„Rytas“ pratęsime eliminavo „Nevėžį-Optibet“ iš Citadele KMT kovų
Photo: LKL

„Rytas“ pratęsime eliminavo „Nevėžį-Optibet“ iš Citadele KMT kovų

Author: LKL.lt
2023-01-21

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) aiškūs jau pusė finalo ketverto dalyvių. 

Vilniaus „Rytas“ savo arenoje po pratęsimo 98:78 (22:23, 27:19, 13:20, 19:11, 17:5) įveikė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ ir pratęsė kovą dėl trofėjaus.  

Pirmąjį serijos mačą savo arenoje buvo laimėjęs „Nevėžis-Optibet“ (78:70), tad į Vilnių atvyko su aštuonių taškų persvara. 

Kėdainių klubas rungtynes pradėjo solidžiau ir po Timo Lambrechto metimo pabėgo 16:8. Šeimininkai atsakė savo spurtu bei po Elvaro Fridrikssono baudų metimų jau atsiliko tik 15:16.  

Antrajame kėlinyje Jarvisas Williamsas užsidirbo nesportinę pražangą alkūne praskeldamas Darylo Douallos antakį. Prancūzo kraujavimą turėjo stabdyti arenoje budėję medikai, o vėliau atletas iškeliavo į rūbinę. Nesportinę pražangą gavo ir po savo klaidos greitą varžovų ataką stabdęs Marcusas Fosteris, tačiau „Rytas“ iki ilgosios pertraukos vis tiek pabėgo 49:42.  

„Nevėžiui-Optibet“ praradus visą atsivežtą pranašumą gerą atkarpą sužaidė Deshawnas Freemanas, atkovojęs kelis kamuolius puolime bei pataikęs iš vidutinio nuotolio – 46:54. Prie jo prisijungė ir dvi atakas paeiliui taikliais metimais baigęs Bradley Davisonas – 52:56. Amerikiečio baudų metimai netrukus paliko vilniečiams minimalų pranašumą, o D. Freemanas rezultatą išlygino paskutinėje trečiojo ketvirčio atakoje (62:62).  

Ketvirtąjį kėlinį „Rytas“ pradėjo gerokai sėkmingiau ir po J. Williamso taškų greitoje atakoje atsiplėšė 73:64. Kėdainių klubui krepšys užsirišo, o vilniečiai liūto dalį taškų rinko pratęsdami dominavimą baudos aikštelėje – 79:68.

Likus 22 sekundėms dvitaškiu su pražanga greitoje atakoje intrigą gaivino B. Davisonas. Baudos metimą jis prametė, tačiau pakovojo dėl kamuolio su Martynu Echodu ir po ilgos vaizdo peržiūros kamuolys atiteko svečiams. Artūras Žagaras tai išnaudojo rezultatyviu prasiveržimu – 73:81. Paskutinė šeimininkų ataka patikėta M. Fosteriui, kuris šovė pro šalį ir komandoms teko žaisti pratęsimą dėl lygaus dviejų mačų rezultato.

Papildomoje atkarpoje „Rytas“ pelnė septynis pirmuosius taškus ir susikrovė komfortabilią persvarą. Kiek nerimo komandos gerbėjams sukėlė tik penktoji M. Fosterio pražanga, tačiau darbas buvo pabaigtas ir be jo.

Įspūdingą mačą sužaidė M. Echodas – 37 minutės, 18 taškų (6/13 dvitaškių, 6/7 baudų metimų), 14 atkovotų ir perimtas kamuolys, 6 rezultatyvūs perdavimai, 3 blokai, 2 klaidos, 2 pražangos bei net 35 naudingumo balai.

„Rytas“ dominavo kovoje po krepšiais, kovą dėl kamuolių laimėdamas net 59:39. Tai atsispindėjo ir žaidėjų statistikoje – su 30 nanudingumo balų finišavo Evaldas Kairys, arti dvigubo dublio buvo ir 30-ąjį gimtadienį aikštėje minėjęs J. Williamsas.

Tuo tarpu Kėdainių klubas gali pasigirti kovoje išsilaikęs net ir tragiškai nekrentant tritaškiams – 4/25, vos 16 procentų taiklumas. Svečiams trūko ir vos 10 taškų pelniusių atsarginių žaidėjų indėlio. „Ryto“ rezervas surinko 45 taškus.

„Rytas“ Citadele KMT pusfinalyje susigrums su Jonavos „CBet“. Finalo ketvertas vasario 18–19 dienomis vyks Šiauliuose, o likę jo dalyviai paaiškės jau šį sekmadienį.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 22 (1/8 tritaškių, 5 klaidos), Martynas Echodas 18 (14 atk. kam., 6 rez. perd., 3 blokai), Elvaras Fridrikssonas 16 (4 atk. kam., 5 rez. perd., 6 klaidos), Evaldas Kairys 15 (10 atk. kam., 6/6 dvitaškių), Jarvisas Williamsas 10 (8 atk. kam.).

„Nevėžis-Optibet“: Bradas Davisonas 22 (1/7 tritaškių), Deshawnas Freemanas 20 (8/14 dvitaškių, 14 atk. kam.), Artūras Žagaras 14 (1/8 tritaškių), Danielius Lavrinovičius 8.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner