G. Žibėnas apie idėją po pergalės savo kreditinę patikėti žaidėjams: „Jie pakankamai išlaidūs ir ypač su dabartiniu kapitonu“
Photo: Betsafe-LKL

G. Žibėnas apie idėją po pergalės savo kreditinę patikėti žaidėjams: „Jie pakankamai išlaidūs ir ypač su dabartiniu kapitonu“

Author: LKL.lt
2023-05-15

Betsafe-LKL TV aistruoliams pateikia trumpą interviu su Vilniaus „Ryto“ vyr. treneriu Giedriumi Žibėnu.

Pokalbio pradžioje Lietuvos čempionų treneris buvo paklaustas apie savo ryšį su Italija.

„Prieš šešerius metus darbavausi Italijoje ir nuo to laiko mane įsiurbė, taip galima sakyti. Visų pirma, vietiniai žmonės, jų mentalitetas, kultūra, lėtas gyvenimo stilius, nekalbant apie maistą, orą. Iki šių dienų mokausi italų kalbos Vilniaus universitete. Turėdamas laisvo laiko, pabėgu nuo rutinos kartais nueidamas į paskaitą. Tikrai išliko (ryšys su Italija) iki šių dienų, kai tik turiu atostogų, turiu kelias savaites, kryptis yra aiški ir ta pati“, – teigė G. Žibėnas.

„Ryto“ strategas yra kilęs iš Kauno, tačiau jau kurį laiką darbuojasi Vilniuje. Nors čia jis jaučiasi kaip namuose, pats specialistas save laiko kosmopolitu ir gyvenamosios vietos faktoriaus nesureikšmina.

„Ypatingas dėl to, kad tai pirmas miestas, kuriame dirbu trejus metus iš eilės. Nereikia kraustytis visų bagažų kiekvieną vasarą. Prieš tai būdavo, kad kiekvieną vasarą reikėjo kraustytis. Viskas čia man tinka ir patinka – lygis, kuriame dirbu, visa organizacija, žaidėjų branduolys. Vilniuje galima rasti visko, ko reikia. Kaune gyvena tėvai, juos aplankau, bet vis tiek esu pasaulio pilietis. Per daug neužsiciklinu – ar Kaunas, ar Vilnius, ar Lietuva, ar Europa, ar Azija. Viskas yra apie darbą ir kur ta kryptis bus, ten ir darbuosimės. Šiuo metu esu labai laimingas ir jaučiuosi kaip namuose“, – sakė G. Žibėnas.

Europos čempionato metu Italijios rinktinės vyr. treneris Gianmarco Pozzecco išgarsėjo savo poelgiu, kuomet po laimėto aštunfinalio prieš Serbijos rinktinę savo žaidėjams įteikė kreditinę kortelę, kad šie galėtų atšvęsti pergalę.

Tačiau G. Žibėnas neįsitikinęs, ar galėtų ramia širdimi lygiai taip pat patikėti savo kreditinę kortelę „Ryto“ žaidėjams su kapitonu Margiriu Normantu priešakyje.

„Manau, kad mūsų žaidėjai yra pakankamai išlaidūs ir ypač su dabartiniu kapitonu, nežinau, kaip su ta kortele pasielgs. Reikia pagalvoti, bet mintis gera“, – juokėsi treneris.

Pilnas pokalbis su „Ryto“ vairininku – Betsafe-LKL TV „YouTube“ kanale.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner