„Betsafe-LKL“ finalo rungtynės bus verčiamos į gestų kalbą
Photo: LKL

„Betsafe-LKL“ finalo rungtynės bus verčiamos į gestų kalbą

Author: LKL.lt
2022-06-07

„Betsafe-LKL“ čempionatui priartėjus prie kulminacijos, Lietuvos krepšinio lyga (LKL) kartu su Lietuvių gestų kalbos vertėjų asociacija (LGKVA) ir „Antėja“ laboratorija skelbia socialinę akciją, kurios tikslas – į sportą įtraukti klausos negalią turinčius žmones.

Jau šį antradienį vyksiančios „Betsafe-LKL“ čempionato finalo rungtynės tarp Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ bus pritaikytos klausos negalią turintiems žmonėms ir bus verčiamos į gestų kalbą.

„Ne visi mūsų visuomenės ir krepšinio mylėtojų bendruomenės nariai gali pilnavertiškai mėgautis kuriamu nuostabiu „Betsafe-LKL“ TV produktu. Būtent todėl sugalvojome pagerinti televizinę patirtį žiūrovams, kurie turi klausos negalią“, – sakė LKL vykdomasis direktorius Justinas Liaudinskas.

Penktąsias finalo rungtynes, kurios bus verčiamos į gestų kalbą, televizijos žiūrovams komentuos Karolis Tiškevičius ir Vaidas Čeponis, kurie yra ne tik aukščiausio lygio profesionalai, bet jau spėjo tapti tikrais krepšinio personažais. Kaip jau tapo įprasta, prie jų prisijungs ir ypatingas finalo rungtynių svečias.

„Tikimės, jog visas komentatorių emocijas pavyks kiek įmanoma tiksliau perteikti gestų kalba. Vertiname galimybę prisidėti prie atskirties mažinimo visuomenėje. Kiekvienas žiūrovas turi turėti galimybę mėgautis krepšiniu, juolab, kad laukia vienos svarbiausių rungtynių“, – sakė LNK programų direktorius Jurgis Jefremovas.

Tuo tarpu LGKVA prezidentas Mantas Radavičius tiki, jog dabar susidomėjimas krepšiniu kurčiųjų bendruomenėje bus dar didesnis:

„Lietuvos kurčiųjų krepšinio rinktinė – daugkartiniai kurčiųjų žaidynių, pasaulio ir Europos čempionai, tad susidomėjimas krepšiniu yra labai didelis.

Įprastai kurtieji krepšinį žiuri be galimybės girdėti ką kalba komentatoriai, bet atsiradus tokiai Lietuvos krepšinio lygos iniciatyvai, įsitraukimas iš kurčiųjų bendruomenės turėtų būti dar didesnis.“

Šiuo metu serijoje iki 4 pergalių, vilniečių ekipa pirmauja 3:1.

Penktąsias „Ryto“ ir „Lietkabelio“ finalo rungtynes su vertimu į gestų kalbą stebėkite antradienį, 18:30 tiesiogiai per BTV ir Go3.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner