„Rytas“ su puikiu L. Ulecku priešakyje pralaužė „Gargždų“ pasipriešinimą
Kamilės Linkevičiūtės nuotr.

„Rytas“ su puikiu L. Ulecku priešakyje pralaužė „Gargždų“ pasipriešinimą

Author: LKL.lt
2022-11-19

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susitiko praeitų metų čempionai bei debiutantai.

„Gargždai“ (1-8) rodė kovingumą, bet galiausiai namuose 81:99 (20:23, 12:25, 31:27, 18:24) neatsilaikė prieš Vilniaus „Rytą“ (6-3).

Rungtynių pradžia buvo labai lygi ir nors „Rytą“ į priekį tempė Elvaras Fridrikssonas, labiau apčiuopiamos persvaros susikrauti nepavyko – 23:20. Šeimininkai nepaleido į priekį „Betsafe-LKL“ čempionų, tačiau vėliau legionierių šūviai ir Luko Ulecko baudos skirtumą augino. „Rytas“ puolimą suaktyvino ir po dviejų kėlinių pirmavo 48:32.

Nepaisant to, „Gargždai“ nenuleido rankų. Marius Runkauskas savo tolimais šūviais skirtumą mažino, o po Joshua Newkirko dėjimo šeimininkai atsiliko jau tik 61:63. Neseniai Giedrius Žibėnas užsidirbo techninę pražangą, o jo paprašyta minutės pertraukėlė davė teigiamo impulso „Rytui“, kuris ketvirtį baigė užtikrintai – 75:63.

Paskutinis kėlinys tebuvo formalumas, nes „Rytas“ pergalės neiššvaistė. 

„Gargždai“ neturėjo svarbaus žaidėjo Giedriaus Staniulio. Užtat rezultatyviausią sezono mačą žaidė M.Runkauskas, pelnęs 20 taškų (5/9 trit.).

„Ryto“ gretose L.Uleckas taip pat žaidė sezono rungtynes „Betsafe-LKL“ ir pelnė 18 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir rinko 25 naudingumo balus.

Beje, vilniečiams nepadėjo negaluojantis Martynas Echodas.

„Gargždai“: Marius Runkauskas 20 (5/9 trit.), Šarūnas Beniušis 18, Joshua Newkirkas 17 (8 rez. perd., 6 atk. kam.), Julius Kazakauskas 11 (10 atk. kam.), Mindaugas Stašys 6.

„Rytas“: Lukas Uleckas 18, Marcusas Fosteris 15, Elvaras Fridrikssonas 14 (3/4 trit.), Margiris Normantas, Tomas Lekūnas ir Benedekas Varadis (5 rez. perd.) – po 9.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner