„Betsafe-LKL“ pusfinalį „Rytas“ atidarė užtikrinta pergale prieš šiauliečius
LKL nuotr.

„Betsafe-LKL“ pusfinalį „Rytas“ atidarė užtikrinta pergale prieš šiauliečius

Author: LKL.lt
2022-05-13

Vilniaus „Ryto“ komanda įjungė aukštesnę puolimo pavarą po didžiosios pertraukos ir pergalingai pradėjo „Betsafe-LKL“ pusfinalio etapą.

„Rytas“ namuose 97:75 (16:14, 25:20, 33:18, 23:23) nepasigailėjo „Šiaulių-7bet“ ekipos.

Serijoje iki trijų pergalių Giedriaus Žibėno auklėtiniai išsiveržė į priekį 1:0. Atsakomasis pusfinalio mačas Šiauliuose vyks sekmadienį, 17 val.

Šiauliečiai žaidė be čiurnos traumą patyrusio Nemanjos Bezbradicos.

Rungtynės startavo nerezultatyviai – per beveik pusę pirmojo kėlinio abi ekipos pelnė vos po 4 taškus. Vėliau Kennethas Smithas smeigė tritaškį, Tanneris Leissneris – taip pat, o „Rytas“ po truputį tolo (13:6), tačiau dvi paskutinės minutės buvo palankesnės šiauliečiams. Issufas Sanonas suaktyvėjo puolime ir taip „Šiauliai-7bet“ atsiliko tik 14:16.

Nors „Rytas“ pabandė vėl atitrūkti (22:14), gera svečių atkarpa švelnino skirtumą (24:27), o po Isaiah Armwoodo šūvio „Šiauliai-7bet“ turėjo vos minimalų deficitą – 27:28. Antram ketvirčiui įpusėjus Danielis Baslykas persvėrė rezultatą šiauliečių naudai (29:28), tiesa, tuo Antano Sireikos auklėtiniai džiaugėsi neilgai. Margirio Normanto ir Arno Butkevičiaus taškai grąžino „Rytui“ persvarą – 34:29. Į ilgąją pertrauką šeimininkai išėjo pirmaudami 41:34.

Beje, per pirmus du kėlinius vilniečiai metė daugiau tritaškių (8/24) nei dvitaškių (6/13).

Vilniečiai po pertraukos ėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ir įgavo jau rekordinį pranašumą – 48:36. Arminas Urbutis ir I.Armwoodas reagavo bei nepaleido varžovų pirmyn labiau, tačiau jau netrukus puolime „Rytas“ vėl įjungė aukštą pavarą – du tritaškius iš eilės pelnė Margiris Normantas – 54:41. Vilniečiams pakako vos pusės kėlinio, jog įmestų daugiau taškų nei per visą pirmą ketvirtį, o galiausiai „Šiaulių-7bet“ vyrai tapo triuškinami – 74:52.

Paskutinis ketvirtis virto visišku formalumu, nes „Rytas“ turėjo saugią persvarą, kurios vėjais neiššvaistė. 

Beveik mėnesį nežaidęs Arminas Urbutis grįžo solidžiai – pelnė 17 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir tapo vienu iš „Šiaulių-7bet“ lyderių.

„Rytas“: Margiris Normantas 16 (3/8 trit.), Lukas Uleckas 14, Vaidas Kariniauskas 11 (3/4 trit.,5 rez. perd.), Ivanas Buva (6 atk. kam.) ir Mindaugas Girdžiūnas – po 9, Arnas Butkevičius 8.

„Šiauliai-7bet“: Issufas Sanonas 20, Giedrius Staniulis 18 (4 atk. kam.), Arminas Urbutis 17 (4 atk. kam.), Martynas Varnas 9 (4 rez. perd.), Isaiah Armwoodas 5 (4 rez. perd.).

„Pirmoje rungtynių pusėje gal nebuvau patenkintas viskuo, tačiau apskritai maču likau patenkintas. Labai norėjome sau ir varžovams pasiųsti žinutę. Tikrai kontroliavome rungtynes, tą galiu pasakyti drąsiai. Žaidėjai sąžiningai pasižiūrėjo į varžovų analizę ir išėmėme iš rungtynių jų lyderius, kurie neturėjo gerų progų metimams. Tai didelis mūsų nuopelnas, žaidėjai labai laukė šios serijos“, – sakė G.Žibėnas.

„Tikiu ir tikėsiu, kad serija pasikeis, dar tai pamatysite. Šiandien „Rytas“ parodė tikrą savo jėgą, jie yra pajėgesni individualiai, bet du kėlinius mes žaidėme lygiai. Vėliau jie keitėsi, teko daugiau improvizuoti, tad pritrūko proto. Negalime laimėti, kai Elmore’as, Stankevičius, Sabeckis taškų nepelno“, – pripažino A.Sireika.

 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner