Rekordinis „Ryto“ puolimas nušlavė vos septynis žaidėjus turėjusias „Pieno žvaigždes“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Rekordinis „Ryto“ puolimas nušlavė vos septynis žaidėjus turėjusias „Pieno žvaigždes“

Author: LKL.lt
2023-03-29

Vilniaus „Rytas“ (19-5) galėjo pailsinti svarbius žaidėjus ir vis tiek užfiksavo rekordą bei iškovojo lengvą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), kur namuose 118:73 (27:19, 33:21, 35:17, 23:16) nepaliko jokių vilčių Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (5-19).

Taip vilniečiai dar labiau įsitvirtino antroje turnyro lentelės vietoje ir padidino atotrūkį nuo Alytaus „Wolves“ (16-8), tuo tarpu pasvališkiai pralaimėjimais susilygino su „Gargždais“ (5-19). Abi šios ekipos šiuo metu užima 10–11 pozicijas ir lenkia tik Prienų „Labas GAS“ (3-21).

Pirmajame ketvirtyje Corey Alleno tolimi metimai leido Pasvalio ekipai laikytis kovoje (19:24), kad ir kaip žaidėjų trūko svečių ekipai. Situacija labiau prastėti ėmė nuo antrojo ketvirčio vidurio. Lukas Uleckas ir Benedekas Varadis didino „Ryto“ persvarą, o Justino Gorhamo metimas ją pavertė triuškinama – 56:36.

Julius Jucikas bandė įžiebti kažkiek optimizmo „Pieno žvaigždėms“, bet galingas trečias kėlinys siuntė pasvaliečius į nokdauną. Metimų kruša visiškai užliejo svečių ekipą (74:42), o Gytis Radzevičius su Martynu Echodu toliau nesigailėjo oponentų. Prošvaisčių nebuvo ir viską galiausiai iliustravo su trečio kėlinio sirena pataikytas Elvaro Frikrikssono tolimas metimas – 95:57.

„Ryto“ tikslas paskutiniame kėlinyje galėjo būti tik sezono rezultatyvumo rekordas. Klubo rekordą pakartoti pavyko (109) likus mažiau nei 3 minutėms, kuomet tritaškį šovė G.Radzevičius. Taškų kraitis pilnėjo dar labiau ir buvo pakartotas visos „Betsafe-LKL“ sezono rekordas (115 tšk.), beje, priklausęs Pasvalio klubui. L.Uleckas šį rekordą pagerino ir vilniečiai laimėjo be problemų.

„Rytui“ gana tolygų indėlį įnešė visi devyni žaidėjai – dviženklį taškų skaičių rinko aštuoni iš jų, o minutės pasidalijo po 17–28 min. Beje, visų vilniečių efektyvumas buvo dviženklis, o bendras komandinis siekė 155 balus. 

„Rytas“ pailsino kurį laiką nugaros skausmus jutusį kapitoną Margirį Normantą, o taip pat lyderį Marcusą Fosterį. Kol kas žaisti negali ir Tomas Lekūnas. Pasvalio ekipa neturėjo Jaredo Cunninghamo, Martyno Pacevičiaus, Johno Gillono, Rihardo Kuksiko bei Martyno Zigmantavičiaus. Rotacija siekė vos 7 žaidėjus.

Tris susitikimus Vilniaus ir Pasvalio ekipos sužaidė per pusantro mėnesio laikotarpį: pirmajame vilniečiai laimėjo 107:72, antrajame – 104:75. Šimto taškų atžymą jie siekė ir trečiąkart.

„Rytas“: Gytis Radzevičius 20, Martynas Echodas 16, Benedekas Varadis 15 (8 rez. perd.), Elvaras Fridrikssonas (10 rez. perd.) ir Lukas Uleckas – po 14, Kendale‘as McCullumas 11, Gytis Masiulis ir Justinas Gorhamas (8 atk. kam.) – po 10, Evaldas Kairys 8.

„Pieno žvaigždės“: Corey Allenas 21 (9/20 metimai., 6 kld., 7 n.b.), Julius Jucikas 14, Evaldas Šaulys 13, Justas Furmanavičius 13 (7 atk. kam.), Ignas Vaitkus ir Artiomas Kovalovas – po 6.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner