19-ajam savo sezonui besiruošiantis T. Delininkaitis: „Norisi karjerą baigti namuose“
Photo: LKL/BNS

19-ajam savo sezonui besiruošiantis T. Delininkaitis: „Norisi karjerą baigti namuose“

Author: bcneptunas.lt
2019-08-14

Klaipėdos „Neptūnas“ jau rytoj pradės pasiruošimą artėjančiam sezonui, o į pirmąją fizinio pasirengimo treniruotę susirinks septyni pernai uostamiestyje rungtyniavę krepšininkai.

Vienas jų – 19-ajam karjeros sezonui besiruošiantis veteranas Tomas Delininkaitis. 37-erių klaipėdietis džiaugėsi suteikta galimybe užbaigti karjerą ten, kur ją pradėjo prieš 18 metų – gimtojo miesto „Neptūne“.

„Didelis ačiū klubui, kuris patikėjo ir suteikė man šansą, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė T. Delininkaitis. – Bandau suvokti realią situaciją – man 37-eri metai. Atrodo norisi, atrodo jautiesi neblogai, bet kai pasižiūri į pasą, tuomet supranti, kad daug kas prisibijo tokio amžiaus žaidėjų.

Nesvarbu koks sezonas buvo praėjęs – geras ar blogas – visi į tave žiūri atsargiau. Galbūt dėl šios priežasties nemaniau, kad kažkas rizikuos ir pasirašys su manimi kontraktą. Kaip ir esu minėjęs anksčiau, norisi karjerą baigti namuose.“

Sportinės avalynės ant vinies kabinti nesvarstęs 190 cm gynėjas ryškiomis spalvomis žibėjo praėjusį sezoną, kuomet buvo taikliausias „Besafe–LKL“ snaiperis – per 18 minučių T. Delininkaitis vidutiniškai pelnė po 10,5 taško, o tolimus metimus realizavo 46,4 proc. tikslumu.

Čempionų lygoje T. Delininkaitis per 18 minučių rinko po 13,4 taško, tolimus metimus metęs net 51,8 proc. taiklumu. Tai buvo penktas rezultatas turnyre.

„Norėčiau sau palinkėti, kad artėjantis sezonas būtų, kaip praėjęs – be traumų. Sezono tikslai… Kalendoriuje skaičiuoji paskutines karjeros dienas, tad norisi iškovoti kuo daugiau pergalių. Gale sezono norisi turėti skambesnių pergalių bei medalių, juk jų niekada nebus per daug“, – apie tikslus kalbėjo „Neptūno“ veteranas.

Šią vasarą T. Delininkaitis turėjo 17 dienų ilgesnes atostogas, kurias paskyrė papildomam poilsiui. Paskutinį mačą kovoje dėl „Betsafe–LKL“ bronzos „Neptūnas“ sužaidė gegužės 31-ąją, kai tuo metu pernai čempionatas uostamiesčio ekipai baigėsi kur kas vėliau – birželio 17-ąją.

„Teko užsiimti paplūdimio tinkliniu ar futbolu, bet daugiausia poilsis buvo pasyvus, – pasakojo T. Delininkaitis. – Nuo liepos 10 dienos pagal sudarytą programą pradėjau ruoštis sezonui.  Pastebiu ir pats, kad kuo amžius didesnis, tuo pasiruošti yra sunkiau. Tos ilgesnės atostogos jaučiasi, nes su didesniu amžiumi kūnas reikalauja vis didesnės priežiūros.“

„Neptūnas“ sezoną pasitinka įsigijęs keturis naujokus – šį tarpsezonį Klaipėdos ekipą papildė su Lietuvos rinktine Pasaulio taurės varžyboms besiruošiantis įžaidėjas Žygimantas Janavičius, Vitorijos „Baskonia“ priklausantis Tadas Sedekerskis bei amerikiečiai Darrinas Dorsey bei Andre Williamsonas.

Ar išlaikytas branduolys yra didelis pranašumas „Neptūnui“?

„Žinoma, kai išsaugai branduolį, tuomet viskas yra lengviau, – mintimis dalijosi T. Delininkaitis. – Mums nepavyko išsaugoti vyriausiojo trenerio, tačiau Tomas Rinkevičius daug metų dirbo kartu su Kaziu.

Jeigu strategija stipriai nesikeis, naujovių didelių nebus, tuomet neturėtų būti sunku. Matysime, koks bus trenerio Tomo strategijos planas – ar išlaikys panašią strategiją, ar turės savitą viziją? Čia yra didysis klausimas.“

T. Rinkevičius ženkliai prisidėjo prie didžiųjų „Neptūno“ istorijos pergalių. Iš Rietavo kilęs specialistas K. Maksvyčio asistentu dirbo tiek iškovojus pirmuosius bronzos ir sidabro medaliu prieš septynerius metus šalies pirmenybėse, tiek ir pastaruosius du sezonus mažajame finale įveikiant Panevėžio „Lietkabelį“.

„Jei šnekant apie asmenybę, tai labai šiltas ir malonus žmogus, kuris moka išklausyti bei turi savo nuomonę. Aš neturėjau jokių problemų nė su Kaziu, nė su Tomu ar Jura (Jurica Žuža – aut. past.).

Mes puikiai sutarėme, tačiau viena yra būti trenerio asistentu, kita – vyriausiuoju treneriu. Trenerių štabas yra patyręs, manau, kad bendromis jėgomis viskas bus gerai. Visi sėdime vienoje valtyje“, – sakė taikliausias praėjusio sezono „Betsafe–LKL“ snaiperis.

Papildomų atsakomybių gali tikėtis ir pats T. Delininkaitis, kuris yra 16 metų vyresnis už 1998-aisiais gimusių „Neptūno“ jaunuolių kvartetą. Artėjantį sezoną mėlynai-baltus marškinėlius vilkės keturi 21-erių metų amžiaus žaidėjai – Gytis Masiulis, Tadas Sedekerskis, Džiugas Slavinskas bei Tadas Pažėra.

„Nesu vienintelis, kuris tuose vaikinuose įžvelgia kažkokį talentą. Klubas mato tą patį. Smagu, kai klubas pamato perspektyvesnius žaidėjus ir suteikia jiems šansą. Jaunimas viską turi savo rankose – belieka dirbti, laukti ir pasinaudoti suteiktomis progomis“, – teigė T. Delininkaitis.

„Neptūnas“ jau ryt pradės pasiruošimą sezonui, o už penkių savaičių, rugsėjo 21-ąją dieną, klaipėdiečių laukia pirmasis oficialus sezono mūšis – „Švyturio“ arenoje priims Utenos „Juventus“ krepšininkus.

Uostamiesčio ekipos snaiperis nesiryžo prognozuoti, ką ši „Neptūno“ ekipa gali pasiekti: „Visada sakau, kad viską reikia įrodinėti aikštelėje. Galbūt ant popieriaus atrodo neblogai, nes yra ir jaunimo, ir patyrusių žaidėjų, bet visą įrodyti turėsime aikštelėje.“

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner