P. Kalaitzakis prieš mūšį Panevėžyje: „Dabar mūsų tikslas labai aiškus – tapti čempionais“
LKL nuotr.

P. Kalaitzakis prieš mūšį Panevėžyje: „Dabar mūsų tikslas labai aiškus – tapti čempionais“

Author: LKL.lt
2022-05-21

Šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionate – galbūt šalies krepšinio istoriją keičiantis mūšis. Panevėžio „Lietkabelis“ turi unikalią progą naujomis raidėmis pakeisti istoriją ir pirmą kartą eliminuoti Kauno „Žalgirį“ dar pusfinalio etape.

Ketvirtosios pusfinalio serijos rungtynės tarp „Lietkabelio“ ir „Žalgirio“ – nuo 17 val. Tiesiogiai per BTV televiziją ir naujos kartos televiziją Go3.

Serijoje iki 3 pergalių, Panevėžio ekipa šiuo metu pirmauja 2:1. Pergalė šiose rungtynėse namuose reikštų tiesioginį „Lietkabelio“ bilietą į finalą. Pirmąją dvikovą Kaune „Lietkabelis“ pralaimėjo 70:71, o po jo sekė dvi iš eilės pergalės – 79:55 namuose ir 73:69 išvykoje.

LKL.lt prieš ketvirtąsias serijos rungtynes kalbino vieną „Lietkabelio“ šio sezono lyderių, 18 taškų pastarojoje dvikovoje pelniusį Panagiotį Kalaitzakį.

Jaunasis Panevėžio ekipos talentas buvo labai atviras – pasak graiko, šią, teigiamais rezultatais pažymėtą seriją, „Lietkabelis“ dabar tiesiog privalo laimėti. Tiesa, net ir patekimas į finalą nėra riba.

„Aš net neabejoju, kad mes galime. Ne tik galime, bet ir turime atsidurti finale. Dabar mūsų tikslas labai aiškus – tapti čempionais“, – sakė P. Kalaitzakis.

Plačiau apie seriją su „Žalgiriu“, visą sezoną „Lietkabeliui“ ir asmeninius pasiekimus – interviu:

– Ką tik sugebėjote iškovoti itin retą, galbūt viso sezono eigą apversiančią pergalę Kaune. Kaip manote, kas leido triumfuoti „Žalgirio“ teritorijoje?

– Mums tai buvo ypatingos rungtynės. Važiavome į Kauną pergalės. Beveik visa laiką atsilikinėjome, bet turbūt tai ir yra geriausias mūsų komandos atspindys – mes niekada nepasiduosime, kovosime vienas už kitą ir suprasime, jei kitas suklys. Tai krepšinis, turi kovoti vienas už kitą, ypatingai tada, kai komandai nesiseka. Manau, kad tai parodėme ne tik šiose rungtynėse, bet ir per visą sezoną. Iškovoti sunkias pergales gali tik komanda, o būtent ja mes ir esame.

– Sakote, kad važiavote į Kauną medžioti pergalės. Ar prieš puse metų būtumėte galėję pasakyti tą patį?

– Visą šį sezoną jaučiame, kad galime ne tik pasivaržyti, bet ir mesti rimtą iššūkį visiems varžovams. Absoliučiai visiems. Tą įrodėme Europos taurėje, tą dabar įrodinėjame ir Lietuvoje. Rezultatai didele dalimi priklauso nuo to, ar tu tiki, kad gali juos pasiekti. Šiuo atveju, aš net neabejoju, kad mes galime. Ne tik galime, bet ir turime atsidurti finale. Dabar mūsų tikslas labai aiškus – tapti čempionais.

– Sirgaliams akivaizdu, kad serija – ypatingai sunki ir nenuspėjama. Kas jūsų komandai leidžia šias dvikovas paversti tokiomis atkakliomis, net ir žaidžiant su daugkartiniu čempionu?

– Manau, kad viską lemia tinkamas pasiruošimas. Mes atkrintamosioms, ne tik pusfinaliui, ruošėmės kone visa sezoną. Krepšinyje daug stebuklų nėra – tikrai nebus taip, kad vieną dieną ateisi, ir nugalėsi čempionus, jei tam nebūsi tinkamai pasiruošęs. Pradedant serija su Utena, baigiant šia serija su Kaunu, tu tiesiog privalai žinoti, ką turi daryti aikštėje. Viena ar pora minučių, sužaistų ne pagal planą, gali iš esmės pakeisti rungtynių eigą. Eidamas į aikštelę tu žinai, kur yra tavo stiprybės, ko nemėgsta varžovas. Būtent tai mes ir žinome, tai yra didelis trenerių nuopelnas. Dar išskirčiau gynybą. Tikrai dažniausia, ką girdime rūbinėje, yra gynyba. Vienas atkovotas kamuolys po netaiklaus metimo gali reikšti kur kas daugiau, nei tiesiog atkovotą kamuolį. Kiekvienas, einantis kautis į aikštelę, tą privalo suprasti.

– Jums asmeniškai tai puiki pusfinalio serija, ypač pastarosiose rungtynės Kaune, kuriose pelnėte 18 taškų. Kaip save ruošiate tokioms rungtynėms, su tokio lygio varžovais?

– Ši serija asmeniškai tikrai nesiklosto taip, kaip norėčiau. Pastarosios rungtynės Kaune buvo sėkmingos, bet, tiesą sakant, nenorėčiau nė kiek sureikšminti pelnytų taškų, naudingumo balų, ar kitų rodiklių. Aš visada eidamas į aikštelę pilnai pasitikiu savo jėgomis. Žinau, kuo galiu padėti komandai, žinau, kad galiu timptelėti komandą į priekį. Nuoširdžiai, tu net negalvoji, koks varžovas tavęs laukia. Žinoma, žaisti prieš „Žalgirį“ yra ypatingas jausmas, bet tu negalvoji apie kitą pusę. Galvoji apie save, savo komandą, ir jauti, kad eini ne tik sužaisti, bet ir iškovoti pergalę.

– Dar pernai žaidėte Kėdainiuose, todėl pažinti „Žalgirį“ tikrai turėjote laiko. Ar visą laiką galvojote, kad tai įkandamas varžovas?

– Taip, dabar tai visai kitoks jausmas. Kai žaidžiau Kėdainiuose, mes nuolat pralaimėdavome. Eini ir žaidi, bet žinai, kad net rimtesnis pasipriešinimas prilygtų rimtai sensacijai. Dabar viskas kitaip – eini į aikštelę žinodamas, kad turi puikius šansus nugalėti didžiausią, svarbiausią ir stipriausią Lietuvos komandą.

– Jums asmeniškai tai – puikus sezonas. Ar pats jaučiate, kad tai – didelio šuolio į viršų sezonas, galbūt keisiantis karjerą?

– Taip, vienareikšmiškai taip. Žinoma, kad jaučiu, kaip tobulėju. Viena vertus, tai yra džiugu asmeniškai, bet kita vertus, privalau padėkoti treneriams. Tai, kada aš dabar žaidžiu Panevėžyje, yra visiškas trenerių, patikėjusių manimi, nuopelnas. Juk atvykau čia iš Kėdainių, tuo metu mes buvome paskutinėje vietoje. Galėjau ten likti, bet treneriai manimi patikėjo, pakvietė, ir štai, matome, kad tai buvo geras abipusis sprendimas. Toks, koks aš buvau Kėdainiuose, ir toks, koks esu dabar, tai du skirtingi krepšininkai.

– Ką galite pasakyti apie dabartinį „Žalgirį“?

– Visų pirma, tai yra absoliuti Lietuvos krepšinio ikona. Šis klubas, net neabejoju, reiškia labai daug kiekvienam lietuviui. Net ir tam, kuris nepalaiko komandos. Visi puikiai žino klubo istoriją, klubo indėlį į Lietuvos krepšinį. Tai puiki organizacija ir tuo nereikia abejoti. Šiame sezone, akivaizdu, tai nėra tas pats „Žalgiris“, prie kurio sirgaliai buvo įpratę.

Dabar galiu tik dar kartą patikinti – mes tikrai galime juos nugalėti. Mes tikrai būsime finale. Komandos nuosmukį geriausiai gali aptarti tik viduje esantys žaidėjai ir treneriai, todėl priežasčių spėlioti nebandysiu. Vis dėlto, tai kiekvienam krepšinį mylinčiam žmogui yra tiesiog matoma plika akimi. Manau, kad nesėkmes galime sieti su dideliais ir vis pasikartojančiais pokyčiais. Tai tikrai nebėra tas „Žalgiris“, kuris buvo prie Šarūno Jasikevičiaus. O žaidėjams, tikiu, per sezoną pakeitus tris trenerius, niekada nėra lengva prisitaikyti.

– Kur matote pagrindinius savo komandos kozirius, tiek šioje serijoje, tiek per visą šį sezoną?

– Mūsų pagrindinis variklis yra gynyba. Gynyba, gynyba, ir dar kartą – gynyba. Kiekvienas mūsų komandos žaidėjas puikiai žino, ką iš tiesų reiškia gera gynyba. Turbūt kiekvienam net ir prieš čia atvykstant buvo svarbu gynyba, bet net neabejoju, kad būnant čia, Panevėžyje, tas požiūris ir supratimas stipriai pasikeitė. Krepšinis yra klaidų žaidimas, todėl jeigu tu klysti mažiau už varžovą, tu, turbūt, esi priekyje. Absoliučiai kiekviena ataka turi reikšmę, absoliučiai kiekvienas metimas turi įtakos rungtynėms. Tiesiog neleidžiame varžovams tuo mėgautis. Niekada.

 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner