E. Želionis – naudingiausias savaitės žaidėjas
Photo: Fotodiena.lt

E. Želionis – naudingiausias savaitės žaidėjas

Author: LKL.LT
2018-03-19

Edgaras Želionis daugiausia prisidėjo prie Klaipėdos „Neptūno“ pergalės Vilniuje ir tapo naudingiausiu 23-čios „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėju.

E. Želionis surinko 27 naudingumo balus, o „Neptūnas“ išvykoje 99:86 pranoko Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir nutraukė šio 13-os pergalių seriją.

28 metų 207 cm ūgio puolėjas pakartojo sezono rezultatyvumo rekordą – pelnė 25 taškus (11/15 metimų, 2/2 baudų). Aukštaūgis taip pat atkovojo 6 kamuolius.

E. Želioniui būnant aikštėje, „Neptūnas“ pelnė net 22 taškais daugiau nei „Lietuvos rytas“.

„Mes esame priklausomi nuo Simo Galdiko ir Edgaro Želionio, – po rungtynių sakė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Kai E. Želionis gavo greitą antrą pražangą, buvau išsigandęs, bet po to jis sugebėjo gintis švariai. Puolime žaidžia tikrai puikiai, o gynyboje galėtų pasitempti. Džiaugiuosi dėl jo.“

Tarp savaitės geriausiųjų taip pat pateko „Neptūno“ gynėjas Renaldas Seibutis, Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjas Lukas Aukštikalnis, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ puolėjas Nikita Balašovas ir Utenos „Juventus“ centras Mindaugas Kupšas.

„BETSAFE–LKL“ 23 SAVAITĖS TOP5
Poz. Žaidėjas Komanda Naud.
G Lukas Aukštikalnis Lietkabelis 25
G Renaldas Seibutis Neptūnas 20
F Nikita Balashov Pieno žvaigždės 19
F Edgaras Želionis Neptūnas 27
C Mindaugas Kupšas Juventus 42

M. Kupšas pagerino šio sezono „Betsafe–LKL“ naudingumo rekordą – surinko net 42 naudingumo balus. Vis dėlto savaitės žaidėjo titulo jam pelnyti neleido „Juventus“ pralaimėjimas „Lietkabeliui“.

M. Kupšas pelnė 25 taškus (6/12 dvitaškių. 13/14 baudų), atkovojo 14 kamuolių ir išprovokavo 9 pražangas, bet „Juventus“ nusileido Panevėžyje 83:88.

Į pergalę „Lietkabelį“ vedęs L. Aukštikalnis surengė geriausią sezono pasirodymą ir taip pat pateko į simbolinį penketuką. Gynėjas surinko 25 naudingumo balus (21 taškas, 8/10 metimų, 3 rez. perd.).

Į penketuką pateko R. Seibutis, jis 20-čia naudingumo balų prisidėjo prie pergalės Vilniuje. „Neptūno“ gynėjas pelnė 17 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

Puolėjo poziciją užpildė ir N. Balašovas. „Pieno žvaigždžių“ rusas surinko 14 taškų (7/10 dvitaškių) ir atkovojo 7 kamuolius bei 19-ka naudingumo balų prisidėjo prie pergalės prieš Kėdainių „Nevėžį“.

Į penketuką nepateko „Nevėžio“ ir Kauno „Žalgirio“ žaidėjai, praėjusią savaitę žaidę dvejas „Betsafe–LKL“ rungtynes, nė karto praėjusią savaitę nežaidė šį vakarą savo jėgas išbandysiantys Alytaus „Dzūkijos“ ir Prienų–Birštono „Vytauto“ klubai.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner