Citadele KMT – įspūdingas „Šiaulių“ kėlinys, lėmęs pergalę
LKL nuotr.

Citadele KMT – įspūdingas „Šiaulių“ kėlinys, lėmęs pergalę

Author: LKL.lt
2022-10-20

„Šiaulių“ (1-0) komanda sužaidė fantastinį paskutinį kėlinį ir taip iškovojo pirmąją pergalę Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) B grupėje.

Antano Sireikos auklėtiniai namie 79:73 (21:19, 21:22, 19:27, 18:5) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (0-1).

Visos rungtynės buvo itin atkaklios, o kuomet šiauliečiai įgijo 5 taškų persvarą (25:20), tai jau buvo paspirtis pirmyn. Vis tik greitai svečiai lygino rezultatą ir spurtu 12:0 perėmė iniciatyvą – 32:25. Persvaros Pasvalio komanda neišsaugojo – Martynas Varnas įvedė lygybę (39:39), o Kyle‘as Mangasas šovė iš toli – 42:39.

Po pertraukos šeimininkai susigrąžino trapią persvarą (51:46), bet netrukus Ignas Vaitkus pataikė iš toli ir dvitaškį, lygindamas rezultatą. Rihardo Kuksiko išprovokuota pražanga, metant iš toli, buvo labai svarbi „Pieno žvaigždėms“, kadangi po šio epizodo bei Artiomo Kovalovo metimo skirtumas augo ženkliai – 65:58.

Evaldas Šaulys leido Pasvalio komandai įgyti jau dviženklę persvarą (68:58), ji aptirpo, bet kurį laiką „Šiauliai“ nepriartėjo grėsmingiau – 64:70.

Vis tik paskutinis kėlinys priklausė šeimininkams. „Pieno žvaigždžių“ puolimas buvo bevaisis, tad šiauliečiai sugebėjo surengti atkarpą net 16:2. Tai buvo esminis lūžis, po kurio svečiai nebeatsitiesė.

Šiaulių komanda kitą Citadele KMT mačą žais su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o pasvališkiai Jonavoje susikaus su „CBet“.  

„Šiauliai“: Kyle‘as Mangasas 21, Eimantas Stankevičius ir Jonas Bergstedtas (10 atk. kam.) – po 13, Martynas Varnas 11, Donatas Sabeckis 9 (8 atk. kam., 7 rez. perd.).

„Pieno žvaigždės“: Evaldas Šaulys 14, Dustinas Ware‘as 11 (3/6 trit.), Justas Furmanavičius 9, Ignas Vaitkus ir Džordže Dželetovičius – po 8.

„Emocijų nėra labai daug. Aišku, pergalė smagu, bet emocijų mažai. Žaidimas nebuvo gražus, neturime pilnos sudėties, teko daug improvizuoti. Esu patenkintas, ketvirtą kelinį rodėme koncentruotą gynybą. Kada dirbi, ateina ir sėkmė“, – sakė Antanas Sireika.

„Nuliūdino ketvirtas kėlinys, neatsirado žaidėjo, kuris įvertintų situacijas. Niekaip neišsidėstydavome, atrodė, viską žaidėme prieš taisykles“, – sakė Ramūnas Cvirka.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner