O. Olisevičius prieš mačą su „Žalgiriu“: „Norisi save išbandyti prieš tokio kalibro komandas“
Photo: LKL / BNS

O. Olisevičius prieš mačą su „Žalgiriu“: „Norisi save išbandyti prieš tokio kalibro komandas“

Author: bcneptunas.lt
2019-02-28

Klaipėdos „Neptūnas“ į rinktinių pertrauką išleido vieną krepšininką, puolėją Gytį Masiulį, kiti uostamiesčio ekipos žaidėjai gavo keturias dienas poilsio, pravėdino galvas bei vėl kibo į darbus prieš artėjantį mūšį su Kauno „Žalgiriu“.

Klaipėdiečiams perkrauti baterijas ir išvėdinti mintis reikėjo po nesėkmingai susiklosčiusio Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto.

„Rinktinių pertrauka buvo pačiu laiku. Mes pailsėjome nuo krepšinio, o dabar vėl dirbame ir ruošiamės artėjančiam mačui“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė „Neptūno“ krepšininkas Osvaldas Olisevičius.

Ambicijų KMT turnyre neslėpęs „Neptūnas“ perdegė bei namo grįžo tuščiomis – du skaudūs pralaimėjimai ir užimta ketvirtoji vieta.

Kaip sako O. Olisevičius – tokį pasirodymą galėjo lemti daug dalykų, o nesėkmėmis paženklintą savaitgalį pamiršti nėra lengva.

„Man asmeniškai toks savaitgalis pasijaučia dar kurį laiką. Prisimeni jį, pagalvoji, kad galėjai pasirodyti geriau, – mintimis dalijosi „Neptūno“ krepšininkas. – Gal treneris gerai po rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“ pasakė, kad mintys apie pirmą vietą turnyre mus paveikė.

Susidėjo daug dalykų – mums trūko Jerai Granto. Tikėjomės, kad jis žais, tačiau jam skaudėjo koją, o tai išmušė mus iš ritmo. Nevykdėme trenerio paruošto plano, buvome pasyvūs, trūko agresijos.

Reikia pripažinti, kad savaitgalis buvo blogas, tačiau turime žiūrėti į priekį, juk laukia dar daug svarbių susitikimų.“

Pirmasis išbandymas – sekmadienio rungtynės su „Žalgiriu“, kurį „Neptūnas“ šį sezoną jau įveikė abu kartus. Pastarasis tarpusavio mačas sausakimšoje „Švyturio“ arenoje trūko net 50 minučių.

Galingo palaikymo su čempionato lyderiais O. Olisevičius tikisi ir sekmadienio mače.

„Su „Žalgiriu“ visos rungtynės yra ypatingos, nes tai daugkartiniai Lietuvos čempionai, – sakė praėjusią vasarą į Klaipėdos komandą persikėlęs krepšininkas. – Norisi save išbandyti prieš tokio kalibro komandas.

Žaisti prieš juos sunku, bet labai įdomu. Tikimės ir vėl sulaukti gero sirgalių palaikymo, kuris yra svarbus mūsų užnugaris viso sezono metu.

Aš įsivaizduoju, kad kitoms komandoms yra sunku žaisti „Švyturio“ arenoje. Sirgaliai intensyviai mus palaiko, o mums tikrai malonu žaisti tokioje atmosferoje. Didelis ačiū jiems.“

O. Olisevičius žaidžia pirmąjį sezoną „Neptūno“ komandoje, tuo pačiu ir pirmąjį sezoną FIBA Čempionų lygoje.

Šiame turnyre 26-erių metų 200 cm ūgio krepšininkas vidutiniškai žaidžia po beveik 23 minutes, pelno po 9,3 taško, atkovoja 3,4 kamuolio bei renka po 8,9 naudingumo balo.

Puolėjas džiaugiasi atsiradusia galimybe išmėgint save Čempionų lygoje.

„Jausmas geras, žaidžiame prieš stiprias Europos komandos, o lygis – tikrai neblogas, – sakė O. Olisevičius. – Kaip ir galvojau prieš debiutą, čia žaisti sunku, bet stengiuosi visas savo jėgas.

Tikrai gera patirtis, tačiau, tikiuosi, kad ne paskutinė. Tikiuosi, jog ateityje pavyks ir aukštesniame lygyje pasimėginti.“

O. Olisevičiui solidžios komandos testas lauks ne tik artėjantį sekmadienį, bet ir trečiadienį, kuomet Čempionų lygos aštuntfinalio serijos pirmajame mače uostamiesčio ekipa namuose priims Jeruzalės „Hapoel“.

Odedo Kattasho auklėtiniai laikomi vieni iš favoritų laimėti čempionų titulą.

„Žinoma, kad galime įkąsti Hapoeliui, – klaipėdiečių šansais serijoje tiki „Neptūno“ puolėjas. – Juk yra daug niuansų – kokie jie atvažiuos, kaip bus pasiruošę, nusiteikę, gal bus mus nuvertinę?

Mes esame poros autsaideriai ir neturime ko prarasti, bandysime, stengsime, kovosime. Siekiant pergalės reikės ir tinkamų aplinkybių, ir daugybės sirgalių, kad užkurtume varžovams pragarą.“

Dvikovos su „Žalgiriu“ startas – sekmadienį 17.20, o su „Hapoel“ – trečiadienį 19.00 val. Klaipėdos komandai reikalingas gausus sirgalių palaikymas. #AšIrTuMėlynoKraujo

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner