Neįkanojama patirtis LKL akademija powered by Citadele – praėjusio sezono MVP akimis
Photo: Betsafe-LKL

Neįkanojama patirtis LKL akademija powered by Citadele – praėjusio sezono MVP akimis

Author: LKL.lt
2024-10-07

LKL akademijos powered by Citadele projektas artėja prie jubiliejinio 10-ojo sezono starto. Sporto vadybos pasaulį iš įvairių kampų netrukus pamatys ir patirs dar viena žingeidžių ir tobulėti pasiryžusių jaunuolių grupė.

Įsibėgėjusi atranka, kurios pirmajame etape kandidatai pildo anketą, vyksta iki spalio 20 d. (imtinai). Kviečiame pildyti anketą čia. Į antrąjį atrankos etapą atrinkti kandidatai bus informuoti asmeniškai. Kilus papildomiems klausimams kviečiame kreiptis el. paštu [email protected].

Be jau tradicinėmis praktikos sritimis tapusių tokių sričių kaip sporto komunikacija ir renginių organizavimas, šį sezoną save išbandyti kviečiami ir svajojantys pamatyti kaip atrodo komentatoriaus darbas iš arti.

Praėjusių sezonų LKL akademijos powered by Citadele praktikantų veiklą galite pamatyti oficialioje „Instagram“ paskyroje @lklakademija.

Dvejojančius dėl neeilinės galimybės išsimėginti savo krepšinio užkulisiuose raginame nedelsti – beveik dešimtmetį trunkantis projektas tapo karjeros tramplinu gausiam būriui jaunuolių, kurie sėkmingai įsiliejo į įvairių Lietuvos sporto organizacijų – lygų, klubų, federacijų, žiniasklaidos ir kitų – veiklą.

Vienas tokių pavyzdžių – praėjusio sezono LKL akademijos powered by Citadele MVP pripažinta Laura Sprindytė. Ji ne tik buvo apdovanota „Citadele“ įsteigtu 1000 eurų piniginiu prizu, bet ir buvo pakviesta prisidėti prie Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komunikacijos komandos, kurioje darbuojasi ir dabar.

Portale LKL.lt – trumpas pokalbis su labiausiai pasižymėjusia praėjusio sezono projekto dalyve L. Sprindyte.

– Kaip nusprendei dalyvauti LKL akademijos powered by Citadele projekte?

– Tiksliai neatsimenu, kaip sužinojau apie LKL akademijos powered by Citadele projektą, tačiau puikiai žinau, kad sužinojus apie jį, iškart supratau, kad tai – ideali vieta dėti pirmąjį žingsnį krepšinio industrijos karjeroje, apie kurią jau kurį laiką svajojau. Aš mėgstu planuoti, todėl ir dalyvavimas šiame projekte, galima sakyti, buvo iš dalies suplanuotas. Universitete mokiausi komunikacijos specialybės, tačiau ta komunikacija, kurią mokiausi, buvo bendrinė ir jaučiau poreikį papildyti turimą žinių bagažą sporto industrijos komunikacijos subtilybėmis. Dėl to vasarą, prieš naująjį šio projekto sezoną, baigiau kursus, kuriuose įgijau komunikacijos sporto organizacijose sertifikatą. Ir tada, žinodama, kad ketvirtajame kurse manęs laukia universitetinė praktika, pagalvojau, kad dabar yra „tas metas“ ir galiu apjungti šiuos dalykus, užpildydama anketą į 9-osios LKL akademijos powered by Citadele laidos atranką. Tai buvo vienintelis mano praktikos pasirinkimas ir pilnai tikėjau savimi, kad galiu čia patekti. Tai štai taip „suplanavau“ savo sprendimą dalyvauti šiame projekte.

– Projektas tau baigėsi ypač išskirtinai – atsiėmei MVP apdovanojimą. Kaip klostosi tavo gyvenimas po stažuotės Lietuvos krepšinio lygoje?

– Puikiai! Manau, galiu teigti, kad jau pilnai įsiliejau į krepšinio pasaulį ir dirbu mylimus darbus. Stažuotės metu supratau, kad man patinka dirbti su turinio kurimu ir socialiniais tinklais. Nepabėgau toli nuo Lietuvos krepšinio lygos – darbuojuosi ir šioje organizacijoje: media dienų maratone prisidėjau prie LKL komandos kurdama užkulisinį turinį, o sezono metu darbuojuosi su dalies rungtynių dienų turiniu tose pačiose medijose. Taip pat darbuojuosi ir „Wolves Twinsbet“ komunikacijos komandoje – kuriu turinį rungtynių dienomis bei prisidedu prie komunikacijos planavimo ir įgyvendinimo. Kad kažkiek pabėgčiau nuo krepšinio ir jo nebūtų per daug, rūpinuosi „Twinsbet“ arenos renginių akimirkų įamžinimu.

– LKL akademijos powered by Citadele projektas truko 8 mėnesius. Kas labiausiai įsiminė?

– Galbūt nuskambės banaliai, bet man, turbūt kaip ir draugeliui šio projekto dalyvių, labiausiai įsiminė Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas Kaune. Galbūt taip yra dėl to, kad tai – vienas laukiamiausių klubinio krepšinio sezono renginių Lietuvoje, o būti dalimi jo įgyvendinimo ir dalyvauti jo užkulisiuose yra labai vertinga ir įdomi patirtis. Taip pat svarbu paminėti, buvimą visiems LKL akademijos powered by Citadele komandos nariams drauge. Sezono metu didžiąją dalį darbų darydavome individualiai arba komunikuodami per socialinius tinklus, kadangi komandos nariai buvo išsibarstę per du miestus. Minėtasis savaitgalis suteikė galimybę visiems susiburti ir artimiau susipažinti ne tik arenos užkulisiuose, bet ir po darbų. Tai tik dar labiau praturtino visą Citadele KMT renginio patirtį. Negalėčiau nepaminėti ir „LKL Street | Rimi“ projekto – nors pati nedirbau su juo daug, tačiau buvo labai įdomu stebėti ilgą ir kruopštų kolegų įdirbį, virstantį realiais rezultatais.

– Ką tau suteikė projektas?

– Projektas man suteikė daug – erdvę realizuoti savo idėjas, naujas pažintis ir draugus, supratimą, kiek daug visko vyksta krepšinio industrijos užkulisiuose, kad galutinis vartotojas gautų kokybišką produktą, daugiau pasitikėjimo savimi, taip pat be abejonių – naujų vertingų žinių ir dar vertingesnės patirties. Galėčiau teigti, kad LKL akademija powered by Citadele man suteikė raktą krepšinio industrijos durų spynai. Stažuotė aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje – ideali vieta pradėti savo kelionę krepšinio industrijos karjeroje. Todėl, jei kas nors svarsto pildyti anketą į jubiliejinės LKL akademijos powered by Citadele atranką, bet abejoja savimi, noriu padrąsinti, kad galite viską, reikia tik patiems tikėti savimi 100 procentų.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner