Panevėžyje seriją uždaryti norintis G. Maldūnas: „Jei tai padarytume, žiūrėtume ne tik į finalą, bet ir į čempionų taurę“
Photo: LKL

Panevėžyje seriją uždaryti norintis G. Maldūnas: „Jei tai padarytume, žiūrėtume ne tik į finalą, bet ir į čempionų taurę“

Author: LKL.lt
2022-05-06

„Betsafe-LKL“ čempionate tęsiasi atkakliausios šio amžiaus atkrintamosios varžybos, o jau šį savaitgalį gali paaiškėti pirmasis pusfinalio dalyvis, kuriuo tapti pretenduoja Panevėžio „Lietkabelis“.

Panevėžiečiai šeštadienį namuose priims Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ekipą. Šias rungtynes nuo 17 val. tiesiogiai galėsite stebėti per BTV televiziją.

Nors pirmajame mače uteniškiai buvo per plauką nuo nugvelbto namų pranašumo ir buvimo viena pergale arčiau pusfinalio, dabar jų situacija jau kritinė – atsiliekama 0:2, tad vienas pralaimėjimas gali užbaigti jų sezoną.

Kad taip atsitiktų, viską padaryti žada panevėžiečių vidurio puolėjas Gabrielius Maldūnas, kalbintas portalo LKL.lt.

„Visose serijose nori užbaigti viską kuo greičiau. Mūsų darbas bus intensyvumas ir gynyba. Ką darėme antrosiose rungtynėse, darysime ir šeštadienį. Su tokia komanda, kaip jie, reikia žaisti intensyviai ir bandyti imti per fiziškumą“, – pagrindinius akcentus artėjančiam mačui dėliojo panevėžietis.

Nors Panevėžio ir Utenos ekipų akistata pastaraisiais metais tapo intrigos garantu, šioje serijoje aiškumo kol kas yra daugiausiai. Likusiose porose dabar vyrauja lygybė – alytiškiai ir klaipėdiečiai sugebėjo sensacingai parklupdyti atitinkamai Vilniaus „Rytą“ ir Kauno „Žalgirį“, o pusiausvyrą savo serijoje atstatė ir Šiaulių ekipa, su kaupu atsirevanšavusi Jonavos krepšininkams už pralaimėjimą pirmajame susitikime.

G. Maldūnas stebėjosi žiniasklaidos iškapstytais faktais apie ilgai nematytą nuožmumą „Betsafe-LKL“ atkrintamosiose varžybose.

„Aišku, kažkiek netikėta. Mačiau statistikos, kad aštunta vieta yra seniai nelaimėjusi prieš pirmą, kad „Žalgiris“ dar nebuvo pralaimėjęs ketvirtfinalyje, – išskirtinius faktus vardino „Lietkabelio“ atstovas. – Iš Šiaulių ir Jonavos visi irgi tikėjosi intrigos, kaip ir iš mūsų, ką parodė ir pirmosios rungtynės – intriga yra. Visumoje žiūrovams turėtų patikti tokios atkrintamosios.“

Artėjančių rungtynių svarbą išryškina ir tai, kad „Lietkabelio“ sėkmės atveju panevėžiečiai turėtų bent keliomis dienomis daugiau poilsio nei būsimi jų varžovai pusfinalyje – „Žalgirio“ arba „Neptūno“ krepšininkai.

„Tai gali nulemti nemažai, ypač, kai serijoje žaidžiama kas dvi dienas, – atsistatymo svarbą pabrėžė „centras“. – Net kiekviena valanda daug ką reiškia atsigavimui, svarbu, kiek komanda į tai investuoja. Norisi seriją užbaigti kuo anksčiau, kad žaidėjai spėtų atsigauti ir pasiruošti kitai serijai.“

Kol kas per aštuonerias ketvirtfinalio rungtynes žiūrovų skaičiumi Panevėžio „Cido“ arena aplenkė tik Alytaus „Dzūkijos“ namų tvirtovę. Šeštojo žaidėjo vaidmens pasigedo ir G. Maldūnas, kvietęs sirgalius gyvai prisidėti prie klubo palaikymo.

„Tas sirgalių faktorius labai stiprus. Kai išbėgi į pristatymą ir matai vos kelis šimtus veidų, tai liūdina. Vis tik prieš „Žalgirį“, kai buvo virš trijų tūkstančių žmonių, pamatėme, kad panevėžiečiams svarbus krepšinis ir jiems jis patinka. Tikimės didelio palaikymo ir prieš Uteną. Tai svarbu, nes jei nelaimėsime ketvirtfinalio – nebus ir pusfinalio. Su sirgalių palaikymu tos pergalės ateina daug lengviau ir greičiau“, – panevėžiečius suplūsti į areną paragino jų miestietis.

Jei „Lietkabeliui“ pavyks užtikrintai žengti į pusfinalį, anot ekipos vidurio puolėjo, būtų galima tyliai pasvajoti ir apie istorinį pasiekimą Panevėžiui – „Betsafe-LKL“ trofėjų.

„Visada norisi pasiekti kuo daugiau ir tikrai yra tokių svajonių. Jei nesvajotume, to ir nepasiektume. Norisi laimėti titulą, bet vis tiek reikia būti realistais ir žiūrėti vienerias rungtynes į priekį. Kol kas svarbiausia yra laimėti šeštadienį. Jei uždarysime seriją, žiūrėtume ne tik į finalą, bet ir čempionų taurę. Visi svajojame ir tikimės, kad svajonės gali išsipildyti“, – pokalbį užbaigė G. Maldūnas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner