„Rytą“ palaužęs „7bet-Lietkabelis“ pasipuošė Citadele KMT bronzos medaliais
LKL nuotr.

„Rytą“ palaužęs „7bet-Lietkabelis“ pasipuošė Citadele KMT bronzos medaliais

Author: LKL.lt
2023-02-19

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ dramatiškai iškovojo Citadele KMT bronzos medalius.

Nenado Čanako auklėtiniai Šiauliuose vykusiame mažajame finale 91:88 (18:21, 29:21, 23:14, 21:32) atsilaikė prieš keliskart grėsmingai priartėjusį Vilniaus „Rytą“.

„Rytas“ pastarąjį kartą be Citadele KMT medalių liko 2021 metais, kai net nepateko į finalo ketvertą. Panevėžio klubas visais metais nuo 2017-ųjų užimdavo vieną iš trijų prizinių vietų. Tai – ketvirtoji panevėžiečių bronza Citadele KMT. 

Trečiąją vietą Citadele KMT iškovojusi Panevėžio ekipa atsiims 15 tūkst. eurų prizą, o vilniečiams atiteks 10 tūkst. eurų.

Mačas startavo labai lygia kova, kuomet abi ekipos vis minimaliai persverdavo rezultatą savo naudai, o po Margirio Normanto šūvio „Rytas“ po pirmojo kėlinio pirmavo 21:18.

Vis tik vilniečiai ilgai priekyje neišbuvo. Kristianas Kullamae ir Mantas Rubštavičius pataikė iš toli, panevėžiečiai taip atitrūko 31:26, o Benedekas Varadis neišnaudojo net baudų metimų. Marcusas Fosteris rodė lyderystę ir būtent jo metimų dėka rezultatas vėl tapo lygus (33:33), tačiau iniciatyvos sostinės klubas taip ir neperėmė. „7bet-Lietkabelis“ ketvirtį uždarė Jamelo Morriso ir Gedimino Oreliko tritaškiais – 47:42.

Po pertraukos G.Žibėno auklėtinių puolimas strigo, tad tuo naudojosi Panevėžio klubas. G.Orelikas, V.Lipkevičius ir K.Kullamae skirtumą vertė rekordiniu (67:50) ir nors „Ryto“ trenerių štabas bandė žadinti komandą, vien M.Fosterio indėlio buvo maža.

Nors po trijų kėlinių situacija buvo komplikuota (56:70), ketvirtąjį vilniečiai atidarė spurtu 5:0 ir atsilikimą mažino iki minimalaus – 61:70. Evaldo Kairio blokas ir M.Normanto tolimas šūvis toliau gaivino vilniečių viltis (69:73), tuo tarpu į K.Kullamae tritaškį atsakė M.Fosteris – 72:76.

Dėl pražangų „Rytas“ svarbiu metu prarado kapitoną M.Normantą, tačiau tai nedemoralizavo klubo. Rezultatą pavyko persverti M.Fosterio dėka (77:76), bet panevėžiečiai be atsako pelnė 11 taškų – 87:77. M.Fosteris tolimais šūviais gelbėjo savo ekipą (87:89) ir nors G.Orelikas galėjo tvirtinti pergalę savo komandai, jis prametė, o G.Masiulis prasižengė. Stefanas Peno pataikė vieną baudą, E.Fridrikssonas – taip pat (88:90), o stebuklą kurti galėjęs paskutinis G.Masiulio šūvis tikslo nebesiekė.

„Ryto“ komanda turėjo vieną ryškų vedlį – M.Fosteris pelnė net 35 taškus (6/8 trit.) ir rinko 37 naudingumo balus.

Gytis Radzevičius buvo per plauką nuo dvigubo dublio (12 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai). Likę žaidėjai „Rytui“ dviženklio taškų skaičiaus nepelnė.

Primename, kad Citadele KMT pusfinalyje vilniečiai nusileido Jonavos „CBet“, o panevėžiečiai – Kauno „Žalgiriui“.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 35 (6/8 trit.), Gytis Radzevičius 12 (9 atk. kam.), Gytis Masiulis 9, Elvaras Fridrikssonas 8, Margiris Normantas 7.

„7bet-Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 14 (3/7 trit., 5 atk. kam., 5 rez. perd.), Jamelas Morrisas 13, Kristianas Kullamae (3/4 trit.), Nikola Popovičius ir Vytenis Lipkevičius – po 11, Mantas Rubštavičius 10.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner