Pasimėgavimą krepšiniu Panevėžyje susigrąžinęs G. Kalaitzakis: „Atvykau čia galvoti apie komandą, ne apie save“
„7bet-Lietkabelio“ nuotr.

Pasimėgavimą krepšiniu Panevėžyje susigrąžinęs G. Kalaitzakis: „Atvykau čia galvoti apie komandą, ne apie save“

Author: LKL.lt
2024-09-28

Prieš keletą metų į Kėdainius atvyko du broliai dvyniai Kalaitzakiai. Vėliau Georgios ir Panagiočio karjeros pakrypo skirtingomis linkmėmis: pastarasis sužaidė proveržio sezoną Panevėžyje ir iki šiol gina Atėnų „Panathinaikos“ garbę.

Tuo tarpu Georgios išbandė save Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), vėliau grįžo į PAO sistemą, bet praeitą sezoną praleido Vokietijoje ir dabar eina brolio pramintais takais „7bet-Lietkabelyje“.

25 metų 201 cm ūgio graikas neslepia – pastaruoju metu buvo kiek praradęs pasimėgavimą žaidimu, tačiau jį vėl atrado Panevėžyje, kur turi didelį Nenado Čanako pasitikėjimą.

Kol kas pirmosiose „Betsafe-LKL“ rungtynėse jis per 21 minutę pelnė 13 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir rinko 14 naudingumo balų, o Europos taurėje pasižymėjo 12 taškų per 32 minutes.

„Negalvoju apie jokius individualius dalykus, nenoriu to daryti ir užkrauti sau spaudimo. Esu čia, kad padėčiau komandai ir tobulėčiau kaip žaidėjas. Viskas. Negalvoju apie ateitį, kitus metus ar ėjimą kažkieno pėdomis“, – LKL.lt sakė į brolį nesidairantis G.Kalaitzakis.

Panevėžio komandos šeštadienį laukia akistata su Vilniaus „Wolves Twinsbet. 19 valandą prasidėsiantį mačą sekti galėsite BTV ir Go3 kanalais.

„Turime žaisti kaip komanda, mėgautis žaidimu ir rodyti gerą gynybą“, – apie laukiantį antrą sezono mūšį sako graikas.

LKL.lt – pokalbis su G.Kalaitzakiu apie sugrįžimą į Lietuvą, sustiprėjusią „Betsafe-LKL“, brolio pavyzdį ir N.Čanako pasitikėjimą.

– Kaip jaučiatės vėl grįžęs į Lietuvą?

– Gerai (atsako lietuviškai – LKL.lt). Gana gerai žinau miestą, organizaciją, žmones, jaučiuosi tikrai puikiai. Tai labai palengvina adaptaciją. Žinojau trenerį, žaidėjus, visi jie padėjo man ir šis mėnuo su puse praėjo gerai.

– Jūsų brolis paliko pėdsaką Panevėžyje, ar jau spėjote ir jūs pajusti sirgalių meilę?

– Tikrai taip, sirgaliai čia nuostabūs, jie myli žaidimą, jie myli komandą ir palaiko mus. Tikiuosi, kad taip bus toliau. Aš pats stengsiuosi kiekvienose rungtynėse atiduoti visus 100 proc. savęs.

– Ar yra dalykų, kurių pasiilgote Lietuvoje?

– Net nežinau. Žaviuosi tuo, kaip žmonės čia myli krepšinį, kuris čia – numeris vienas. Visi stebi šį sportą ir tai man patinka.

– Graikijoje irgi turite neprastus sirgalius.

– Vis tiek krepšinis mūsų šalyje nėra pirmas sportas, svarbiausias ten – futbolas. Beje, kartais sirgaliai Graikijoje tampa per daug pašėlę, nors savo komandas ir palaiko puikiai.

– Ar jūsų brolis Panagiotis skyrė jums rekomendacijų atvykti į Panevėžį, kuomet sulaukėte „7bet-Lietkabelio“ pasiūlymo?

– Jis visada gerais žodžiais atsiliepia apie „7bet-Lietkabelį“, kur praleido vienus geriausių savo metų. Kalbant ne tik apie krepšinį – už aikštės ribų jis taip pat buvo patenkintas viskuo ir jautėsi būdamas lyg šeimoje. Kiekvienas komandos narys čia rūpinasi, kad turėtumei kuo geresnį gyvenimą. Kai tik gavau pasiūlymą, Panos sakė: net negalvok – iškart pasirašyk. Pasiūlymą gavau anksti, treneris Čanakas paskambino man, iškart pašnekėjau su broliu, taip pat – Džordže Gagičiumi, jie abu puikiais žodžiais atsiliepė apie trenerį ir komandą. Tad iškart sutikau su pasiūlymu.

– Praeitą sezoną praleidote Vokietijoje – Tubingeno „Tigers“ klube. Kokias pamokas atsivežėte iš šio etapo?

– Lyga buvo gera, tik turėjau traumų ir sužaidžiau vos 16 rungtynių. Iš kiekvieno sezono turi kažką išsinešti ir eiti pirmyn. Daug sužinojau apie save, kaip rūpintis savo kūnu, kaip rūpintis mobilumu, kai sezonas ilgas.

– Žaisdamas Vokietijoje teigėte, kad esate motyvuotas, ar dabar turite dar daugiau motyvacijos grįžti į aukštesnį krepšinio lygį?

– Visi turės savo nuomonę apie mane: ką darau gerai, ką darau blogai, bet galiausiai svarbiausia yra tai, kaip gali padėti savo komandai. Neatvykau čia galvoti apie save, atvykau galvoti apie komandą. Vertinu tai, kaip Čanako komandoje visi kaunasi vieni už kitus, žaidžiame kaip komanda, dalijamės kamuoliu. Stengiuosi būti sveikas, pozityvus ir padėti komandai siekti pergalių.

– Ne paslaptis, kad N.Čanakas labai norėjo jūsų komandos sudėtyje. Ar dėl to jaučiate papildomą atsakomybę, nenorint nuvilti stratego?

– Žinoma, kiekvienas žaidėjas jaučia atsakomybę ir nenori nuvilti trenerio. Žinau Nenadą, jis manimi pasitiki, o aš – juo. Jis sakė man, ko nori iš manęs, o aš bandau tai išpildyti 110 procentų. Noriu, kad komanda būtų sėkminga ir darau dėl to viską.

– Kol kas N.Čanaką pažinojote tik kaip žmogų, o kokį jį kaip trenerį spėjote pažinti dabar?

– Jis griežtas, bet teisingas. Jis visada tave motyvuos, pasitikės, kiek kalbėjau su žaidėjais, jie mėgsta kovoti už jį trenerį. Jis puikus strategas, tai jau įrodė praeityje ir esu labai laimingas, kad Nenadas mane treniruoja.

– Kol kas turite solidų vaidmenį komandoje. Kiek patenkintas esate tuo?

– Esu laimingas, bet kol kas ankstyva sezono stadija. „Betsafe-LKL“ pasiekėme sunkią pergalę, pralaimėjome pirmą kovą Europos taurėje, tad sunku kalbėti kažką po dviejų mačų. Iš savo pusės turiu toliau stengtis maksimaliai, tiek puolime, tiek gynyboje, matysime, kaip bus toliau.

– Kaip manote, kiek toli nuo tikrojo savo veido dabar yra „7bet-Lietkabelis“?

– Manau, kad kol kas visos komandos yra toli nuo maksimalaus pajėgumo. Manyčiau, kad kol kas rodome 50–65 proc. savojo žaidimo. Turime dar 8–9 mėnesius, kurie bus sunkūs, turime daug dirbti.

– Savaitgalį susitinkate su Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda. Kas bus svarbiausia šioje kovoje?

– Jie turi gerą sudėtį ir padarė gerų ėjimų vasarą. Jie turi gerų lietuvių, kurie žino, kaip žaisti tokias rungtynes, jie gali dalintis kamuoliu ir rodyti solidų žaidimą. Taip pat jie turi gerų, taškus rinkti galinčių legionierių. Turime žaisti kaip komanda, mėgautis žaidimu ir rodyti gerą gynybą. Treneris paruošė mums planą ir manau, kad tai bus geros rungtynės.

– Lyginant šį ir 2019–2020 m. sezoną, kai žaidėte Kėdainiuose, ar matote pasikeitimų „Betsafe-LKL“ lygoje?

– Žinoma, lyga yra gerokai stipresnė. Jei atvirai, net nesitikėjau to. Stebėjau kitų komandų rungtynes ir tikrai nuoširdžiai padariau tokią išvadą. Džiaugiuosi dėl lygos progreso, nes, kaip minėjau, čia krepšinį žmonės labai myli.

– Jūsų brolis Panevėžyje sužaidė proveržio metus, praeitą sezoną tai darė Deividas Sirvydis. Ar tokie panašūs pavyzdžiai yra įkvėpimas jums?

– Ne, kaip ir sakiau anksčiau, negalvoju apie jokius individualius dalykus, nenoriu to daryti ir užkrauti sau spaudimo. Esu čia, kad padėčiau komandai ir tobulėčiau kaip žaidėjas. Viskas. Negalvoju apie ateitį, kitus metus ar ėjimą kažkieno pėdomis. Nemeluosiu – pastarieji metai buvo nelengvi, tad buvau pasiilgęs pasimėgavimo krepšiniu, to noriu čia.

– Paskutinis dalykas – Klaipėdos „Neptūne“ dirba jums gerai pažįstamas Georgios Vovoras. Ar turėjote progų pabendrauti?

– Žinau šį trenerį labai gerai jau daug metų, nuo žaidimo „Panathinaikos“ sistemoje. Kalbėjomės praeitą savaitę po jo rungtynių su Vilniaus „Rytu“. Georgios gerai išmano krepšinį, dar svarbiau – myli jį, jis puikus treneris ir linkiu jam sėkmės.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner