K. Maksvyčio pasitikėjimo sulaukęs A. Mikalauskas: apie energiją bei norą įsitvirtinti „Neptūne“
Photo: bcneptunas.lt

K. Maksvyčio pasitikėjimo sulaukęs A. Mikalauskas: apie energiją bei norą įsitvirtinti „Neptūne“

Author: bcneptunas.lt
2018-10-03

Jaunasis Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas Arūnas Mikalauskas šį sezoną tapo tikru uostamiesčio ekipos energijos užtaisu.

Nuo suolo kylantis 21-erių 204 cm ūgio krepšininkas sezono starte sulaukė stratego Kazio Maksvyčio pasitikėjimo, tačiau ir toliau siekia įrodinėti savo vertę pajūrio komandoje.

Po 12 minučių per pirmąsias trejas rungtynes vidutiniškai žaidžiantis atletas tapo solidžia „Neptūno“ rotacijos dalimi.

„Tiek po praėjusio sezono pabaigos, tiek prieš šio pradžią treneris sakė, jog turiu ruoštis ir dirbti, nes gausiu žaisti, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė perspektyvus puolėjas. – Dirbau, ruošiausi bei sulaukiau to šanso. Tikiuosi, kad ateityje progų bus ir daugiau.

K. Maksvytis visada akcentuoja, jog įneščiau į aikštelę geros energijos – apsiginčiau, paspausčiau ir išvarginčiau varžovus, kad vyresniems mūsų žaidėjams būtų lengviau. Galbūt tai galima įvardinti juodu darbu.“

Juodas darbas statistikos protokoluose neatsispindi, tačiau per 12 žaidžiamų minučių A. Mikalauskas vidutiniškai pelno po 4 taškus, atkovoja po 3,3 ir perima po 1 kamuolį, atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo, blokuoja po 0,7 metimo bei renka po 8,7 naudingumo balo.

„Noriu įrodyti treneriui, jog jis gali manimi pasitikėti, –  sakė A. Mikalauskas. – Noriu parodyti, kad galiu žaisti, galiu būti geru atsarginiu žaidėju, kuriuo galima pasitikėti bei nebijoti jį išleisti į aikštę lemiamais rungtynių momentais.“

Savojo šanso gimtojo miesto komandoje sulaukęs energingas žaidėjas tarpsezonio metu laiko veltui nešvaistė – siekė sustiprinti kūną bei techninius krepšinio dalykus.

Įprastai lengvojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis atletas vis dažniau K. Maksvyčio yra išbandomas kaip atakuojantis gynėjas, o galvodamas apie šią poziciją ateityje A. Mikalauskas norėtų pagerinti žaidimą du prieš du bei kamuolio varymosi techniką.

„Visi pabrėžia, kad man reikia sustiprėti fiziškai, stiprinti visą kūno balansą, jog galėčiau pasistumdyti ir geriau rungtyniaučiau arčiau krepšio. Ties tuo ir siekiau tobulėti praėjusią vasarą. Vis dėlto per kelis mėnesius ženkliai sustiprėti fiziškai yra sudėtinga, tad manau, kad labiau patobulėjau ties techninėmis krepšinio savybėmis“, – sakė A. Mikalauskas.

Klaipėdiečio kelias krepšinyje kyla palaipsniui – pirmiausia žaidimas regioninėje krepšinio lygoje, tuomet treji metai praleisti nacionalinėje krepšinio lygoje.

Pernai A. Mikalauskas su „Neptūnas-Akvaservis“ ekipa tapo šio lygos čempionu, būdamas antru naudingiausiu krepšininku komandoje – per 28 minutes fiksuodavo 10,4 taško, 7,1 atkovoto kamuolio bei 15,5 naudingumo balų vidurkius.

„Nenoriu skambėti, kaip per daug savimi pasitikintis, tačiau, manau, jog NKL marškinėlius jau išaugau, – teigė „Neptūno“ žaidėjas. – Mano karjeroje nebuvo didelių šuolių, viskas vyko žingsnis po žingsnio, o dabar noriu įsitvirtinti LKL pirmenybėse.“

Klaipėdos ekipai sezonas prasidėjo banguotai –  sezono starte 100:76 pranoko Kėdainių „Nevėžį“ ir 88:69 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, tačiau trečiajame susitikime 76:89 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“.

Apie LKL apdovanojimus svajojantis krepšininkas teigė, kad banguotumas sezono pradžioje yra neišvengiamas, tačiau tai turėtų susitvarkyti su laiku.

A. Mikalausko nuomone, komandos stiprybe sezono eigoje gali tapti puiki atmosfera klube. Neatsiejama sėkmingos ekipos dalis – darnus kumštis ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

„Tai gali tapti mūsų pranašumu, – dėstė A. Mikalauskas. – Pas mus nėra atskirų grupių, visi daug bendraujame ir sutariame. Tiek užsieniečiai, tiek vyresni lietuviai negaili patarimų jauniems žaidėjams.

Manau, kad sezono eigoje mums tai padės. Svarbiausia, kad mūsų kumštis stiprus išliktų ir sunkiausiais sezono momentais, tuomet pasimatys, ar ta atmosfera iš tikrųjų yra tokia gera.“

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner