Panevėžiečiai metus užbaigė pasiekdami revanšą prieš „Wolves“
LKL nuotr.

Panevėžiečiai metus užbaigė pasiekdami revanšą prieš „Wolves“

Author: LKL.lt
2022-12-28

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ (9-5) krepšininkai pergalingai užbaigė 2022-uosius.

Nenado Čanako auklėtiniai Alytuje 86:80 (15:21, 26:21, 19:27, 26:11) permainingoje kovoje pranoko „Wolves“ (9-5) ir susilygino su varžovais pergalių-pralaimėjimų santykiu „Betsafe-LKL“ turnyrinėje lentelėje.

Nors po pirmosios rungtynių dalies šeimininkų pranašumas buvo minimalus (42:41), po pertraukos jų pranašumas kiek išaugo ir prieš lemiamą kėlinį buvo beveik dviženklis (69:60). Likus dviem minutėms svečiai išlygino rezultatą, o netrukus jį taikliais baudos metimais ir persvėrė savo naudai (80:79). Galiausiai panevėžiečiai užtikrintai sužaidė paskutiniąsias sekundes ir šventė svarbią pergalę.

Panevėžiečiai vietiniame fronte nutraukė trijų pralaimėjimų seriją – prieš tai buvo nusileista Kauno „Žalgiriui“, Vilniaus „Rytui“ ir tam pačiam „Wolves“ klubui. Tai reiškia, kad reguliariojo sezono tarpusavio pranašumo likimas spręsis trečiojo rato susitikime, kuris bus žaidžiamas balandžio 8 d. Alytuje.

Panevėžiečių puolimo lyderiu šįkart buvo Gyorgy Golomanas, į oponentų krepšį sumetęs 21 tašką. Tai – iki šiol rezultatyviausias ir naudingiausias vengro mačas. Rezultatyviausiai „Wolves“ gretose rungtyniavo Adas Juškevičius, pelnęs 15 taškų.

„7bet-Lietkabelis“ šiame mače vertėsi be traumą patytusio Jamelo Morriso, tačiau į rikiuotę sugrįžo kitas komandos gynėjas – Stefanas Peno, nerungtyniavęs daugiau nei dvi savaites. Solidų pasirodymą surengęs gynėjas aikštę paliko sąskaitoje turėdamas 11 taškų, po 4 atkovotus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus, 2 blokus ir 18 naudingumo balų.

„Wolves“ ekipoje mačui buvo registruotas neseniai komandą papildęs Eurolygos čempionas Jeffery Tayloras. Visgi komandos naujokas ant parketo dar nepasirodė.

„Wolves“: Adas Juškevičius 15, Regimantas Miniotas ir Ahmadas Caveris po 11, Eigirdas Žukauskas 9, Kristupas Žemaitis 8, Marcosas Delia 7, Vitalijus Kozys 6.

„7bet-Lietkabelis“: Gyorgy Golomanas 21, Željko Šakičius 15, Vytenis Lipkevičius 12, Kristianas Kullamae ir Stefanas Peno po 11, Mantas Rubštavičius 6.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner