Šventė Kėdainiuose: tragiška pralaimėjimų serija nutrūko prieš „Neptūną“
Photo: BNS/LKL.lt

Šventė Kėdainiuose: tragiška pralaimėjimų serija nutrūko prieš „Neptūną“

Author: LKL.lt
2021-01-27

Dramatiškas vakaras Kėdainiuose – taip galima apibūdinti Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynes, kuriose „Nevėžis-Optibet“ (6/11) sugebėjo 79:76 (24:15, 11:14, 18:19, 26:28) atsilaikyti prieš Klaipėdos „Neptūną“ (6/12).

Evaldas Šaulys, likus 7 sekundėms, pataikė vieną svarbiausių mačo tritaškių ir mažino skirtumą iki minimalaus (76:77), tačiau Julius Kazakauskas atsakė baudomis, o po minutės pertraukėlės jų mesti stojo Žygimantas Janavičius – jo nervai iššūkio neatlaiko ir tai buvo viskas.

Taip nutrūko net devynių iš eilės „Nevėžio-Optibet“ pralaimėjimų serija „Betsafe-LKL“. Skaičiuojant ir Citadele KMT turnyrą, nesėkmių būta net 11.

„Nevėžio-Optibet“ komanda nuo rungtynių pradžios buvo įjungusi kiek aukštesnę pavarą: gerą toną uždavė Arielis Hukportis, o įsijungus kitiems komandos draugams šeimininkai pirmavo 24:15. Epizodiškai skirtumas pasiekdavo dviženklę ribą, tačiau „Neptūnas“ nenuleisdavo rankų ir intriga kilo tik aukštyn.

„Neptūnas“ galiausiai ėmė kvėpuoti varžovams į nugaras (55:56), o kuomet buvo šansas po labai ilgos pertraukos išsiveržti į priekį, metimus pataikė Panagiotis Kalaitzakis ir Julius Kazakauskas – 60:55. Dar paskutinę minutę klaipėdiečiai turėjo šansų (72:74), tačiau J.Gintvainis paskutinę atakos sekundę pataikė iš toli ir rodėsi, kad situacija tampa sudėtingesnė. Tačiau pasirodė, kad tai dar ne viskas.

„Nevėžis-Optibet“: Arielis Hukportis 16 (11 atk. kam.), Julius Kazakauskas 14, Panagiotis Kalaitzakis (3/7 trit., 6 rez. perd.) ir Sedrickas Barefieldas (3/7 trit.) – po 13, E.J.Montgomery 9, Jokūbas Gintvainis 8 (6 rez. perd.).

„Neptūnas“: Evaldas Šaulys ir Matas Jogėla (6/6 dvit., 6/6 baud., 9 atk. kam.) – po 18, Džiugas Slavinskas 13 (9 atk. kam.), Simas Galdikas 8, Giedrius Stankevičius 5.

Po susitikimo itin pergale džiaugėsi treneris Davidas Gale’as.

„Pralaimėjimas yra įprotis, pergalė – taip pat. Mes turėjome atsikratyti pralaimėjimų ir pereiti prie pergalių. Mes pirmavome 37 minutes, kamuolį turėjo tie vaikinai, kurie turėjo turėti, yra puikus jausmas grįžus namo pasiekti pergalę. Gal sunku matyti, bet mūsų komanda kasdien tampa vis geresne“, – sakė jis.

„Neptūno“ strategas Tomas Gaidamavičius kėlė sau klausimus, ko trūko komandai.

„Klampios, keistos, sunkios rungtynės. Niekaip nepavyko perlaužti jų, blogai pradėjome pirmą kėlinį, nežinau, kuo tai paaiškinti. Lyg ir nusiteikėme, supratome mačo svarbą“, – svarstė jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner