T. Sedekerskis: apie tikslus „Neptūne“, darbingą vasarą ir žinutę sirgaliams
LKL / BNS nuotr.

T. Sedekerskis: apie tikslus „Neptūne“, darbingą vasarą ir žinutę sirgaliams

Author: bcneptunas.lt
2019-07-30

Tadas Sedekerskis įtemptai ruošiasi naujam karjeros iššūkiui. Vienas talentingiausių Lietuvos krepšininkų artėjantį sezoną rungtyniaus Klaipėdos „Neptūno“ ekipoje, kuriai 21-erių metų amžiaus 205 cm ūgio puolėją paskolino Eurolygoje rungtyniaujanti Vitorijos „Baskonia“.

Nidiškis kruopščiai rengiasi artėjančiam sezonui – pastaruoju metu T. Sedekerskį kankino nugaros problemos ar žaidimo laiko stygius galingoje „Baskonios“ ekipoje.

„Seniau vasaromis tekdavo žaisti Lietuvos jaunimo rinktinėse, o šiemet laisvo laiko turėjau daugiau. Norėjau jį paskirti sau – tobulėti tiek fiziškai, tiek ties krepšinio aspektais“, – tinklalapiu „bcneptunas.lt“ teigė T. Sedekerskis.

Universalus puolėjas vasaros veltui neleido – savaitė praleista Berlyne ties individualiu darbu su krepšinio treneriu iš Ispanijos, tuomet savaitė Klaipėdoje ir darbas su fizinio pasirengimo treneriu, vėliau sekė dvi darbingos savaitės Palangoje, po kurių – dar dvi savaitės Kaune.

„Perlipau visą Lietuvą, sportuoju jau ilgą laiką. Žadu tą daryti ir likusias dvi savaites iki pirmosios „Neptūno“ pasiruošimo sezonui treniruotės“, – teigė uostamiesčio ekipos naujokas.

Tinklalapis „bcneptunas.lt“ pateikia išsamų interviu su T. Sedekerskiu – apie asmeninius ir komandinius tikslus artėjančiame sezone, praeityje likusias sveikatos problemas, „Neptūne“ rastus gerus bičiulius, norą tobulėti bei kažką padovanoti Klaipėdos ekipos sirgaliams.

– Kokie pagrindiniai motyvai keltis į „Neptūną“?
– Tai buvo mano ir mano agentų noras. Žinoma, dėmesį iškart parodė ir „Neptūnas“, tad visi nusprendėme, kad tai bus gera vieta man tobulėti ir augti kaip žaidėjui. Nereikia būti kažkokiu super krepšinio specialistu, kad suprastum, jog jaunam žaidėjui norint tobulėti reikia žaisti.

Žinoma, būdamas tokiame klube, kaip „Baskonia“, įgauni patirties, nes treniruotės yra aukščiausio lygio su puikiais žaidėjais. Daug ko ten išmokau, o iš susidariusios situacijos stengiausi pasiimti kuo daugiau pozityvo. Nebuvo taip, kad sėdžiu ant suolo nuleidęs galvą ir nieko neveikiu. Stengiausi dirbti, sportuoti papildomai.

Vis dėlto tokia situacija pasitaikė jau ne pirmą sezoną. Nenoriu nieko kaltinti, žiūriu į save – man reikia tobulėti ir daug ką išmokti. Visiems reikia daug treniruotis, bet žaidybinė praktika yra labai reikalinga.

Po sudėtingo sezono ir traumų nenorėjau kažkur eiti ir stipriai rizikuoti. Manau, kad „Neptūnas“ yra geras viduriukas – komanda žaidžia Čempionų lygoje, o „Betsafe–LKL“ irgi yra puiki lyga. Manau, kad šansų pasirodyti gausiu, komanda bus jauna. Žinoma, reikia susirinkti ir pažiūrėti kaip kas, reikia išlikti sveikam, bet tikiu, kad viskas bus super.

– Kokia situacija su Jūsų sveikata, ar nugaros problemos jau praeityje? 
– Tai yra praeitis. Tai buvo labai nesėkmingas karjeros etapas, todėl vasaros metu su treneriais nugarai skiriame labai daug dėmesio. Aš ją vis stiprinu, tikiu, kad problemos su nugara jau yra praeitis. Galime tai užmiršti ir užbraukti.

– Ar buvo susidomėjimo iš kitų „Betsafe–LKL“ klubų?
– Buvo, bet tie variantai greitai atkrito. Mane „Neptūnas“ labiausiai traukė, nes jie visada domėjosi. Keletą kartų nebuvo pavykę susitarti, džiaugiuosi, kad dabar pavyko. Man tai buvo priimtiniausias variantas tarp Lietuvos komandų. Buvo susidomėjimas ir iš užsienio klubų, bet norėjosi grįžti čia.

– Ar tai, kad rungtyniausi šalia gimtosios Nidos palengvino apsisprendimą grįžti?
– Per daug to nesureikšminu, nes tiesiog noriu žaisti krepšinį. Agentams minėjau, kad važiuosiu ten, kur atrodys kaip geriausias variantas. Nežiūrėjau taip, kad noriu grįžti namo, nes pasiilgau tėvų ir draugų. Esu profesionalas. Žiūrėjau pagal situaciją, džiaugiuosi, kad viskas susidėjo taip, jog grįžau namo. Tai yra pliusas, malonu, nes „Neptūnas“ buvo artima komanda, esu sportavęs Klaipėdoje. Čia įgijau krepšinio pamatus, tad tikrai malonu grįžti.

– Komandoje rasi pora bičiulių iš Lietuvos jaunimo rinktinės laikų– Gytį Masiulį ir Džiugą Slavinską. Ar palaikote ryšį ir spėjote pasidžiaugti dėl būsimo sezono?
– Tikrai taip. Dar nepasimatėme, bet kalbėjome telefonu. Nuotaikos geros, malonu, kad yra pažįstamų veidų komandoje, ypatingai – jaunimo tarpe, kuriuos pažįstu nuo jaunų dienų. Manau, kad tai yra didelis pliusas tiek mums, tiek komandai.

– Kokius asmeninius tikslus keli sezonui?
– Pagrindinis tikslas – išlikti sveikam. Manau, kad turėjau gerą vasarą, tad problemų nebus. Turbūt dabar reikia nusispjauti triskart per petį, nes prisikalbėti nesinori, bet tikiu, kad problemų su sveikata nebus. Žinoma, svarbiausia, kad komanda žaistų gerai, būtų pergalės, nebūtų duobių. O jei komandai seksis gerai, tuomet ir man viskas klostysis gerai.

– Kokį įspūdį palieka dabartinė „Neptūno“ komplektacija?
– Atrodo neblogai. Nustebino, kad „Neptūnas“ pasiekė susitarimą su Žygimantu Janavičiumi. Tai įžaidėjas su didele patirtimi, lietuvis, manau, kad jis labai tinka komandai. Malonu, kad liko Gytis su Džiugu, liko Osvaldas Olisevičius ir kiti senbuviai – Simas Galdikas ir Tomas Delininkaitis. Viskas atrodo neblogai, bet ant popieriaus gali atrodyti gerai, bet žaisti blogai. Viskas priklausys nuo mūsų, laukia daug darbo.

– Kokį įspūdį palieka treneris Tomas Rinkevičius?
– Mums nėra tekę susidurti. Žinau, kad jis nemažai metų dirbo kartu su Kaziu Maksvyčiu. Tomas gerai pažįsta komandą, miestą. Manau, kad jis turi daug motyvacijos darbui, nes Klaipėda visada yra tarp Lietuvos krepšinio aukštumų. Bus malonu dirbti, net neabejoju.

– Kokią žinutę pasiųsite „Neptūno“ sirgaliams?
– Šiandien teko pervesti „Vakarų bangos“ sirgalių grupės „Instagram“ paskyrą. Dar prieš svarstydamas žaisti „Neptūne“, aš galvojau, kad sirgaliai Klaipėdoje yra kaip šeštas žaidėjas. „Vakarų banga“ mums padės laimėti daug rungtynių, tikiu, kad jie stipriai mus palaikys. Jie visada ateina – nesvarbu, sunku mums ar lengva.

Galiu pasakyti, kad visada atiduosiu visą save, stengsiuosi kiek galėsiu, tikiuosi, kad viskas bus gerai. Tikiuosi, kad šiemet galėsime kažką nuveikti, kažką padovanoti sirgaliams.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner