Alytuje vos neprisižaidusi „Juventus“ užsitikrino vietą atkrintamosiose
Photo: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Alytuje vos neprisižaidusi „Juventus“ užsitikrino vietą atkrintamosiose

Author: H. Augustynas
2018-04-29

Dviženklę persvarą rungtynių pabaigoje iššvaisčiusi Utenos „Juventus“ (12/22) ekipa nutraukė keturių pralaimėjimų iš eilės seriją ir to užteko, kad užsitikrintų mažiausiai aštuntąją vietą reguliariajame sezone. Prieš uteniškius kritusiai Alytaus „Dzūkijai“ (10/25) liko kova tik dėl devintosios vietos ir išlikimo „Betsafe–LKL“ čempionate.

Vos neprisižaidusi „Juventus“ ekipa 73:68 (23:16; 12:13; 17:10; 21:29) iškovojo itin svarbią pergalę Alytuje, kuri leis uteniškiams lengviau atsikvėpti.

„Juventus“ ekipa po ilgosios pertraukos pademonstravo itin pavyzdingą gynybą. Svečiai per trečiąjį kėlinį praleido tik 10 taškų, dėl ko prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 52:39. Vis dėlto likus žaisti mažiau negu pusantros minutės alytiškiai po spurto 10:3 sumažino savo deficitą iki 4 taškų (61:65).

Kitoje aikštės pusėje Arvydas Šikšnius pataikė tik vieną baudą, o Parrishas Petty smeigė antrą iš eilės tritaškį ir komandas skyrė jau tik 2 taškai (64:66). Likus žaisti 24 sekundes uteniškiai prametė dvi baudas, tačiau Maksimas Kornijenko nieko netrukdomas pataisė komandos draugo metimą (69:65). Po minutės pertraukėlės dzūkai prarado kamuolį ir taip nulėmė rungtynių baigtį.

„Dzūkija“: Parrishas Petty 20 (5/14 trit., 8 atk. kam.), Anatolijus Kaširovas 11, Paulius Danisevičius 10 (2/7 trit.).

„Juventus“: Arvydas Šikšnius 16 (1/6 trit., 6 atk. kam), Karolis Guščikas 14 (10 atk. kam.), Dovis Bičkauskis (6 rez. perd., 5 kld.) ir Simas Buterlevičius (3/8 trit.) po 13.

„Negaliu pasakyti, kad mes šiandien labiau norėjome, bet net ir vyrams pasakiau, kad šiandien buvo malonu būti treneriu, – po susitikimo teigė Žydrūnas Urbonas. – Kad ir kiek ten mūsų bebūtų: šeši, septyni ar aštuoni žaidėjai.

Bet yra visiškai kitas dalykas, kai mes galime strateguoti, juos valdyti ir jie yra atsidavę. Galbūt tiesiog esame nepavargę, nes turėjome savaitę poilsio ir pradėjome žaisti savo žaidimą. Mes šiandien žaidėm taip, kaip žaisdavome iki tada, kol nelikome septyniese.“

„Yra daug priežasčių dėl kurių mes pralaimėjome, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Dzūkijos“ treneris Valdemaras Chomičius. – „Juventus“ šiandien atvažiavo tikrai gerai pasiruošusi. Manau, kad jie pelnytai šiandien laimėjo. Tikrai turime iš ko pasimokyti. Gynėmės neblogai, bet negali žaisti krepšinio kai visiškai nepataikai.“

„Dzūkijos“ ekipai sunkiai sekėsi rinkti taškus tiek iš dviejų taškų zonos, tiek iš trijų. Alytiškiai realizavo tik 41% dvitaškių (15/36) ir 28% tritaškių (10/35).

Geru pataikymu iš dviejų taškų zonos pasigirti negalėjo ir „Juventus“. Uteniškių pataikymas iš dviejų taškų zonos siekė vos 31% (11/35).

Dzūkų neišgelbėjo ir itin pavyzdinga gynyba prieš naudingiausią „Juventus“ krepšininką Mindaugą Kupšą. Po 17,5 naudingumo balo ir 13,3 taško renkantis aukštaūgis šiose rungtynėse surinko tik 6 taškus (2/7 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 8 naudingumo balus.

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner