„Šiauliai“ lemiamu metu palaužė „Pieno žvaigždes“
LKL nuotr.

„Šiauliai“ lemiamu metu palaužė „Pieno žvaigždes“

Author: LKL.lt
2022-10-31

Trys ketvirčiai buvo kupini intrigos, bet galiausiai paskutiniajame „Šiauliai“ (4-3) įrodė pranašumą ir iškovojo pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Antano Sireikos auklėtiniai namuose 81:65 (15:20, 23:15, 22:19, 21:11) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3-4).

Nuo pat susitikimo pradžios buvo matyti, jog susitiko panašaus pajėgumo ekipos. Pasvalio komandos persvara (20:15) pasirodė labai trapi, nes Arminas Urbutis ir Donatas Sabeckis dviese persvėrė rezultatą – 24:23. Nė viena komanda nesusikrovė didesnio pranašumo, nors Kyle‘as Mangasas pelnė reikalingą dvitaškį (34:29), o Paulius Danusevičius dar krovė į krepšį.

Vos prasidėjus trečiam ketvirčiui „Pieno žvaigždės“ vėl kvėpavo į nugaras varžovams (37:38), tačiau šeimininkai atsakė spurtu 7:0 ir vėl atgavo svaresnę persvarą – 47:39. Spurtą rengė ir svečiai – pelnius 10 taškų be atsako pavyko persverti rezultatą – 49:47. Po trijų kėlinių „Šiauliai“ buvo priekyje 60:54, tad paskutinis ketvirtis žadėjo intrigą.

Vis tik jos tiek daug neišvydome. A.Urbutis ėmė dominuoti, iš toli pataikė P.Danusevičius, o šiauliečiai pirmavo jau 73:59. Tai buvo rekordinė A.Sireikos auklėtinių persvara. Liko 4 minutės, pasvališkiai nesugebėjo išsigelbėti ir turėjo taikstytis su nesėkme.

Likus pusantros minutės J.Furmanavičius stojo mesti baudų, įdomu tai, kad jos buvo pirmosios, kurias šiame mače pataikė „Pieno žvaigždės“ (2/6).

A.Urbutis žaidė geriausią sezono mačą „Betsafe-LKL“: pelnė 19 taškų, atkovojo 5 kamuolius, rinko 24 naudingumo balus.

„Šiauliai“: Arminas Urbutis 19, Donatas Sabeckis 15 (6 rez. perd.), Kyle‘as Mangasas 11, Martynas Varnas 9, Jonas Zohore (10 atk. kam.) ir Eimantas Stankevičius – po 8.

„Pieno žvaigždės“: Rihardas Kuksikas 13, Corey Allenas 12, Evaldas Šaulys 11, Justas Furmanavičius 8, Martynas Pacevičius 6 (9 atk. kam.).

„Mane labiausiai tenkina ne tiek rezultatas, o pergalė. Tvarkaraštis toks, kad nelengva nuteikti žaidėjus, paruošti siurprizus prieš komandas, su kuriomis žaidžiame nuolat. Džiaugiuosi, kad Arminas, Eimantas galėjo žaisti, taip galėjome būti įvairesni“, – sakė Antanas Sireika.

„Pralaimėjome ketvirtą kėlinį, nors buvome kovoje. Sugriuvome prie keitimosi dengiamaisiais, neatsirado žmonių, kurie užbaigtų atakas centruodami, o viršuje taip pat neužpuldavome“, – apgailestavo Ramūnas Cvirka.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner