Prasta pradžia nieko nereiškė: „Lietkabelis“ pergalingai startavo finale
LKL nuotr.

Prasta pradžia nieko nereiškė: „Lietkabelis“ pergalingai startavo finale

Author: LKL.lt
2022-05-26

Panevėžio „Lietkabelis“ rungtynes pradėjo vangiau, bet galiausiai perėmė iniciatyvą ir pergalingai pradėjo „Betsafe-LKL“ kovas dėl aukso.

Nenado Čanako auklėtiniai išvykoje 77:68 (17:26, 19:10, 27:17, 14:15) įveikė Vilniaus „Rytą“. Serija iki keturių pergalių dabar keliasi į Panevėžį, kur rungtynės vyks sekmadienį.

Startas Panevėžio ekipai buvo kartus, kadangi taškų niekaip nepavyko pelnyti ilgą laiką, o tuo pasinaudojęs „Rytas“ pabėgo 9:0. Labiausiai prie to prisidėjo Evaldas Kairys. „Lietkabelio“ taškų stygių tik įpusėjus kėliniui nutraukė Panagiotis Kalaitzakis, tad „Rytas“ laikė kontrolę savo rankose – 17:4. Po truputį svečiai užkūrė savo puolimą (11:19), tačiau po pirmojo kėlinio atsiliko 17:26.

Džordže Gagičius ir P.Kalaitzakis ėmė mažinti skirtumą (21:26), tačiau M.Girdžiūnas atsakė tritaškiu, o Ivanas Buva grąžino šeimininkams dviženklį pranašumą – 33:23. Galiausiai „Lietkabelis“ spurtavo: pataikė Gabrielius Maldūnas, Vytenis Lipkevičius, P.Kalaitzakis ir Dž.Gagičius. Komandas ėmė skirti tik 4 taškai – 32:36. Nikolos Radičevičiaus tritaškis atsilikimą vertė minimaliu, o kol Jarvisas Williamsas metė baudas pro šalį, N.Radičevičius lygino rezultatą – 36:36.

Po pertraukos į aikštę geriau žengė „Rytas“, ėmęs atstatinėti persvarą – 44:40. Vis tik V.Lipkevičiaus baudos metimai švelnino rezultatą, dar vieną tašką pridėjo ir Dž.Gagičius – 43:44. Tuo pačiu ginklu panevėžiečiai toliau išliko atkaklioje kovoje, o įpusėjus trečiam ketvirčiui rezultatą persvėrė D.Giedraitis – 50:48. Lengvais taškais nuo baudų metimo linijos panevėžiečiai persvarą augino, tuo tarpu Kristupas Žemaitis dar pataikė iš toli – 58:51. Kol I.Buva baudas prametė, G.Maldūnas pataikė iš po krepšio ir po trečio ketvirčio „Lietkabelis“ pirmavo 63:53.

Kennetho Smitho ir Arno Butkevičiaus bandymai gelbėti „Rytą“ nešė nedaug naudos, kadangi tritaškiai sulaukdavo atsako iš varžovų – 62:69. Kėlinys jau įpusėjo, abi ekipos stokojo rezultatyvių atakų, bet tai buvo palankiau svečiams, kurie laikė kontrolę savo rankose. Likus pusketvirtos minutės svarbų metimą pridėjo graikas (71:62), o vilniečių šansai su laiku tirpo. P.Kalaitzakis baudomis persvarą vertė dviženkle ir „Lietkabelis“ artėjo prie pergalės – 75:64.

„Rytas“: Margiris Normantas 11, Kennethas Smithas 10 (3/8 trit.), Ivanas Buva 9, Arnas Butkevičius ir Gytis Radzevičius (11 atk. kam.) – po 7.

„Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 16, Džordže Gagičius 15 (5/5 dvit., 5 atk. kam.), Vytenis Lipkevičius 11, Kristupas Žemaitis ir Gabrielius Maldūnas (7 atk. kam.) – po 10.

„Pergalė svarbi, bet kol kas tik 1:0. Nieko tokio nepadarėme – tik vienas žingsnis. Dabar turime galvoti, kaip galime būti geresni sekmadienį. Pradėjome mačą pasimetę, bet esu laimingas dėl komandos ryžto. Kai turėjome 15 taškų deficitą, nepasimetėme, padarėme spurtą, pradėjome gintis kiečiau, grįžome į rungtynes bei nusipelnėme laimėti“, – sakė Nenadas Čanakas.

„Pirmos rungtynės pralaimėtos, turime jas greitai pamiršti. Įsiklampinome į palankų varžovams krepšinį, buvome per naivūs, praradome discipliną, daug baudavome, kuomet buvome išnaudoję limitą. Puolime buvo per daug dvejonių. Per laisvesnes dienas reikia pasidaryti išvadas ir žaisti paprasčiau. O metimai, kurių nepataikėme, dar įkris“, – sakė Giedrius Žibėnas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner