyje jonaviečiai atsilikinėjo net 23 taškais, tačiau kantriu ir nuosekliu darbu galiausiai pasivijo varžovus ir juos įveikė po pratęsimo – 99:94.

„Manau, vienas iš įspūdingesnių sugrįžimų mano karjeroje. Svarbiausia, kad tikėjome, nebuvome palaidoję šansų. Po tokių rungtynių paauga pasitikėjimas savimi, atsiranda dar didesnis noras. Kai matai, kiek patenkinti fanai, kai eini Jonavos gatvėmis, žmonės dėkoja, kad žaidi už komandą, pasieki rezultatus... Ne tai, kad užaugina sparnus, bet džiaugsmą, meilę krepšiniui“, – apie vienas įsimintiniausių sezono rungtynių kalbėjo žaidėjas.

E. Šeškus papasakojo, kaip Jonavos komandai pavyksta net ir atsiliekant triuškinančiais skirtumais nenuleisti rankų ir kibti į atlapus visiems varžovams.

„Kad ir būna -20, sakome, kad reikia atžaisti po taškelį. Po trijų kėlinių reikia prisivyti iki -10, ketvirto viduryje turėti -5 ir taip kabinamės, – komandoje vyraujantį požiūrį atskleidė žaidėjas. – Taip šį sezoną jau ne vieną kartą buvo, kaip ir Klaipėdoje, kur aišku, pralošėme. Bet net ir turėdami apie -20 ramiai žaidžiame savo žaidimą, išnaudojame, ką galime ir nepasiduodame – kad -25 ir viskas, važiuojame namo. Taip pas mus nebūna, varome iki galo.“

Per pirmąjį savo sezoną „Betsafe-LKL“ Alytuje įsikūrusi komanda bent po kartą jau įveikė visas lygos komandas, išskyrus Jonavos klubą, kuriam nusileido abu kartus. E. Šeškus tokį neparankumą aiškina gudria gynybos sistema. Puolimu garsėjantis V. Šeškus šiemet sustygavo tokią gynybą, kad pagal praleidžiamus taškus čempionate jonaviečiai nusileidžia tik Kauno „Žalgiriui“.

„Mūsų gynybos sistemas labai sunku perprasti. Pasiruošiame kiekvienai komandai vis kitaip, nutraukinėjame derinius. Automatiškai, jeigu treneris neleidžia daug improvizuoti, būna labai sunku kitoms komandoms. Mes turime paruošę savo gynybinių planų“, – tėčio taktinius sumanymus pažymėjo prieniškis.

Vasarą „Wolves“ derėjosi su E. Šeškumi, bet galiausiai abi pusės nesusitarė dėl bendradarbiavimo. Nors sezono pradžioje gynėjui norėjosi įrodyti, kad jis nusipelnė didesnio dėmesio iš naujojo klubo, dabar šis jausmas jau priblėsęs.

„Pirmosiose rungtynėse motyvacija buvo aukščiausiame lygyje. Kai laimėjome, išsitaškiau emociškai. Galbūt buvo netgi pykčio, kad įrodyčiau, jog buvau vertas ir panašiai. Dabar jau viskas, emocijos nuslūgo, ramiau, su Jonava turime medalį, šis sezonas ir taip labai geras“, – tvirtino E. Šeškus.

28-erių krepšininkas fiksuoja geriausius karjeros rodiklius taškų (12,1), rezultatyvių perdavimų (3,7), atkovotų kamuolių (4,1) ir naudingumo balų (11,8) eilutėse. Pats E. Šeškus neslepia, kad šiemet Jonavoje jaučiasi išskirtinai gerai.

„Esu labai patenkintas, tai mano pikinis sezonas, po kurio tikiuosi kilti šiek tiek aukščiau, – savo lūkesčius ateičiai įvardino gynėjas. – Dabar kelias rungtynes žaidžiu su mini traumele, nesu pilnai atsigavęs, gal duobelė dėl to ir atėjo. Bet žinau, kad viskas bus gerai, nes pasitikėjimas šiame sezone yra labai geras – ir iš savęs, ir iš komandos, ir iš trenerių. Šį sezoną labai pačiam faina žaisti, jaučiu, kad tai pikinis sezonas. Pagal metus pats tas, manau, ir dukrytės gimimas prisidėjo prie tos motyvacijos, su kuria žaidžiu.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner