D. Adomaičio sugrįžimas į „Neptūną“ pažymėtas sunkia pergale Kėdainiuose
LKL nuotr.

D. Adomaičio sugrįžimas į „Neptūną“ pažymėtas sunkia pergale Kėdainiuose

Author: LKL.lt
2021-12-20

Po ketverių su puse metų pertraukos į Klaipėdos „Neptūno“ (5-7) vyriausiojo trenerio kėdę grįžęs Dainius Adomaitis startavo pergalingai. Uostamiesčio ekipa „Betsafe-LKL“ rungtynėse svečiuose 88:83 (22:23, 28:18, 13:21, 25:21) įveikė turnyrinės lentelės kaimyną Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (3-9) klubą. 

Benas Griciūnas nugalėtojams surinko 20 taškų, 12 atkovotų kamuolių ir 27 naudingumo balus. Antras pagal naudingumą buvo trigubo dublio ritmu žaidęs Žygimantas Janavičius, kurio sąskaitoje – 12 taškų, 11 rezultatyvių perdavimų, 7 atkovoti kamuoliai ir 21 naudingumo balas.

Klaipėdos komanda šiame susitikime turėjo akivaizdų pranašumą priekinėje linijoje: „Neptūnas“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 50:26. Tiesa, klaipėdiečius stabdė klaidos: jie prarado 20 kamuolių, kuomet jų varžovai – tik 5.

Tris kėlinius ant parketo vyko atkakli ir permaininga kova. Nors vienu metu „Neptūnas“ kuriam laikui buvo atitrūkęs, lemiamo ketvirčio pradžioje rezultatas buvo lygus 65:65. 

Svarbiu metu Kėdainių komanda pradėjo strigti, o tuo pasinaudoję svečiai galingai spurtavo 15:1 ir pabėgo į priekį 80:66. Vis dėlto ramios rungtynių pabaigos jiems tai negarantavo.

Šeimininkai kovojo iki galo – jie atsakė varžovams ne mažiau įspūdingu spurtu 14:0 ir likus žaisti minutę pasivijo 82:84.

Paskutinę minutę Rihardas Kuksikas tritaškiu galėjo persverti rezultatą, tačiau latvis nepataikė, o „Neptūnui“ pergalę garantavo taiklūs Edgaro Želionio ir Isaaco Bontono metimai.

„Turime išmokti, kad jeigu pirmaujame 15 taškų, reikalinga geriau kontroliuoti savo žaidimą, priešininką ir saugesniu atstumu užbaigti rungtynes. Kai ateini į komandą sezono viduryje, nori padaryti daug dalykų, laiko yra mažai, žaidėjai yra žaidę daug minučių, o juk turime nemažai veteranų. Sunku, bet pasiruošimas buvo sėkmingas“, – po mačo sakė D. Adomaitis.

Šios komandos tarpusavyje varžėsi antrą kartą per 8 dienas – gruodžio 12-ąją Klaipėdoje vykusią akistatą „Neptūnas“ laimėjo 94:87.

„Nevėžis-Optibet“: Tahjonas Starksas 16 (7 rez. perd.), Marius Valinskas 14, Svenas Smajlagičius 13, Rihardas Kuksikas 10, Paulius Murauskas 9, Vytenis Čižauskas 8.

„Neptūnas“: Benas Griciūnas 20 (12 atk. kam.), Edgaras Želionis (6 atk. kam.) ir Deividas Gailius po 13, Julius Jucikas ir Žygimantas Janavičius (11 rez. perd., 7 atk. kam.) po 12.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner