Ketvirtfinalį pasitinkantis T. Gaidamavičius: „Tikiuosi duosime gerą kovą Panevėžio komandai“
Photo: LKL/BNS

Ketvirtfinalį pasitinkantis T. Gaidamavičius: „Tikiuosi duosime gerą kovą Panevėžio komandai“

Author: bcneptunas.lt
2021-05-13

Pakiliai reguliariojo sezono pabaigą sužaidęs Klaipėdos „Neptūnas“ pagerino savo poziciją turnyrinės lentelės vietoje ir į atkrintamąsias eina prasklaidę debesis po sezono, kuris buvo kaip amerikietiški kalneliai. Su 14 pergalių ir 22 pralaimėjimais uostamiesčio klubas užėmė 6 vietą ir tik dėl prastesnio taškų santykio tarpusavio rungtynėse su Prienų „Cbet“ užleido pastaruosius į priekį. Vis dėlto komandos strategas Tomas Gaidamavičius užimamos vietos nesureikšmina ir džiaugiasi komandos demonstruojama forma sezonui artėjant prie kulminacijos.

„Reguliarujį sezoną užbaigėme gerai, gal galėjome ir dar geriau, – rezultatais džiaugėsi T.Gaidamavičius. – Bet dabar ateiname su tokia sąlyginai gera forma, tikiuosi ji išsilaikė ir pademonstruosime ne tik gerą žaidimą, bet ir duosime gerą kovą Panevėžio komandai“.

Šiandien „Neptūnas“ stoja į kovą su jau minėta „Lietkabelio“ ekipa. Šį sezoną žaisdami prieš Nenado Čanako komandą, klaipėdiečiai iškovojo 1 pergalę ir patyrė 3 pralaimėjimus.

„Visa „Lietkabelio“ komanda yra gerai surinkta, pradedant treneriu ir baigiant žaidėjais. Jie vienas kitu pasitiki, o tai duoda gerų rezultatų, – gerai sukomplektuotą varžovų komandą gyrė T.Gaidamavičius.

– Reguliaraus sezono pabaiga „Neptūnui“ buvo pakyli. Ar tai pridės žaidėjais daugiau pasitikėjimo atkrintamosiose?

– Vienareikšmiškai pridės pasitikėjimo savo jėgomis. Labai gerai yra reguliarujį sezoną pabaigt tokia gera nata, tai aišku prideda ir papildomos motyvacijos. Kaip jau sakiau ir viename interviu, galiu tik dar sykį pasikartoti, kad mūsų apetitas kyla bevalgant.

– Kokius pagrindinius akcentus su trenerių štabu dėliojote prieš ketvirtfinalio startą?

–  „Lietkabelis“ yra gerai subalansuota komanda, jie žaidžia disciplinuotą krepšinį. Pagrindinis aspektas – neįsivelti į greitą žaidimą. Taip pat svarbu juos visada laikyti prie savęs koviniu atstumu, nes jei duosime jiems pabėgti ankstyvoje stadijoje, tada jau bus sunku grįžti į rungtynes.

– Kyle‘as Vinalesas pastaruoju metu nerungtyniauja dėl traumos. Ar galima teigti, kad jis yra svarbiausias Panevėžio komandos žaidėjas?

– Jis yra rezultatyviausias krepšininkas lygoje ir žinoma komandai jo kažkiek trūksta, bet ši ekipa turi daug puikių žaidėjų, kurie tuos taškus kompensuoja. Jo grįžimas į aikštę jiems tikrai pridėtų daugiau jėgos.

– Deivido Gailiaus atvykimas į uostamiesčio komandą ženkliai pagerino rezultatus. Ar ir kiti komandos draugai prie jo tampa geresniais?

– Kaip jau ne kartą minėjau, kad mums reikėjo tokio lyderio kaip Deivis, kuris nebijo ir nori puolime imtis iniciatyvos. Varžovai žino, kad jis yra pavojingas ir dažniau gynyba suintensyvėja, o nuo to automatiškai atsiranda laisvės daugiau kitiems žaidėjams.

– Viso sezono metu bandėte įvairius startinius penketus, bet toje lemiamoje atkarpoje atrodo, kad atradote tą aukso viduriuką su Simu Galdiku centro pozicijoje. Kiek komandai yra gerai turėti tokį pasirinkimą tarp aukštaūgių?

– Visada yra gerai turėti daug aukštaūgių, nes turi daugiau pasirinkimo laisvės. Viso sezono metu laviravau tarp pasirinkimų įvairiose pozicijose, bet atėjus svarbiausioms kovoms sezone, stengiuosi remtis daugiau patirtimi.

– Kalbant apie patirtį, vyriausias komandos žaidėjas Martynas Mažeika (36) demonstruoją puikią sportinę formą sezono pabaigoje.

– Jo sportinę formą šiuo metu vertinu labai gerai. Žinome, kad Martynas sezono metu turėjo daug problemų su traumomis ir ypač nugara. Tai labai išmuša iš vėžių, o atsistatyti darosi vis sunkiau, nes metai kyla, o ne leidžiasi. Bet džiaugiamės, kad dabar jo forma yra gera.

– Turite daug patirties atkrintamosiose, bet tai buvo Nacionalinėje krepšinio lygoje. Kokie jūsų lūkesčiai pirmą kartą žengiant į Lietuvos krepšinio lygos lemiamas kovas?

– Kažkokių sensacijų nėra ir čia. Negalvoju apie tai, kad man čia pirmos atkrintamosios Lietuvos krepšinio lygoje, tiesiog eini į kiekvienas rungtynes, modeliuoji įvairias situacijas ir stengiesi iš to išspausti maksimumą. 

– Ar jaučiasi, kad komanda labiau susikoncentravusi prieš lemiamas kovas?

– Mano noras yra, kad komanda eitų ir žaistų kiekvienoje dvikovoje taip pat stipriai atsidavę. Nežiūrint ar tai sezono pradžia, ar prasidedančios atkrintamosios, žaidėjai visada turi būti susikaupę. Galiu pasakyti, kad tas susikaupimas ne tiek yra ant lemiamų kovų, bet po paskutinių pergalių komandoje jaučiasi geresnė atmosfera, o svarbiausias dalykas ir yra pergalės. Jos suteikia ir geresnį mikroklimatą kiekvienoje komandoje.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner