LKL apžvelgia diskusijas sukėlusius teisėjų sprendimus
Photo: LKL

LKL apžvelgia diskusijas sukėlusius teisėjų sprendimus

Author: LKL.lt
2022-10-10

„Betsafe-LKL“ čempionate keli pastarieji komandų susitikimai buvo itin dramatiški.

Kilus diskusijoms dėl kai kurių teisėjų sprendimų, Lietuvos krepšinio lyga kartu su LKL teisėjų ekspertais, siekdama šviesti krepšinio visuomenę pateikia LKL teisėjų departamento komentarus bei situacijų paaiškinimus.

1 epizodo situacija:

Paskutinę rungtynių minutę „Gargždų“ ekipos krepšininkas Mantas Ruikis meta tolimą metimą. Norėdamas tam sutrukdyti, link jo bėga „Wolves“ komandos žaidėjas Hugo Invernizzi, bet jį kaire ranka ir petimi judėdamas stabdo Giedrius Staniulis. Kadangi G. Staniulio užtvara nelegali, teisėjas fiksuoja jam pražangą.

M. Ruikio metimas taiklus, bet teisėjai nėra įsitikinę, ar kamuolį valdžiusi „Gargždų“ komanda prasižengė prieš žaidėją be kamuolio anksčiau, nei kamuolys atitrūko nuo metančio žaidėjo rankos. Teisėjai tokiu atveju gali pasinaudoti skubaus pakartojimo sistema (SPS), ką jie ir padaro.

Po peržiūros pradinis sprendimas patvirtinamas: G. Staniulis prasižengė anksčiau, negu kamuolys atitrūko nuo M. Ruikio rankos, tad metimas neužskaitomas. Teisingas teisėjų sprendimas.

Nors „Gargždų“ komanda jau turėjo 4 komandines pražangas, baudos metimų H. Invernizzi nemetė, nes pražanga fiksuota puolime.

2 epizodo situacija:

„Gargždų“ ekipos žaidėjas M. Ruikis paskutiniu momentu perstato dešinę koją į šoną ir korpusu bei keliu kontaktuoja su prasiveržiančiu „Wolves“ komandos puolėju Eigirdu Žukausku. Blokavimo pražanga M. Ruikiui skirta teisingai.

3 epizodo situacija:

Utenos komandos vyr. treneriui Donaldui Kairiui pasinaudojus „iššūkio“ taisykle, teisėjai peržiūrėjo epizodą su SPS dėl galimo smurtinio R. Gusčio veiksmo. Įvertinę tyčinį stiprų „Neptūno“ žaidėjo smūgį alkūne varžovui į galvą, teisėjai jam skyrė nesportinę pražangą. Kadangi tai buvo jau antroji ne nesportinė R. Gusčio pražanga šiose rungtynėse, jis buvo diskvalifikuotas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner